6.2.07

Tiistai toivoa täynnä...

Aamulla Jouni Näreaho käynnisti muuttojärjestelyt jämeräpartaisen insinöörin tyyliin . Todella tehokasta.

Ennen yhtätoista menin palvelulinjalla keskussairaalaan.

Kova pakkanen teki pyörätuolin tosi jäykäksi. Pitkiä matkoja ei tee mieli liikkua

Kävin sisätautilääkärillä (Mari Kolunen). Hba1c oli 6,4 samoin lyhyt sokeri. Iltapalaan palautettiin tumma leipä, kun fosforiarvot oivat ok. Kihti arvo korkea, hyvälaatuinen kolesteroli matala, huonolaatuinen rajoissa. Keskusteltiin autonoomisen hermoston toiminnasta kun iltapala ei ole riittävän pitkävaikutteinen. Olimme tyytyväisiä ettemme ole kokeneet norovirusta. Ollaan tarkkoja hygieniasta.

Levättyni illan jaksoin ruodata pari tuntia uuteen asuntoon vaatteita.

4.2.07

Monikulttuurinen Tuomasmessu Ristinkirkossa

Messussa saarnasi etelä-afrikan suurlähettiläs tohtori Bukelwa Hans.

Hänellä on lääketiellinen ja teologinen koulutus. Hänen toimintansa kirkossa: tunnustava kristitty ja Presbyyterisen kirkon , Port Elizabeth South Africa, jäsen. Kirkollisessa toiminnassa ollut pyhäkoulun opettajana, seurakunnan vanhempana, naistyön johtajana. Siviiliammatissa yksityisvastaanottoja ja sairaaloissa myös johtokunnissa. Ambassador's CV
Saarna oli seikkaperäinen kynttilänpäivän aiheeseen pohjautuva. Linkki kirkon portaaliin Kynttilänpäivä tuo toivoa ja valoa.

Tulkkina toimi kappalainen Riitta Särkiö. Koskahan saamme simultaanitulkkaukset saarnoihin?

Liturgina oli kirkkoherra Pekka Särkiö. Gospel kuoroa johti Marjaana Turunen.

Tekstinlukijana toimi Hollolan seurakunnan kappalainen, rovasti Salamat Masih. Hänen suomenkielensä oli kaunista kuultavaa ja ilmeikästä sekä monivivahteista.

Tinnitus ei antanut mahdollisuutta nauttia afrikkalaisten rummutuksesta kirkon eteisessä josta rummutus ei kuulunut kovinkaan kauas.
Mistä tiedän milloin desibelejä on liikaa ja kuulo tulisi suojata?
Perussääntö on, että jos toisen ihmisen puhetta ei kuule metrin etäisyydeltä kuulo tulee suojata. Korva.net FAQ

Sama rytmiryhmä on aikuiskoulutuskeskuksessa afrikkalaista heimotanssia ryydittämässä (rouvien viimeisin harrastus). Kehittämääni veisuupakkiin tuleekin lisätä melutulpat...

Veisuupakin varusteet:
  1. Valaisin (näkee laulaa)
  2. Kiikari (näkee virsitaulun)
  3. Virsikirja (ei osaa ulkoa)
  4. Melutulpat (toivottavasti seurakunta laulaa kovaa jos näkee...)

Gospelkuoro toi monikulttuuriseen tapahtumaan suomalaisen aksentin.

Pitkä tilaisuus. Taksi tuli puoli kahdeksan joten poistuimme ennen ehtoollista. Invataksin saaminen on kortilla kun Laurilan invataksi oli torstaina kolaroinut. Kävin klo 20 uudelleen kirkolla. Paikalla oli silloin parikymmentä kahviossa. Saarnan tulkkaus kaksinkertaisti saarnan pituuden. Sunnuntai-iltana ei olla myöhään ulkona. Harvoin saa kuunnella suurlähettilään saarnaa.

Lapset oli rukouspöydistä kiinnostuneita (kynttilät) ja jaksoivat katsoa pitkään. Tilaisuudessa pystyi luontevasti juttelemaan muiden kanssa kun kierrettiin rukousalttareita.

Maahanmuuttajat palvelivat eri tehtävissä.

Pyörätuoleilla oli ahdasta - käytävät olivat kapeita että nipin napin mahtui liikkumaan. Kävin alttareilla kun muut olivat olleet ensiksi rukoilemassa. Mopolla ei olisi ollut asiaa, keli ei suosinut pyörätuolia.

Eduskuntavaaliehdokas Matti järjesti tällä kertaa poliittishenkisen kohtaamispaikan pari tuntia ennen Tuomasmessua. Vaalityö lieneekin tärkeämpää kuin seurakuntayhteys.

Yhteisvastuukeräys (jolle kannettiin kolehti) alkoi --> Tasavallan presidentti Tarja Halonen - Yhteisvastuukeräyksen 2007 avauspuhe.

Mega Church - kirkkopeli

Mega Church - kirkkopeli


Tekijä
Empire

Yhdysvalloissa perheet pelaavat tietokonepeliä jolla voisit perustaa haluamasi kirkon omien toiveittesi mukaisesti..

Koosta jumalanpalvelus haluamallasi tavallasi: virsiä tai ilman virsiä, rummuilla tai ilman rumpuja. Kampanjoi ja kerää varoja. Suunnittele vaikka tanssijumalanpalvelus.

Käyttäjien kokemuksia http://tallskinnykiwi.typepad.com/tallskinnykiwi/2006/02/emergent_plugin.html