23.12.08

Mustaa valkoisella: Joulusaarna

Kari Naskinen saarnaa:
Jouluna pitää puhua ja kirjoittaa Jeesuksesta. Jeesusta ja laupeudentyön tekemistä edustaa kirkko. Kun Kirkon tutkimuskeskus lokakuussa julkaisi yhteenvedon evankelisluterilaisen kirkon tapahtumista vuosina 2004-07, mukana oli myös tutkimustulos suomalaisten näkemyksistä siitä, millainen kirkon tulisi olla. Uusimman kyselyn mukaan 70 prosenttia on sitä mieltä, että kirkon olisi ennen kaikkea keskityttävä heikompiosaisten auttamiseen. Vastaajista 50 prosenttia sanoi, että kirkon tulisi enisijaisesti julistaa Jumalan sanaa.

Näissä asenteissa on tapahtunut muutamassa vuodessa iso muutos.

Jeesus ei enää ole ottamassa kantaa nykytilanteeseen, mutta 2000 vuotta sitten hän sanoi, että "köyhät teillä on aina keskuudessanne, ja te voitte tehdä heille hyvää milloin tahdotte - - - Minkä tahdotte ihmisten tekevän teille, tehkää te heille".

......

Mustaa valkoisella: Joulusaarna: "Jo edellisen laman aikana ev.lut. kirkko vastasi tähän Jeesuksen toiveeseen aloittamalla ruokapankkitoiminnan. Lisäksi kirkon diakoniatyö auttaa joissakin tapauksissa vaikeaan tilanteeseen joutuneita ihmisiä esimerkiksi maksamalla heidän vuokrarästejään. Hyvää työtä, mutta kuitenkin nämä menot ovat kirkon liikevaihdosta vain 0,2 prosenttia."
Olisiko nyt aika vaikka nostaa 0.2% prosentin osuutta vaikka 2%;iin?

22.12.08

Viikkotiedote:Aattona haudoille linja-autolla

Keski-Lahden seurakunnan viikkotiedote :

****Menovinkkejä viikolle: Lahden seurakuntayhtymä järjestää jouluaattona bussikuljetuksen torilta hautausmaille. Bussit lähtevät 45-30 minuutin välein Marolankadulta. Toinen bussi reittiä Läntinen hautausmaa - Mustankallion hautausmaa - Marolankatu. Toinen bussi ajaa Levon hautausmaalle ja takaisin.
Lähdöt Marolankadulta ovat kello 10 alkaen ja viimeiset autot lähtevät takaisin kohden Marolankatua kello 16 jälkeen. Kuljetus on matkustajille ilmainen.
Jouluaaton hautausmaahartaudet
- klo 14 Vanhalla hautausmaalla, Pekka Särkiö, Aurora Ikävalko.
- klo 14 ja 15 Mustankallion kappelissa, Jukka Immeli, Johanna Huovinen.