25.1.08

Hankalia tyyppejä — VANTAAN LAURI

Perjantai aamuna ykköstv:n Jälkiviisaat ohjelmassa Santavuori otti esiin eduskunnassa tehdyn tutkimuksen seksuaalisesta härinnästä sanoen että tutkimusken tulos etukäteen arvattavissa ja että se on tekijänsä näköinen. Olen kiinnittänyt huomioita siihen että tutkimuksissa puhutaan miesten aiheuttamista häiröistä...

Tuttavani Reino vastasi tiedusteluun: Valitettavasti en ole kokenut....

Kirjassa Hankalia tyyppejä — VANTAAN LAURI: "Katriina Perkka-Jortikka neuvoo, miten pitää puolensa hankalien ihmisten kanssa." todetaan — Sellaisella työpaikalla, jossa katse tai spontaani halaaminen tulkitaan seksuaaliseksi häirinnäksi, tuskin tehdään kovin luovaa ja innovatiivista yhteistyötä.

24.1.08

Ronan improvisoi

Esitys


MTL Facebook and HS.fi Presentation, in Finnish


From: Lassi, 1 month ago

Finnish presentation: A case example of a Facebook Application by the largest newspaper. Also includes commentary on marketing in social networks, social advertising and user-generated advertising/content.


SlideShare Link

Kommentoin Arto Antturin blogausta aiheesta Miksi te ette ole vihaisia kirkolle
Kirkkokundi kirjoitti...

> jHs

En tiedä mitä tarkoitat lyhenteellä mutta löysin Sisällöltään JHS voi olla julkishallinnossa käytettäväksi tarkoitettu yhtenäinen menettelytapa, määrittely tai ohje.

Edelleen: Palvelujen kehittämistä tukevat hyvät käytännöt: paikallisesti kehitettyjen hyvien käytäntöjen levittäminen kansallisesti (oma huomautus: paikallisseurakunnassa)

Yhteistalouksien seurakuntajako sotkee pienryhmien toimintaa sen jäsenten muuttaessa kaupungin laidalta toiseen - eurakuntakohtaiset johtokunnat hajoavat kun muutetaan kadun toiselle puolelle eri seurakuntaan. Yhteistyö virallisesti päättyy. Onneksi Tuomasyhteisön ei tarvitse noudattaa vrk rajoja. Lienee osasyy suurimmissa kaupungeissa kirkon ongelmiin.

Maallikkojohtokunnat kärsivät harvoista kokoontumiskerroistä - kerran kolmessa kuukaudessa - siitäkin muodostuu yhteistalouden asiantuntijaelin eikä toimivan paikallisseurakunnan pyhien yhteys - unelma tason yhteinen haaveksiminen jää pois tarkan määrittelyn tieltä kun on pakko mennä syvälle nelivuotissuunnitelmassa tai 2015 asti (ei toimisi esirukouksessa...). Miten sovittaa eri hengellisten piirien taivashaaveksinta päivän tarpeisiin ja hätään?

23.1.08

problogger.net tutkimus blogaamisesta

Kyselyyn vastasi 1481. Muulla vaihtoehtoon vastanneet kertoivat blogaavansa kylpyammeessa, uima-altaalla sekä hiekkarannalla.

Tutkimusken tekijä vastasi kahvilassa . Tekijä viettää 10 tuntia viikossa kahvilla blogaten samalla - on hyvä vaihtoehto mennä kotoa muualle ja saada uusia näköaloja (eikä kahvi myöskään haittaa).


Kahvilassa 6
Työssä 10
TV:tä katsoessa 12
Vuoteessa 14
Kodin - toimistossa 51
Muulla 6


Tutkimus problogger.net 14% of Bloggers Prefer to Do It in Bed [POLL RESULTS]

22.1.08

Viikon alku

Lunta oli tullut koko yön ja maanantaiaamulla oli pöpperöistä ja radiossa kerrottiin lukuisista kolareista. Aamusta oli sopinut Mikko G:n kanssa tapaamisen Kammariin jossa kävimme läpi Mikon esitystä Kammarin toiminnasta sokeiden kohderyhmälle. Palaveri jäi kesken Mikon oltua tosi suosittu. Vaikutti siltä että Kammarin 350 vapaaehtoista olisi varaamassa häntä kolaboraationeuvotteluihin.

Sain kuitenkin keskeneräiseen PowerPoint esityksen blogattavaksi Kammarin blogiin. Ennen nukkumaan menoa sain hahmoteltua Google Docsien esityksien tarvitsemat varmistusmenetelmät - Google Docs ei antanut mahdollisuutta tiedostojen vientiin. Ohjeet löytyivät Firefoxin virittämiseen:

How to backup Google Docs and Spreadsheets ?

Illalla katselin puolinukuksissa Voimalaa jossa opiskelijatoverini pastori Matti Paloheimo kertoi avoimesti epäuskon tunteistaan. Kilvoittelua kaikilla. Taisi kaikki osallistujat olla sittenkin sulassa sovussa. Keskustelussa mukana olivat Rosa Meriläinen, kirkkohistorian emeritus professori Juha Seppo, rokkipappi Mikko Salmi ja kirjailija, Valtion elokuvatarkastamon johtaja Matti Paloheimo(pappi).

Ohjelmasta jäi jotenkin sekava kuva. Kolme aihetta liittyi kirkon mykytilanteeseen. Tuomiojan puhe kirkon ja valtion erottamisestam teologisen tiedekunnan olo valtion valvonnassa, lapsien säästäminen enkeliopeilta ja kirkon uudet mainoskampanjat olivat sekavan vyyhdin ainesosat.

Maanantai-iltana siivosin rss listaa. Mr. BeSilly kehoitti tekemään intohimoa kutkuttavat työt odottamatta muiden mielipidettä muuteen saattaa jäädä yleiseen mitään tekemättömyyden suohon. Älä anna muiden määrätä mitä teet vaan tee sillä intohimosi on polttainetta - vain se tuottaa tulosta - toiset eivät välitä hyödyttämättömiksi katsomistaan tarpeista. Blogaukset Stop Waiting For It! ja Do Something Already!


Jatkuu... edelleen...

Nörttipiispojako vai kanttoreita?

Ei nyt sentään vaan järkeviä elämänkokemusta omaavien uuden tekniikan hyväksikäyttöä.

Blogaaminen on uusi kirjoittamisharrastus joka sopii hyvin teologeille ja muusikoille,

Kotimaa kirjoitti että Tampereen hiippakunnan piispaehdokkaista vain Pekka Särkiöllä on Facebook tunnus luoden samalla kuvan että vain yksi piispakanditaatti seuraa aikaansa. Varovaisuus leimaannee muiden liittymistä sosiaalisiin verkkoihin. Syksyllä päätimme viestinnän johtokunnassa mennä Facebookiin ja Pekka Särkiö liittyi myös samalla Facebookiin.

Emeritus piispa Paavo Kortekangas oli ollut tarkoituksella ilman tietokonetta ja internettiä. Kotimaan pyydettyä häntä blogistiksi, emeritus piispa meni lastenlapsien kanssa kauppaan ja osti tietokoneen ja on kirjoittanut viisi blogausta. Piispa on oivaltanut hyvän käyttötavan: mikrotietokone toimii kirjoituskoneena jolla kirjoitettu teksti saadaan internettiä käyttäen Kotimaan verkkolehden blologisivuille - eli Paavo Kortekangas on internetajan kolumnisti.

Urkuri Aimo Känkänen jäi eläkkeelle kaksikymmentä vuotta sitten. Osti Macin, kirjoitti sillä Lahtea kohauttaneet muistelmansa, alkoi säveltämään ja on ollut varsin tuottelias säveltäjä.

Nuoret papit ovat omaksuneet blogaamisen.

Aikaisempia blogauksia:

Piispa Paavo Kortekangas blogaa!