23.12.06

Kiviniemi kurottaa kolmeen suuntaan

Markus Luukkasen artikkeli (arvostelu) Kiviniemi kurottaa kolmeen suuntaan.

Myönteinen uutisoinnin omainen kuvaus ja samalla arvostelu kolmesta tämän vuoden julkaisuista. Pianon sävyjen kuvioinnin toteuttamisen rinnalla Luukkanen toteaa että Kiviniemen taitojen tullessa eteen pianon sävyjä ei tule kaivanneeksi. Liszt oli myös urkuri. Kävi Pariisissa kuuntelemassa Franckin mestarillista jumalanpalvelussoittoa. Liszt ylisti Franckin Six Pièces teosta , joka ansaitsi paikan Bachin teosten rinnalla.

Konsulttipapin vapaa joulu

Myös yrityskonsulttina toimiva Keski-Lshden Seurakunnan pappi kertoo haastattelussa, että voi olla lapsensa kanssa kotona joulun.

Kanttorit ovat edelleen ryhmä joka on joka joulu töissä. Vastuullinen kirkkomuusikko ei kuvittelisikaan olevansa joulua poissa töistä.

Notre Dame kirkon urkuri Daniel Roth konsertoi 70 luvulla urkuviikolla ja lähti pois viikonlopuksi kun kirkossansa oli tärkeä kirkkopyhä.

Edesmennyt Keski-Lahden kirkkoherra vaati että seurakunnan työntekijät tulevat kirkkoon myös vapaasunnutainakin.

Ei kannata liputtaa

Lahden kaupunki säästää laitostensa liputuksissa. Jos on useampi lipputanko laitetaan lippu yhteen tankoon.

Juhannuksena liputuksen piti alkaa klo 18. Liput oli keskustan taloissa jo aamutuimaan laitettu. Ilmeisesti yksi liputtaja hoiti koko kaupungin.

Osallistuin 10 - 30 vuotta sitten Lahden Kansainvälisen Urkuviikon toimintaan. Liputus hoidettiin omin toimin. Muutaman vuoden kuluttua käytettiin Lahden kaupungin palvelua. Palvelun kulut noudivat ja liputuksesta luovuttiin.

Nyt lipuntangot seisovat tyhjän panttina.

Ylipitkä viikonloppu tulossa

Joulurauhan julistusta voi seurata internetistä http://www.yle.fi/faq/joulurauha.shtml.

Yökön kanssa keskustelimme mm. kauppojen myynnin laskusta. Ilmeisesti joulurahoja ohjataan hyväntekeväisyyteen ja kehitysmaiden projekteihin. Illolla tervehdin Pelicansin hanketta keskussairaalan lastenosaston kummeina.

Kanadan poliisi jäljittää kuvaa välittämällä YouTubeen


Ess otsikoi joulukirkkojen väkimäärän laskusta Ristinkirkossa. Kirjoitin lukijan sanaan:

Ess uutisoi joulun aamukirkon väkimäärän laskua.

Adventtikirkkon väkimäärä oli 660 ja vuosi sitten 1040. Tuntuu myös että jouluonserteissa on saman suuntaista laskua.

Katselin viikkokalenteria pari viikkoa sitten. Tarjolla oli klo 17 - 19 välillä seitsemän erilaista joulumusiikkitilaisuutta.

Seurakuntavaalien äänestysvilkkaus laski 1,1% yksikköä noin kuutisensataa (en ole saanut selville tarkkaa lukua). Se on samansuuruinen kuin yksi joulukirkollinen sanakuulijoita.

Lauha syksy saattaa vaikuttaa joulun tunnelman puuttumiseen. Ehkei osata lähteä kirkkoon?

Nimimerkki Kirkkokundi


22.12.06

Lahden Gospelkuoron GospelChristmas

Lahden Gospelkuoron GospelChristmas
pe 22.12. klo 19 Ristinkirkossa.
Johtaa Marjaana Turunen, juonto Lasse Kantola.

Lahden Gospelkuoro


Alussa mietitytti mitä on Kirkoseudussa mainittu gospel käsittely?

Googlen ehdotuksia:

 • Varmista, että kaikki sanat on kirjoitettu oikein.
 • Kokeile eri hakusanoja.
 • Kokeile yleisempiä hakusanoja.

Kuoron konsertti oli paras mitä olen siltä kuullut. Innostunut kuoro. Ennen kuoron tuloa puheensorina oli huomattavasti voimakkaampaa muutoin kuin kirkkokonserteissa - odotettin jotain erityistä. Anders Öhrwallin sovitus? - Maa on niin kaunis osoitti kuoron kyvyn laulaa vanhempaakin musiikkia. Meno nousi melkoiseksi loppua kohti.

Ohjelmisto koostui suomalaisesta uudesta hengellisestä musiikista. Vanhoista tutuista joululauluista sekä jenkkigospelista. 50-henkisen kuoron kanssa esiintyi ammattimuusikoista koottu bändi ja lukuisia solisteja omasta kuorosta bändin solistien lisäksi.

Ohjelmaan olisi toivonut tietoa sovittajista. Ohjelman tekstit oli laatinut Lealiisa Kantola

Marjaana Turunen oli hionut kuoron hyvään kuntoon. Harva tietää että kuoron laulajista vaihtuu lähes puolet vuosittain.

Bändistä (9 henkinen ja kaksi laulusolistia) nousi esiin Martti Kuittisen kosketinsoittimet: piano, hammondin lailla soiva Nord Clavia ja Virtasen 52 äänikertainen urut. Kuulin ensimmäistä kertaa ”makeata hammond” sointia Ristinkirkossa.. Vesi tuli suorastaan kielelle. Kuittisen rekisteröinnit urulla olivat nappisuorituksia paljon vaativalla urulla. Artjärvi ei taida tietääkään kanttorinsa taitoa. Muistan Kuittisen Beatles konsertin Lahden torilla muutama vuosi sitten. Kuittinen on tominut mm. Sirkustaiteilija Prof. Bluffon säestäjänä.

Erikoisuutena oli kaksi miestanssijaa. Odottelen syntyykö vastaavaa keskustelua kuin urkuviikon avajaiskonsertista. Kulttuurillisesti elementti kuuluu esitettävään musiikkiin. Katsotaan hyväksytäänkö se.

Miksaaja oli paras Mika Koivusalon ohella mitä on Ristinkirkossa ollut. Miksaaja oli kirkon takana ja hallitsi asiansa.Italic

Paikalla oli 580 kuulijaa. Vaikuttaa että tänä vuonna väki ei ole lähtenyt niin runsaasti liikkeele kuin aikaisemmin, sama asia on ilmennyt aikaisemmissa konserteissa.


Kommenteista kuoronjohtajan tunnelmat: Meillä oli ainakin mukavaa. Toivottavasti se välittyi. Mulla oli helppo homma, kun oli niin paljon ammatti-ihmisiä ympärillä.

Marjaanan vastineesta selvisi
"gospel käsittely"


3 x aatto

Aamun lehdestä (ESS) jäi kaksi juttua mieleen.

1. Mobiili kokeilu
 • Junamatka mahdollistaa työnteon junassa.
 • Toimistoa rauhallisemmat olosuhteet tekevät työnteon tehokkaaksi
 • Ihmiset pysyvät paikallaan - parantaa sosiaalisia suhteita.
Työmatkatyö lisäsi vapaa-aikaa

2. Naislääkäri meni armeijaan.
 • Aamukahvi oli viileää. Night Express (yövuorossa oleva kotiavustaja) suodatti kahvin muttei muistanut laittaa "pannua" päälle. Oli jo toinen aamu peräkkäin.
 • Miesavustaja M (Petteri Punakuono) kolisteli puukengillään - joulun tunnelmaan kuuluva aisakellon ääni puuttui.
 • Kuntosalissa oli M:n seisomateline vielä latauksessa, joten oyysin siirtämään telineen pois lihasharjoituslaitteen edestä. JOten se sitten siitä aamujumpasta.
 • Topelius palkinnon myöntäminen blogikirjailijalle herätti kiinnostulsen blogi saippuasarjan kirjoittamiseen.
Vuoden pimein päivä oli väsyttävä. Otin päivätorkut kahteen kertaan.

21.12.06

Kotiurut = Midikoskettimisto + PC + Miditzer+ Kovaääniset
Kotiurut = Midikoskettimisto + PC + Miditzer+ Kovaääniset

Saatavillaa on 3- 4 sormioisia manuaaleja ja jalkio.

Miditzer™ virtuaalinen teatteriurku on ilmainen tietokoneohjelma joka tekee Mighty Wurlitzer urun tietokoneeseen . Kaikki kytkimet ja rekisterit toimivat kuin aidoissa teatteriuruissa. Tutki hiirellä teatteriurkua. Lisää MIDI koskettimisto jos haluat soittaa teatteriurkua kotona.

Saatavilla on 3- 4 sormioisia manuaaleja ja jalkio.

Ohjelman nouto ja asennus kesti kymmenisen minuuttia. Ohjelma oli toimintavalmis välittömästi. Seuraava hanke on kytkeä sähköpiano tietokoneeseen.

Kun kiinnostus kasvaa ja pitää saada pedaalit ja enenmmän kuin yksi sormio

* Midi liitännät
http://virtualorgan.com/FileLib/ConnectingKeyboards.pdf

* Midi to usb
http://www.m-audio.com/products/en_us/MIDISPORT4x4-main.html

* Suomen edustaja
http://www.slsx.com/index.cfm?PID=1699&PTRID=81&TRID=246

Teatteriurkukeskustelua muusikoiden.net palstalla

Muusikon harrastukset

Muusikoilla on erikoisia harrastuksia. Okko Kamu oli oppimassa yhteisöllisyyttä Kibbutsilla kasaamalla ulkohuoneita.

Sellisti Hannu Kivilä osaa aikakataulut ulkoa julkaissut mm. linja-autoliikennettä käsittelevän kirjan ”Markalla Möysään”.

F1-ajaja on Sutililla pianistitausta

Torstait tuntuvat jotenkin hankalilta.

Torstait tuntuvat jotenkin hankalilta. Ohjelmat löytävät uusia bugeja tai verkkoliikenne takkuaa.

 • Karpalla oli migreeniä - sain aikaa paikata Skypeä.
 • Otin varalaitten käyttöön. Tepon lahjaksi antamat kuulokkeet olivat rikki. Kuulokejohdon liityntäkoskettimet olivat liian ohuet eivätkä kestä. Asensin siihenkin uuden version Skypestä.
 • Aamulla mikro oli hidas. Skype ei ottanut yhteyttä 12 tuntiin - älä häirise tilassa. Vain uudelleenhjatut yhteystiedot tulivat näkyivat. Kun Skype ei pääsyt verkkoon niin mikron teho kului verkkoon hakeutumiseen.
 • Versio 3.0 julkaistiin eilen. Ulkoasua uusittu ja Live kirjainmerkki Skypecasteille.
 • Skypen uusi hinnoittelu alkaa 18.1.2007 SkypeOut puhelut hintaluokassa 0,000 - 0,039 (poislukien lisäarvon vero) ovat ilmaisia. Käytännössä minuutin pituinen puhelu, jonka aikana voi sanoa asian.

20.12.06

Viemäri pulputtaa ja lemuaa

Suihkun viemäri alkoi klo 20.30 pulputtaa ja viemärin hajuja levisi huoneeseen. 22.30 mennessä viemäri oli tyhjentynyt kolme kertaa. Jos olisin ollut unessa olisin herännyt. Lasken hajulukkoon vettä niin ettei löyhkää tulisi viemäristä.

Huoltomies kävi aamulla. Haju tulikin pesulavuaarin lattialiitynnästä mikä oli pois paikaltaan ja viemärin äänet tulivat sieltä. Roska-astia oli siirtänyt putken suojan paikaltaan.

Kannattaa varata sankoon vettä etukäteen.

Blogger beta on uusi Blogger!!

Blogger ei ole enään beta! Uusien ominaisuuksien esittely.

Musiikki kuin mattoa

Keskiviikko muodostui joulunalus vierailupäiväksi.

Purkkiorjat kierrätyssoitinyhtyeen banjon soittaja Vesa ja Hanski poikkesivat iltapäivällä. Toivat joulutervehdyksenä pikkujalkaan istutetun pienen puun. Ja viinerpitkon jota tuli otettua liikaa. Verensokeri oli illalla 11,5.

Pohdimme musiikin muuttumista 60 - luvun jälkeen hengettömämpään suuntaan. Samaa viihteellistä sävelmattoa kuulin maanantai-iltana Ristinkirkossa jossa esitettiin Sakari Kokkosen kuorojen joulusäveliä. Viidentoista minuutin kimaran jälkeen oli tuntui kuin olisi syönyt kilon karamelleja. Tunti kymmenen minuutin kohdalla läksin kotiin jo on kyllin tunnelmassa (es ist genug). Tilaisuus oli lämminhenkinen kunnianosoitus kuoromestarille. Jäin kaipaamaan musiikin ryijyä vertikaalista hyppyä - seinäsäveliä jotka olisivat kuin lentävä matto eli tonaalisia ja modaalisia sointukulkuja kuin jazzissa. Sovittajan kyvyt olisivat riittäneet.


Hanski sanoi ruutuni olevan liian korkealla. Kysyi että onko niskat kipeät. Vastaus korvissa kohisee kirjoitukseen.

Tuoretta itämaista musiikkia kaipaaville linkki: Punainen lentävä matto.

Seppo ja Irene kävivät tuomassa Illan suussa joulutervehdyksen.

Sari afrikkalaisen au-pairinsa toivat joululeivonnaisia - valitti että suomessa käytetään liikaa valkoista sokeria.

Ajatus mennä Pro Canton konserttiin jäi kytämään. Lippu.fi ei myy lippuja viiden päivän jälkeen ennen konserttia. Puhelu maksaisi 1,85 euroa/minuutti joten käyn aamulla kysymässä.

19.12.06

Mastonetin kattavuus Paavolassa

Toimivia paikkoja
 • Kirkkokatu 29 toinen kerros

Vallinaista toimintaa

 • Heinäkatu 1 neljännessä ja viidennessä kerroksessa satunnaisesti. Alimmissa kerroksissa heikko kenttä.
Mastonetissä on yli 400 käyttäjää päivittäin

MASTONET

18.12.06

Ristinkirkon kirkkomusiikki keväällä 2007

Kevään 2007 kirkkomusiikkitapahtumat on julkistettu.

Kiinnostusta herättää:

Virsimaraton Ristinkirkossa pe 9.3. klo 10.00-su 11.3. !!

 • Laulamme virsikirjan läpi yötä myöten! Viimeinen virsikirjan virsi lauletaan sunnuntain messussa klo 10.
 • Koko aikaa ei tarvitse olla paikalla laulamassa - mukana voi olla ihan milloin vain ja niin pitkään kuin on mahdollista.
Tilaisuudessa on ainekset virren veisuun maalmanennätykseen.

Keski-Lahden seurakunnan kirkkomusiikki musiikki kevät 2007