14.8.09

Trendi: Palvelupuhelimet automaattivastaajia

Soitin Soneralle tänään, puoleen tuntiin ei vastattu. Vastaaja tarjosi erilaisia vaihtoehtoja. Päästyäni jonoon puhelipalvelijalle kuulin usemapaa kertaa laajakaista tiedotteita. Menin Soneran myymälään, oli rappusia en päässyt sinne. Onneksi Citymarketissa oli palvelupiste ja sain sanottua irti sunnuntaisopimuksen. Netin kautta voi kytkeä palveluita muttei purkaa niitä.
Ministeri Häkämies voisi valtion omistajaohjauksesta vasataavan mininsterinä kiinnittää huomioita palvelin virastomaiseen byrokratiaan.

Tuttavani Tapani Hanhisalo: Samansuuntaista olen huomannut. Puhelinpalvelun puheentunnistukseen on aika vaikea tottua, kun odottaa pääsevänsä puheisiin ihmisen kanssa. Sopimuksien irtisanomisen vaikeuttaminen, määräaikaisuudet ja niiden automaattinen jatkaminen ovat päivän trendi.

12.8.09

Karaoke Dietti | Arts and Entertainment | Trends in Japan | Web Japan

Daiichikosho Co. Karaoke Diet ohjelma laskee karaoke-esityksen energian kulutuksen.


Karaoke Diet | Arts and Entertainment | Trends in Japan | Web Japan: "Tested Formula
On June 1 Daiichikosho Co. began marketing new calorie-counting software to some 40,000 users of its karaoke song-broadcasting service around Japan. At the end of each karaoke performance, the software automatically shows on screen the approximate number of calories the singer burned while belting out the song."

Perheissä on teknologia ensisijalla aamuisin - NYTimes.com

Aikaisemmin herätyksen jälkeen oltiin yhdessä aamiaispöydässä- Artikkelin mukaan aamu alkaakin netissä työsähköposteja lukien, Twitterissä ja Facebookissa ennen aamiaista - aikaisemmin keskusteltiin ja ja syötiin yhdessä sekä luettiin tehteä.

For Families Today, Technology Is Morning’s First Priority - NYTimes.com: "Karl and Dorsey Gude of East Lansing, Mich., can remember simpler mornings, not too long ago. They sat together and chatted as they ate breakfast. They read the newspaper and competed only with the television for the attention of their two teenage sons."

Rumpusatama

Posted by Picasa


Lahden kaupunki - Sähköinen asiointi laboratoriotuloksiin

Tietäjät: "Lahden kaupunki - Sähköinen asiointi
Lahden kaupungin sairaalan laboratoriotulokset saa sähköisen asioinnin sopimuksen tekemällä omassa terveyskeskuksessaan. Esittämällä sv-kortin saa tehtyä palvelusopimuksen. Tulosten selvittyä sairaanhoitaja ottaa puhelimitse yhteyden ja välittää tulokset nettiin.

Lähde Lahden kaupunki - Sähköinen asiointi: 'Sähköinen asiointi

Tällä sivulla voit asioida sähköisesti mm. terveyspalveluihin ja suun terveydenhuollon ajanvarauspalveluun.'"

Tietäjät : Gospelkonsertissa ei pääsyä invawc:hen

Tietäjät: "Gospelkonsertissa ei pääsyä invawc:hen
Lahden seurakuntayhtymän virstotalossa oli tiistaina Baby Boy Varhaman ja Miikka Kallio Bandin akustinen gospelilta. Väkeä oli runsaasti, tulit oli levitetty hallin reunasta reunaan, niin että pääsy sosiaalisiin tiloihin (invawc) estyi.

Edelleen esteettömän sisänkäynnin ovet eivät olleet käytössä tilaisuuden ollessa virka-ajan ulkopuolella.

Tietäjät: Ensi-ilta teatterissa ei pyörätuolilla?

Tietäjät: Ensi-ilta teatterissa ei pyörätuolilla?: "Ensi-ilta teatterissa ei pyörätuolilla?
Liikuntavammainen naapurini olisi varannut Lahden kaupunginteatterin ensi-iltaan kuntoutukseen tulevalle tuttavalleen paikat. Paikkoja oli saatavilla siihen asti kun varattiin pyörätuolipaikkoja, joiden varauksia ei otettu ensi-iltaan. Lippukassa kehoitti varaamaan paikat muihin näytöksiin. Kuntoutuskurssion loppu ennen seuraavaa esitystä. Edellisenä vuonna naapurini oli hannkinut teatterin johtajan erityisluvan.

Notre Damen kyttyräselköisen kellonsoittajan syndrooma jatkuu."

Savua tiistai-iltana

Päijät-Hämeen pelastuslaitos: "Energiapuukasan palosta levisi tiistaina sankka savu Lahteen

Pelastuslaitos sai tiistaina 11.8 klo 19.49 hälytyksen Tarolankadulle Renkomäkeen jossa hälytystietojen mukaan palaa risukasa.

Yksiköitten saapuessa kohteeseen kävi ilmi että kyseessä on tavallista suurempi kasa oksia. Kohteessa oli kauttaaltaan tulessa n. 5m x 35m kokoinen energiapuukasa" Palo aiheutti voimakkaan savunmuodostuksen ja savu levisi tuulen mukana Lahden keskustaan. Savusta tuli hätäkeskukseen ja päivystävälle palomestarille yhteensä yli 120 soittoa huolestuneilta kaupunkilaisilta. Tilanteesta annettiin mediatiedote hätäkeskuksen kautta.

Olin kaupungilla ja kummastelin voimakasta hajua ja savuista ilmaa.

9.8.09

Arto Antturi: Suuria sanoja ja lupauksia

Urkuviikon laudekset olivat monikielisiä - toisin sanoen siellä puhuttiin kielillä musiikkipitoisessa hartaudessa. Arto Antturi huomio myös seurakuntansa monikielisyyden Helsingin tuomiokirkossa:

Arto Antturi: Suuria sanoja ja lupauksia:
"Tuomiokirkossa vietettiin kesän toista monikielistä messua, siksi osa saarnasta on englanniksi. Evankeliumiteksti löytyy Luukkaan evankeliumin 12 luvusta, jakeet 42-48.

(I) Tämä koskee johtajia

Vertaus uskollisesta taloudenhoitajasta on tarkoitettu johtajille, erityisesti seurakunnan johtajille. Mutta se soveltuu kenelle tahansa, jolla on jokin talous hoidettavanaan: vanhemmille, opettajille, sairaanhoitajille, autonkuljettajille, poliitikoille, yritysjohtajille."