15.4.08

Voisiko kirkko auttaa tietoliikennehäiriössä?

Perjantaina keskustassa oli tietoliikennekatkos Trion Forumissa. Korjausmiehet katkaisivat 400 johtoisen tietoliikennekaapelin molemmista päistä. Seurauksena putosi ainakin kaupungin yhteyksiä mm. kaupungin atk ja Paavolan terveysasema, jossa potilaita lähetettiin kotia. Varareitit ovat kalliita joten niitä ei ollut.

Sinänsä harmillinen tapaus johtikin kuitenkin positiivisiin tapahtumiin. Tuttavani jolla on kielenkääntötoimisto kutsuttiin kahville sekä lukemaan sähköposteja tiedottajan luokse parin kilometrin päähän. Kotona leivottu maukas pulla ja kahvi loi ilmapiirin jota ei voi verrata kommunikaattorien ja kännyköiden muodostamaan keinoyhteyteen. Samaa olisi voitu tarjota kirkoissamme joissa on ovet muutekin auki.

Samoin Sampo pankin tietokoneongelmat olisi käännettävissä voitoksi jos miellä olisi kirkoääa valmiutta järjestää ”hätää” kärsiville tietoyheteiskunnan jäsenille pika-apua avaamalla kirkon tilat jossa vosi työskennellä rauhassa ja nauttia soittoa, soppaa, sanaa ja pikainternet yhteyksiä, joissa lukisi

Tervetuloa Kirkon kriisiapuverkkoon.......


14.4.08

Flunssaa

Maaliskuun lopussa viikolla 13 vilustuin. Aikaisemmin olin satuttanut varpaani ja antibioottikuuri oli loppuvaiheessa. Parin päivän lievän kuumeen jälkeen kuume nousi kuurin loputtua kun vastustuskyky oli heikentynyt. Viidentenä päivänä sain vatsaoireita jotka kestivät kaksi päivää. Olo heikko. Kymmenen päivän jälkeen pakotin itseni liikkeelle. Pulssi oli korkealla tosin betasalpaajan laittaessa siihen suitset. Nyt on kulunut kolme viikkoa ja olen vielä toipilaana,

Olin juuri aloittanut kävelykoulun ja olin ollut siinä kerran. Koulun on määrä kestää huhtikuun ajan. Nyt on viikko 18 ja kaksi viikkoa olisi jäljellä. Käytännössä kuntosalin vuoro jää tältä erää väliin (kävelykoulu.

Tuttavani ovat olleet kuumeessa kolmekin kertaa, joten tauti uusii helposti.

Lääkäri kehottaa olemaan varovainen ettei myokardiitti (sydänlihastulehdus) iskisi. Harrastan kevyttä toimintaa. Sadeilma vaikeuttaa ulkoilua ja tivolissa käyntiä.

Sydänviikko alkoi sunnuntaina. http://www.sydanliitto.fi/sydan_lehti/sydan_1_05/fi_FI/sydanviikko

Virussairauksen vaarasta Päivän Salmessa

Mitä ihmettä?