13.10.07

Valtakunnallinen virsisunnuntai

Sunnuntai 14.10. Ristinkirkossa klo 10 lähetysmessu Ristinkirkossa, Valtakunnallinen virsisunnuntai, Anja Nurminen, Anna-Mari Kopo, Pauli Pietiläinen, Hannu-Heikki Hakulinen, soittokunta Faitterit joht. Pertti Lindstedt, Bach-kuoro joht. Johanna Kallio, kirkkokahvit, lähetyslounas, lähetystilaisuus.

Virsisunnuntai netissä

9.10.07

Japanin kirkon johtaja: Kristittyjen pitäisi nauraa enemmän

Tokio (ENI).

Japanin suurimman kirkkoryhmittymän johtaja on tunnettu huumorintajustaan, jonka hän sanoo tulevan evankeliumista. Pastori Nobuhisa Yamakita (Japanin kirkkojen liittymän puheenjohtaja): Vaikka Raamatussa ei sanota että Jeesus nauroi, luulen että evankelistojen ei tarvinnut kirjoittaa siitä sen tähden jos olisi aina nauranut. Japanissa roomalais-katoliset, anglikaanit ja protestanttiset tunnustukset ovat liittyneet yhteen samaan kirkkojen liittoon.

66-vuotias Yamakita sanoo että Kritillisyys on 'L' kirjainten uskonto vähäisimpien ja kadotettujen light (valo), love (rakkaus) ja life (elämä ) (to the last, the lost and the least)". Mutta hän sanoo myös olevansa kiinnostunut muista L:stä "L", for laughter (nauru).

Christians should laugh more - says Japanese church leader

Tokyo (ENI). The leader of Japan's largest grouping of churches is known for his sense of humour, which he says comes from the gospel. "Although the Bible doesn't say that Jesus laughed, I think that the evangelists didn't need to write about it because he would always have been laughing," said the Rev. Nobuhisa Yamakita, chairperson of the Japan Confederation of Christian Churches, which links Roman Catholic, Anglican and Protestant denominations. Christianity, said 66-year-old Yamakita, is "a religion of 'L's, for light, love and life to the last, the lost and the least". But he says he is now also interested in another "L", for laughter. [349 words, ENI-07-0775] ENI Online - www.eni.ch

Kuukausi naurettu

OTE KARISMATISOIDAANKO MEIDÄT KUOLIAIKSI?
Teologiset opintopäivät, Suomen Raamattuopisto, seminaari 9.1.2000, Olavi Peltola

Mikä on se voima, joka antaa ilmestyksiä, puhuu unien kautta, antaa ns. viisauden ja tiedon sanoja, kaataa ihmisiä, synnyttää naurua ja huutoa ja panee laulamaan ylistyslauluja kädet koholla hyvän olon tunteen vallassa, usein jopa ilman opeteltuja sanoja jne.
SIIS NAURUJOOGAAN!!!!

Hymy oli hyytynyt ja muuttunut virnistelyksi arjen rutiineissä hapan hämäläiseksi. Päätin osallistua naurujoogaan (Toronton nauruherätyskin kiinnosti).

Naurujooga alkoi Takataskussa 13 syyskuuta. Kaksi päivää sen jälkeen on väsynyt olo. Edellisenä iltana tulee hymy huuleen kun valmistautuu seuraavaan päivään.

Valmistautumiseen kuuluu vesipullon ottaminen mukaan - tosissaan nauraminen on hikistä puuhaa. Iloisena ei tarvitse välttämättä mennä. Tarkoitus on nauraa ilman syytää ei varsinkaan toista pilkaten. Nauraminen erittää elimistölle tarpeellisia hyvän olon hormooneja.

Sessio alkaa lunastamalla yhden euron hintainen lippu Takataskun tiskiltä. Hissillä alakertaan kuntosaliin, jossa on tusinan verran naurajia.

Lämmittelyosiossa kohotetaan käsiä positiivisten ajatusten tullessa mieleen.

Ohjatussa osoissa lyödään käsiä vasemmalla ylhäällä yhteen kaksi kertaa sanoen HOH-HOH ja siitten oikealla kolme kertaa sanoen HAH-HAH-HAA ja sitä toistetaan muutama kerta. Sitten seuraavat erilaiset naurut (teepussi, leijona, sähköisku, kutittelu jne.) ja uudelleen HOH-HOH-HAH-HAH HAA osuus. Veri alkaa virtaamaan, hikoilee ja korvissa kohisee - välillä on syytä huokaista. Huvittavaa sössötyspuhetta puhutaan laittamalla kieli etuhuulen alle improvisoiden.

Nauruosion jälkeen seuraa pitkä vapaan naurun jakso josta ei meinaa tulla loppua. Lopuksi jäähdytellään yhdessä.

Blogini naurujoogasta
Naurujooga-apostoli