18.4.09

Posetiivi yhteisesitys

Kotimaa :: eKotimaa-verkkolehti - Ortodoksipiispat saattavat keskeyttää Isä Mitron pappeuden

Kotimaa :: eKotimaa-verkkolehti - Ortodoksipiispat saattavat keskeyttää Isä Mitron pappeuden: "Ortodoksipiispat saattavat keskeyttää Isä Mitron pappeuden
16.04.2009
Suomen ortodoksisen kirkon piispat suhtautuvat kielteisesti Isä Mitron eurovaaliehdokkuuteen. Ortodoksisen kirkon pappi Mitro Repo lähtee ehdolle Euroopan parlamentin vaaleihin sitoutumattomana sosialidemokraattien listoilta."

17.4.09

Lääkärit ja sairaanhoitajat tietoteknisten sovellusten etunenässä.

Lääkärit ja pikaviestimet

Lääkärit ja sairaanhoitajat tietoteknisten sovellusten etunenässä.

Siirryttyäni toihin keskussairaalaan olen saanut seurata terveydenhoitohenkilökunnan kykyä omaksua ja soveltaa tietotekniikan käyttöä työssään. Vapaa-aikaa käytetään asioihin paneutumiseen. Kouluttaessani vapaa-aikana tapahtuneissa tilaisuuksissa tutustuin Kari Sahlströmmiin (keuhkotautien apulaisylilääkäri) - hän osasi soveltaa julkaisutoiminnassaan ohjelmistoja ja tuottaa 80 luvun loppupuolella kankeilla ohjelmilla näyttävää esitysmateriaalia. Marja Blom satasi tieteelliseen ohjelmiin ja teki kohauttavan tutkimuksen sairaalassa puutteellisen käsihygenian puutteen vaikutuksessa aiheutuvista tulehduksista - omalla kustannuksellaan.

Kaupungin puolella sairaalan ylilääkärii Arno Forssius sovelti Interneettiä ja Lahden tk:n ylilääkäri Hannu Pulkkinen tunnettu omista sovelluksistaan ennen kuin kaupalliset tahot kiinnostuivat asiasta.

Siirryttyäni Lahden sairaanhoito-oppilaitokseen käytönsuunnittelijaksi havaitsin että sairaanhoitajat oli verkostuneita modeemitekniikka käyttäen Ritva Söyringin laittaessa säästöt siihen, Oppilaitksen rehtori jatkoi linjaa panostamalla it.tekniikkaan.

Hus kieltää Facebookin käytön työaikana - HS.fi - Kaupunki: "Hus haluaa rajoittaa myös internetsivustojen, kuten esimerkiksi Facebookin ja IRC-gallerian, käyttöä.

Mustaa valkoisella: Kuntaliitoshankkeessa varovainen vaihe

Mustaa valkoisella: Kuntaliitoshankkeessa varovainen vaihe: "Lahtelaisten kannalta tilanne on oikeastaan sellainen, että eipä tuolla niin väliä ole, syntyykö suurkunta vai ei. Lahti on kaikilla mittareilla suurkunta jo nyt, eivätkä kuntatalouden huolet paina Lahtea alkuunkaan samalla tavalla kuin lähistön muita kuntia. Tästä ovat hyvinä todisteina kuntien viime vuoden tilinpäätökset. Lahden kuntatalous on tällä hetkellä jopa parempi kuin muissa suurissa kaupungeissa, ja vertailu Päijät-Hämeen kuntien kesken nostaa Lahden aivan omaan luokkaansa."

Hus kieltää Facebookin käytön työaikana - HS.fi - Kaupunki

Hus kieltää Facebookin käytön työaikana - HS.fi - Kaupunki: "Hus haluaa rajoittaa myös internetsivustojen, kuten esimerkiksi Facebookin ja IRC-gallerian, käyttöä.
.....
Lääkärien pääluottamusmiehen Risto Avelan mukaan kyseessä on turha rajoittaminen."

Facebookin ja IRC-gallerian käyttö konsultoinnissa olisi sallittava.

Ravintoloitsija sai puolustaa omaisuuttaan pesismailalla - Lahden seutu - ESS.fi

Ravintoloitsija sai puolustaa omaisuuttaan pesismailalla - Lahden seutu - ESS.fi:
Syyttäjä ei aio valittaa päätöksestä. Hän totesi kuitenkin oikeudessa, ettei ravintolassa yleensäkään kuuluisi olla pesäpallomailaa"

Ravintolan on syytä valita mitä laijia puulaakiurheilussa harrastetaan...

16.4.09

Pääsiäinen 2009 Tilaisuudet

Pitkänperjantai

Pitkänperjantain jumalanpalvelus käytännön mukaan ilman urkuja. Seurakunta lauloi ilman urkuja ja otti vastuun veisuusta. Tiirismaan lukion kamarikuoro lauloi Jukka Sairasen johdolla. Tutut virret herätti veisaavan seurakunnan.

Antero Mäkelän tekstinluku loi puitteet saarnalle. Olisi toivottavaa että sananjulistuksen puheilmaisu nousisi Mäkelän tasolle.

Olemme saaneet iloita tänä keväänä mikrofoonittoman laulun palaamisena.

Jumalanpalveluksen ääniakustiikka on löytynyt uudelleen. Liturgin laulu oli ajoittain liikaa vahvistettu. Pitkänperjantain kirkko oli selkeämpi kun urut eivät päästäneet pihaustakaan. Jumalanpalveluksien elementtien määrä oli pienempi.

Gospel kuoron konsertti jäi kustannussyistä väliin. Pääsiäisajan musiikkitilaisuuksiin osallistumista rajoittaa ohjelmien/lippjen kulut (noin 50€).

Pääsiäinen

Pääsiäispäivän jumalanpalveluksessa liturgi ilmoitti hienovaraisesti sielunhoitajan tavoin kirkkokansan joukossa tapahtuneesta sairauskohtauksesta rukoillen. Loppusoittona kuultu "Kritus nousi kuolleista" ei saavuttanut samaa tunnetta kuin ortodoksien laulamana.

Pääsiäispäivän Illan tuomasmessussa kävi ilmi kanttori Aurora Ikävalon (joka tuntui olevan tulessa koko pääsiäisen) laaja-alaisuus muusikkona sekä Kaija Jyrkän organisaatiokyky. Musiikkiryhmä oli yksi toimivimmista mitä olen kuullut.

Toinen pääsiäispäivä

Toisen pääsiäispäivän kirkkoon kerääntyi satakunta kuulujaa harmaasta aamusta huolimatta. Helpot ja tutut virret. Liturgi oli hienovarainen.

Toisen pääsiäispäivän GospelStomp jaksoi vielä vetää väkeä. Paikalla oli noin viisi kuulijaa laulajaa kohti. Illan kohokohta oli Martti Peipon klarinetti. Peippo on yleismuusikko jolta onnistuu barokin esittäminen aina teatterimusiikkin asti. Vaikutelmaksi jäi että gospel tarvitsee suursiivousta.

15.4.09

Arto Antturi: Valkoiset farkut talvellakin...

Arto Antturi: Valkoiset farkut talvellakin...:
"Pääsiäinen tuntui melkein poikkeuksellisen rauhalliselta, kun mediassa ei pyöritelty mitään raflaavaa Jeesus-aiheista skandaalia. Olihan siellä toki heittoja, kuten Loka-Laitisen kolumni Raamatusta hyvänä satukirjana, mutta siihen olemme tottuneet. Olisko huomaamatta kuitenkin käymässä niin, että Muhammed-pilapiirroskohun seurauksena toimittajien pyhyyden tunto on herkistynyt? Enää ei viitsi Jeesustakaan vetää joka välissä lokaan, kun se alkaa näyttää epäuskottavalta suvaitsevaisuuden kannalta. Muslimimaailman huumorintajuttomat ylireaktiot alkavat siis nostaa jumalanpilkan jälleen maallistuneen median tietoisuuteen. Tai ehkä kuvittelen vain."

Kaksi vuotta laulamatta