6.11.08

Linux: Jussin transistoripakkaus Strategia | Tech Broiler | ZDNet.com

Hidastuva talous:Jussi Mäyräkoira selviää tietojenkäsittelyssä uusilla Linuxeilla, Ubuntu ja OpenSUSE. Ne sisältävät kaikki tarvittavat ohjelmat ja ovat ilmaisia. Olen käyttänyt heinäkuusta alkean Ubuntua. Oppiminen vaatii aluksi panostusta.

Lisää : Linux: The Joe Sixpack Strategy | Tech Broiler | ZDNet.com: "Ubuntu and OpenSUSE are excellent free end-user operating systems, and will certainly provide much if not all of what “Joe Sixpack”"

www.kansascity.com | 06/15/2008 | Nonprofit’s project is all about those who will work there

Kolikkokauppa- Verkkolehti www.kansascity.com kirjoittaa Juutalaisten ammattipalvelukaupasta josta voi ostaa kaikkea mitä sen myyjät - maahanmuuttajat , pakolaistyöläiset sekä vammaiset ovat ajatelleet tarvittavaksi päivittäin. Teepusseja, patterieta pikaruokaa ja kaikkea palvelua mitä sen työntekijät osaavat ja haluavat oppia. Kaupassa on paljaat seinät ja kalteri-ikkunat. Kauppa edistää sosiaalista, kulttuurillista ja taoudellista yhteistyötä. Toiminnan rahoitus tulee useilta säätiöltä.

Lue enemmän --> www.kansascity.com | 06/15/2008 | Nonprofit’s project is all about those who will work there: "Nonprofit’s project is all about those who will work there"

Kaupan sivut

www.kansascity.com | 11/05/2008 | Obaman voitossa, Amerikan vanhan aikakauden loppu

Kansascity.com kirjoittaa: Obaman voitto menneen ajan loppu
93 vuotta vanha Duke yliopiston historian emeritus professori John Hope Franklin toteaa: Tämä on yksi historiallisimmista hetkistä, ellei maan kaikkein historiallisin.

Franklin, kansakunnan tunnustetuin historoitsija, sanoi keskiviikkona että Obama onnistuu historiallisen merkkipaalun tavoittamisessa. "Tiesin että se tulee ennemmin tai myöhemmin - tapasin Obaman ja keskestelin hänen kanssaan, enkä ollut kauhean yllättynyt että hän on voittaja."
www.kansascity.com | 11/05/2008 | In Obama's victory, America comes to terms with past: "'This is one of the most historic moments, if not the most historic moment in the history of this country,' said 93-year-old John Hope Franklin, professor emeritus of history at Duke University.

Franklin, one of the nation's most accomplished historians, said Wednesday that he was confident that Obama could reach this historic milestone.

'I knew that it would come sooner or later,' Franklin said. 'I had the chance to meet and talk with him, so I was not shocked or terribly surprised because he is a winner.'"

5.11.08

Äidit saunoen seurakuntaan - seurakunnat edistävät NAISTEN SAUNAKULTTUURIA

Toimin kesäkoti Mantylinnan isäntänä 1985 - 1992. Aloittaessani selvitin mitä tulisi tehdä oli paljon erilaisia toisillensa vastakkaisia näkemyksiä. Pastori Piltti Lännenpää antoi neuvon: Pidä sauna kuumana. Noudatin ohjetta jonka Kotimaan artikkelin mukaan on Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä ottanut uudelleen käyttöön.

Mäntylinnassa naisten saunailta veti enemmän väkeä kuin miehiä vaikka saunaa pidetään miesten paikkana. Miesten saunailtojen loppuessa naiset ovat jatkaneet perinnettä ja viime aikoina on poikien ja isien saunaillat

Ravintoloissa on tarjolla saunapalveluja tarjoiluineen. Seurakunnat mahdollistavat raittiin ympäristön saunojille, Raitis ympäristö on turvallinen lapsille. Saunassa lapsi oppii julkisten saunojen tapoja.

Saunominen seurakunnassa on yhteisöä palvelevaa ja hyvä keskustelufoorumi. Sauna on sopiva paikka seurakuntalaisen kuuntelemiseen. Siellä ollaan tasavertaisia eikä ole titteleitä.

Kirkkosauna

Saunaseuran yksi saunoista on kirkkosauna . Kun suurimmassa osassa saunoja lauteet ovat lattiatasosta alle puolentoista metrin korkeudella, kirkkosaunassa lauteet ovat korkealla parvella. Saunatyyppi on länsisuomalainen, tarkemmin sanoen hämäläinen. (Naisten saunakirja)

Maaningan seurakunnan sivuilta:

Sauna myös sielun puhtaudeksi?

Saunavihdat sinä tunnet varmaankin, mutta tunnetko saunavirren (eri kielillä)? Haapajärven seurakunnan sivuilta löytyvät sanat ja myös mp3-muoto. Klikkaa ihmeessä yllä olevaa sanaa ja piipahda Haapajärvellä.

Luettavaa:

Heli Koppelo ja Milka Alanen: Naisten saunakirja
Ajatus Kirjat 2006
Halusimme palata saunomisen alkujuurille, onhan sauna perinteisesti ollut nimenomaan naisten valtakunta. Naisten tehtäviin kuuluivat saunan lämmitys ja veden kanto, ja saunassa he synnyttivät lapset, kylvettivät morsiamet ja tekivät kotitöitä. Sauna ja saunatavat ovat muuttuneet ajan saatossa, mutta jotkut asiat eivät muutu koskaan: löylyn kaipuu, rakkaus saunaan.

Kuten pohjoisessa toivotetaan: Tulukaa saunomaan!

Heli ja Milka

Wikipedia: Suomalainen sauna

Kotimaa :: eKotimaa-verkkolehti - Äidit saunoen seurakuntaan: "Äidit saunoen seurakuntaan - Laura Vähäsarja 02.11.2008

Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä tavoittelee pienten lasten äitejä löylyllä seurakuntaan. Seurakuntayhtymä järjestää äideille kaksi saunailtaa, joissa voi myös pulahtaa uimaan"

eKotimaa-verkkolehti - Puku tekee papin?

Yllätyin iloisesti kirjoituksesta: Kotimaa :: eKotimaa-verkkolehti - Puku tekee papin?: "Kun ensimmäisen kerran sovitin pantapaitaa ylleni, katsoin itseäni hämmästyneenä; ei tässä näin pitänyt käydä. Mutta onneksi kävi juuri näin. Pantapaita yllään ihminen näyttää papilta. Minun on uskottava peiliä. Onneksi papin pantapaita on myös tyylikäs työasu!"

Olen kaivannut enemmän katunäkymää jossa näkyisi pappeja sotosovassaan seurakuntalaisten keskellä. Useimmat ovat pappeja ingognito. Toivoisin katolisen perinteen tuovan luterilaisillekin rohkeutta näkyä katukuvassa.

Firefox 3.1 beta - yksityinen selaus

Firefox mahdollistaa seuraavassa versiossaan verkossa liikkuumisen yksityisyyden. Selain ei jätä jälkiä missä käyttäjä on vieraillut.

Private browsing added to Firefox 3.1 beta code | Open Source | ZDNet.com: "Private browsing was added to the Firefox 3.1 pre-release code today, just hours before the scheduled code freeze on beta 2."