7.4.07

Aprillipiloja

Puhelinkopit tupakkakopeiksi Aamulehti Sunnuntai

Googlen uusi tuote: Viemärilaajakaistassa on kolme nopeutta Flytande, Nummer 2 och Royal Flush (Juokseva, Numero kaksi ja Kuninkaallinen imu).

4.4.07

Rakkaudesta musiikkiin

Lahden Porvarillisen Kulttuuriyhdistys r.y:n KONSERTTI
Rakkaudesta musiikkiin

lauantai 14.4.2007 klo 15
Lahden Yhteiskoulun juhlasalissa
Mari, Teet, Marius, Miina, Mihkel, Madis ja Martin JÄRVI
sekä Elizabeth PAAVEL

Musiikki on aina ollut tärkeällä sijalla Järven perheessä! Perhe sai alkunsa 25 v. sitten Tallinnassa ja muutti Lahteen v. 1995, kun isä Teet Järvi aloitti työt Lahden kaup.orkesterissa. Äiti Mari Järvi on pianisti ja toimii säestäjänä ja pianonsoiton opettajana Lahden Konservatoriossa ja Ammattikorkeakoulussa. Perheen kaikki viisi lasta opiskelevat musiikkia.

Vanhin poika Marius (24) aloitti sellonsoiton opinnot Tallinnassa 4-vuotiaana. 1995-2000 hän opiskeli Lahden Konservatoriossa Jouko Paavolan oppilaana ja vuodesta 2000 Sibelius Akatemiassa prof. Martti Rousin oppilaana. Hän on osallistunut myös monille kansainvälisille mestarikursseille, esim. Frans Helmerson, David Geringas ja Gary Hoffman. Hän on voittanut palkintoja kilpailuissa. Marius Järvi on pitänyt omia konsertteja ja esiintynyt orkesterisolistina monissa maissa ja tekee tiivistä yhteistyötä urkuri Kalevi Kiviniemen kanssa. Yhteistyön tuloksena on ilmestynyt soolo CD ”VIA”.

Miina (23), aloitti viulunsoiton opinnot Tallinnassa. Vuodesta 1995 Lahden Konservatoriossa Pertti Sutisen oppilaana. V.2003 hän aloitti opinnot Sibelius-Akatemiassa Erkki Kantolan oppilaana ja nykyisin hän on Mari Tampere-Bezrodnyn oppilas. Myös Miina on osallistunut monille kansainvälisille mestarikursseille, mm. Pavel Vernikov, Ilja Grubert ja Ana Chumachenko, ja voittanut palkintoja kilpailuissa.

Mihkel (20) aloitti pianonsoiton opinnot Tallinnassa ja jatkoi Lahden Konservatoriossa Rauno Jussilan oppilaana. Hän on osallistunut Matti Raekallion ja Lazar Bermanin mestarikursseille. Mihkel on voittanut palkintoja valtakunnallisessa Leevi Madetoja- pianokilpailussa ja saanut erikoispalkinnon kansainvälisessä Karl Czerny pianokilpailussa Prahassa. Nykyisin hän opiskelee Sibelius-Akatemiassa Hamsa al Yurisin oppilaana.

Madis (17) opiskelee viulunsoittoa Lahden Konservatoriossa Minna Järvelän oppilaana. Madis on osallistunut myös Päivyt Mellerin (Rajamäki), Tatjana Liberovan ja Aleksander Fischerin
mestarikursseille ja myös Atso Almilan ja Neeme Järven kapellimestarikursseille.

Martin (12) opiskelee myöskin viulunsoittoa Lahden Konservatoriossa Seppo Linkolan oppilaana. Myös Martin on osallistunut monille mestarikursseille, mm. Päivyt Meller, Bohumil Kotmel ja Tatjana Liberova.

Musiikki on perheessämme sekä työ, että harrastus. Se (musiikki) on aina ollut olennainen osa perhe-elämäämme. Musiikin kautta olemme kokeneet paljon iloa ja rakkautta ja sitä haluaisimme välittää lahtelaisille kuulijoille yhteisessä konsertissamme.

Mari Järvi

Sammuta kerran viikossa

Lahden Haloossa kehotettiin sammuttamaan puhelimen värinäyttö kerran viikossa. Puhelimien ohjeissa ei ole asiasta mainintaa.

3.4.07

Lahden Haloo!

Maanantaina kävin puhelin ostoksilla. Edellinen puhelin (kolmas) katkoi puheluja ja näyttö oli vaikeasti havaittavissa. Sonera kauppa Lahden Haloo oli ensimmäinen auki oleva puhelin-kauppa jonne oli pääsy pyörätuolilla. Myyjä avusti vammaista sopivan mallin valinnassa. Isku- ja märkäsuojattu.

Miellyttävä yllätys oli valmiiksi ladattu akku. Suositeltava kauppa!

Seuraavat pari viikkoa kuluu uuden puhelimen opettelussa.