22.12.07

Soitinten kuningatarKummitusimprovisaatioElokuvaurkurit ovat improvisaatioden mestareita.

Sairaalan radioasema

Kehitysmaiden kristityt ovat edelläkävijöitä...

Enin uutiskirjeestä

Zimbabwe hospital sets up radio station for spiritual counselling

Harare (ENI). A government-run hospital in a town near Zimbabwe's capital of Harare has set up a radio station on its premises, from where pastors from different churches broadcast messages assuring patients they have not come to the institution to die. In recent years, hospitals in this southern African country that currently faces dire economic circumstances have constantly run out of medicines as a result of the government quickly exhausting its health annual budget each year. The government says the situation is compounded by international sanctions imposed on the country and a perennial shortage of foreign currency to import vital drugs. [397 words, ENI-07-0995]

19.12.07

Aika saada ekopiispa

Pekka Särkiö olisi laaja-alainen ja visionäärinen piispa.

Pekka on ympäriston suojelija. Pekka jatkaa sodan aikana Väinö Hovilan aloittamaa perinnettä. Pyöräilijällä on aikaa pysähtyä ja kuunnella. Pekan laajan julkaistuotannosta ote vierailijan kirjoituksesta Vihreä askel tässä lehdessä

”Toimi niin, että elämä voisi jatkua sinun jälkeesikin.” Telttailin lapsena isäni ja veljeni kanssa pienellä arjateltalla hämäläisissä metsissä. Isä opetti siivoamaan jäljet niin, ettei paikalle seuraavaksi osunut kävijä voinut nähdä mitään merkkiä leiriytymisestä.

Pekan muusikilliset ansiot ovat laajat. Pekka on rakentanut mm. cembalon. Pekan aloittama Hubertuksen soitto -konserttisarja on tarjonnut lahtelaisille musiikinystäville mielenkiintoisen tilaisuuden tutustua myös vanhaan musiikkiin.

Piispanvaalin linkkejä
Piispaehdokkaat
Piispanvaali 2008 Lue lisää
Piispan tehtävä
Pekka Särkiö
Blogihaku piispaksi

18.12.07

Kun joulupukki näytti samurailta?

Pelkäsivätkö lapset .... kun joulupukki näytti samurailta? Entinen luterilaisen opiston professori kertoi Ecumenical News Internationalille että joulupukin tuli muistuttaa samuraisotaherraa ollakseen paikallisesti hyväksyttävää kristillisyyden muotoa.

Samurai Santa showed Japan's Christianity, says Lutheran writer

www.eni.ch

17.12.07

Hammondfanaatikko

Perinteinen joululauluilta - Christmas Carols Basic

Sunnuntaina 16.12 lauloimme joululauluja klo 18 Ristinkirkossa. Miika Hämäläinen, Pauli Pietiläinen, Hannele Koskinen.

Iltaa voisi luonnehtia termeillä JOULULAULUJA BASIC. Kerrankin!

Laulujen sanat heijastettiin seinälle. Säkeistön vaihtuessa sanat tulivat säkeen alettua. Olisi hyvä saada kunnon videoskriini kirkkoon - kuvasta puuttui valo-tehoa. Toivottavasti kallis investointi mahdollistuisi. Vaikutelma oli lähinnä kuvitteellinen.

Kirkko oli ääriään myöten täynnä. Tänä jouluna tilaisuudet ovat vetäneet enemmän yleisöä kuin aikaisemmin. Hämäläinenkin mainitsi siitä juonnoissaan useampaan kertaan. Tunnin kestäneessä laulutuokiossa sai laulaa kunnolla. Laulotaan viittoen kuoro joutui jäämään pois ohjelmasta sairastapauksen vuoksi. Laulutauko tuli kun Hannele Koskinen lauloi soolonsa. Urkurikin jätti loppusoiton soittamatta.

Uudemmat joululaulut olivat yleisölle vieraita ja laulu oli luonnollisesti hiljaisempaa. Poikkeuksen teki
Kassu Halosen säveltämä Sydämeeni joulun teen on jo kolmen vuoden ajan ollut Suomen suosituin joululaulu. jota laulettiin ff.
Muuten Vantaa Laurin haastattelussa Kassu sanoo - Kuultuani Kirkaa päätin ryhtyä opettelemaan sähköurkujen soittoa. Annoin itselleni puolitoista vuotta aikaa. Kolme kuukautta harjoittelin 18 tuntia joka päivä.
Erityinen kiitos Miika Hämäläiselle sujuvasta juontajana toimisesta. Puhe limittyi sopivasti laulujen esittelyyn.


Keski-Lahden seurakunnan ajatus alkavalle viikolle

"Maria, Jeesuksen äiti, oli kihlattu Joosefille. Ennen kuin heidän liittonsa oli vahvistettu, kävi ilmi, että Maria, Pyhän Hengen vaikutuksesta, oli raskaana. Joosef oli lakia kunnioittava mies mutta ei halunnut häpäistä kihlattuaan julkisesti. Hän aikoi purkaa avioliittosopimuksen kaikessa hiljaisuudessa.

Kun Joosef ajatteli tätä, hänelle ilmestyi yöllä unessa Herran enkeli, joka sanoi: "Joosef, Daavidin poika, älä pelkää ottaa Mariaa vaimoksesi. Se, mikä hänessä on siinnyt, on lähtöisin Pyhästä Hengestä. Hän synnyttää pojan, ja sinun tulee antaa pojalle nimeksi Jeesus, sillä hän pelastaa kansansa sen synneistä."

Tämä kaikki tapahtui, jotta kävisi toteen, mitä Herra on profeetan suulla ilmoittanut:
- Katso, neitsyt tulee raskaaksi ja synnyttää pojan, ja hänelle annetaan nimeksi Immanuel - se merkitsee: Jumala on meidän kanssamme.

Unesta herättyään Joosef teki niin kuin Herran enkeli oli käskenyt ja otti Marian vaimokseen."