22.10.10

Siunaus

Minulta on tiedusteltu kantaani rekisteröityjen parisuhteiden siunaamiseen

Kannatan  siunausta.

Perusteluna - samaa sukupuolta olevien siunausta vastaa kodin siunaus, johon on kaava (peräisin ortodokseilta). Seuraavasta Wikipedian artikkelissa todetaan protestanttien käyttävän rajoitetusti siunasta.

Siunaus – Wikipedia
 

Sakramentit Luterilaisella kirkolla on vain kaksi sakramenttia, kaste ja Ehtoollinen. Esimerkiksi avioliittoon vihkiminen ei heille ole sakramentti vaan yhteiskunnallinen seremonia johon kirkko antaa siunauksensa.

20.10.10

Arto Antturi: Sielun vihollinen on olemassa!

Arto Antturi: "Raamatun ilmoituksen kannalta olennaista on myös se, että on oikeasti olemassa sielunvihollinen eli vastustaja, pahanpuhuja (diabolos tarkoittaa sananmukaisesti erilleen heittäjää, riidankylväjää) ja syyttäjä (heprean verbi satan tarkoittaa syyttämistä), joka pyrkii tuhoamaan ihmisen. Sen tarkoitus on syöttää jokaiselle meille valhe siitä, että mitään ei ole tehtävissä, millään ei ole mitään väliä, sinä olet jo pilannut mahdollisuutesi ja kannattaa vain yrittää mahdollisimman paljon nauttia elämästä ennen kuin se on liian myöhäistä ja kaikki loppuu. Juuri tätä vastustajaa vastaan ylienkeli Mikaelin joukot taistelivat.

– Lähetetty Google-työkalupalkin välityksellä"

Kirkko - kristillinen yhteisö

Kuulun kirkkoon, johon edelleen kuuluu yli neljä miljoonaa erilaista ihmistä.
Kuulun kirkkoon, jonka tärkein asia ei ole homoseksuaalisuus tai sen  vastustaminen, vaan ihan muut asiat. 
Kuulun kirkkoon, jossa ollaan eri  mieltä monesta asiasta, mutta jossa asioista sentään keskustellaan ja ...yritetään yhdessä rakentaa jotain hyvää ja oikeaa.

Gunnar Idenstam rikkoo urkumusiikin rajoja

Gunnar Idenstam on ruotsalainen urkuvirtuoosi jolle "urkunusiikki on kaikkea".
Uskonnollisen kodin rajoittemeissuus on puhjennut jansanmusiikin ja rack maisten keinojen käyttöön.
Gunnar osallisti Lahden urkukilpailuun, muttei voittanut vaikka oli mielestäni paras. Kukaan ei ole omalla maalla mestari eikä naapurissa,

Michael Barione nostaa esiin Gunnarin monikasvoisen musiiikin radio-ohjelmassaan
Pipedreams 1042: Gunnar Idenstam:
http://www.idenstam.org/cv.htm