27.6.08

Kuulo koetuksella ravintoloissa - korvatulpat ruokatuntikäyttöön

Korvatulppien kanssa aterialle!

Kärsin ajoittain tinnituksesta. Korvissa kohisee ja suhisee. Tinitus syntyy yleensä hitaasti ja huomaamatta.

Tinnitus on mm. muusikkojen ammatitauti, Toimin 60 - 80 luvulla sijaiskanttorina Lahdessa. Aikana rakennettu kompakti urkutyyppi jossa rintapillistö soi pään korkeudella altisti äänikuormalle.

Tietokoneiden tullessa työhön voimakas rivikirjoittimien (matriisin kirjoutuspää) ääni lisäsi edelleen äänikuormaa. Tuttavapiitissä tinnitus on tehnyt osittain tai kokonaan työkyvyttömäksi atk-operaattoreina ja musiikinopettajana toimineet henkilöt.

Eriyisesti varottavia ravintoloita ovat ne joissa keittiö on samassa tilassa ilman väliseinää ruokasalin yhteydessä. Kettiökoneiden ääni sekoittuu musiikin ja puheen sorinan kanssa. Erilaisset sairaudet pahentavat tilannetta.

Voimakasäänisimpiä työpaikkaravintoloita on työurallini ollut keskussairaalan (PHKS) ravintola. Lahden Lasotehtaan (Amica 70 luvulla) ja Lahden Seurakuntayhtymän tilat olivat rauhallisia ja viihtyisiä.

Kuulonhuoltoliiton ( artikkeli kiinnittää huomiota viihderavintoloiden voimakkasääniseen musiikkiin:
Kuulo koetuksella ravintoloissa: "Desibelimittaukset ravintoloissa ovat alkua Kuulonhuoltoliiton loppuvuoden kampanjalle. Tavoitteena on kiinnittää sekä viihderavintoloiden asiakkaiden että alan yrittäjien huomio siihen, että seurusteluravintoloissa kaikilla olisi vielä hauskempaa, jos myös keskustelu ja kuuleminen olisi mahdollista. Kampanjan ensisijaisena kohderyhmänä ovat aktiiviset nuoret aikuiset, 20–30-vuotiaat musiikkiravintoloiden ahkerimmat asiakkaat."


26.6.08

Ajoissa kirkkoon....

Kuinka hyvä pääsee taivaaseen?

Sulavat sanat

Käytä puhuessasi sulavia sanoja. Voit joutua syömään ne huomenna.


The Passion poliittisena aseena

Lahden seurakuntayhtymän rippikoululeireillä on esitetty elokuvaa (The Passion of the Christ, ohjaus Mel Gibson (SA Newmarket Films, 2004)

Asta Leppäsen suomennos filosofi Paul Kurtzin artikkelista: The Passion poliittisena aseena: "The Passion poliittisena aseena. Poimintoja artikkelista
  • Gibsonin elokuva on erityisen raamatullinen ja harhaanjohtava
  • The Passion of the Christ ei ole pelkästään elokuva vaan myös poliittinen nuija
  • Vääristelty versio raamatusta
  • Onko The Passion of the Christ juutalaisvastainen? Kyllä, kirjoittajan arvostelukyvyn mukaan jopa räikeästi.
  • The Passion sai ensi-iltansa aikana, jolloin juutalaisvastaisuus on maailmalaajuisesti kasvussa,
  • Ottaen huomioon Mel Gibsonin elokuvan yleisömenestyksen, muitakin Jeesus-elokuvia tullaan tuottamaan - sillä Jeesus myy Amerikassa!

24.6.08

Uskontojen johtajien kokous ennen G8:aa Sapporossa

Uskontojen johtajat kokoontuvat ottamaan kantaa maailman köyhyydestä, ilmaston muutoksesta ja väkivallasta ennen teollisuusmaiden johtajien kokousta (G8).

Faith leaders to hold summit before G8 meeting in Japan

Faith leaders to hold summit before G8 meeting in Japan
Tokyo (ENI).

23.6.08

Hybridiurut

POET AND PEASANT OVERTURE (Dighter und Bauer) Franz von SuppéUrut koostuvat 33 pilli- ja 6+ digitaalisesta äänikerrasta luoden uskomattoman äänikokemuksen. Urut luokitellaan teatteriuruiksi vaikka ovat First United Methodist Church kirkossa. Digitaaliosastoa ei käytetä tässä esitykseessä. Urut ovat viehättävän epävireiset.Enemmän uruista http://www.theatreorgans.com/walnuthill/feature0906.htm

Kaikki kännikapinabarrikaadeillle!

Kännikapina
  • kansanliike
  • vapauttaa Suomen humalan ja päihteiden ihannoimisesta
  • kyseenalaistaa alkoholin paikan yhteiskunnassamme.
  • tavoitteena Suomi jossa täysi-ikäinen voi tehdä itsenäisesti omat valintansa ilman muiden ihmisten, mainosten tai median painostusta.
Suomi, jossa on vapaus olla selittelemättä selvin päin.

Kaikki mukaan!!

Lähde: http://www.kannikapina.fi/