22.9.07

Handicapped Airways

Saksalainen Dash-8 laskeutui nokalleen

Ylen aamu-uutiset: Saksalaisen Lufthansan tytäryhtiön Augsburg Airwaysin omistuksessa oleva kone joutui tekemään hätälaskun.

Tämä oli jo kolmas hätälasku parin viikon aikana. Dash-8 koneiden piloteilta vaaditaan taistelulentäjien taitoja hätälaskuissa.

Aikaisemman kahden SAS koneen lisäksi Japanissa on tämän vuoden aikana ollut kolme laskeutumisongelmaa, All Nippon Airways Co:n kone laskeutui nokalleen etupyörän jäätyä avautumatta 13. maaliskuuta (Bloomberg.com). Useampi lentoyhtiö on havainnut laskutelineissä ruostumista.

Bombardier on hyötynyt taloudellisten koneiden tarpeesta. Tilauskanta kasvoi 187 koneeseen aikaisemmasta 77:stä viimeisen vuosineljänneksen aikana. Bombardierin pörssikurssi laski 2,2%.

Oletko harhaoppinen?

Nettitestit ovat pop. Kotimaan verkkolehdessä kysytään on Oletko harhaoppinen?

Katekismusta en ole lukenut sitten kuusikymmentäluvun,

Vastasin ja tulos oli:
Olet melko monessa asiassa kirkon opin kannalla, mutta voisit ehkä vähän vilkaista Katekismusta.

21.9.07

Keskussairaalan atk:n avoin tiedotuspolitiikka

Menneellä viikolla keskussairaalan atk:n käyttöpäällikkö Kauko Metso kertoi menossa olevasta verkkohäiriöstä tv:n alueuutisissa ja kertoi vian korjaamisaikataulun. Käytäntö on asiakaspalvelua.

Kun sairaalan atk:ssa iski kaksikymmentä vuotta sitten ensimmäiset tietokonevirukset, päätti atk-päällikkö Seppo Mäkinen päätti julkistaa tiedon. Aikaisemmin kukaan ei ollut Lahdessa julkisesti kertonut saaneensa mikroihinsa viruksia.

Tv - uutisten uusi tunnusmusiikki

Tv:n aamu-uutisten rämisevä tunnusmusiikki oli neuroottisen hakkaava. Uutisten ilmeen uudistuttua uusi tunnusmusiikki on miellyttävämpi ja korvia hivelevä. Uuden TV-uutisten tunnusmusiikin tekijä on Kim Kuusi ja työryhmä (Kalle Chydenius ja Vellu Maurola (DJ Slow).)

Kuusi tekee nykyään mainosmusiikkia ja sävelsi muun muassa Suomea Euroviisuissa vuonna 1975 edustaneen kappaleen "Viulu-ukko". http://fi.wikipedia.org/wiki/Kim_Kuusi

Kuusi työskentelee Musicmakers yrityksessä jonka motto on Elämä ilman musiikkia on virhe.

Tiirismaan antennikorjaukset

Päijät-Vision viesti (kuitenkin lähetys katkesi!)

Hei!
Kaapeli-tv:ssä peruskanavien vastaanotto on varmistettu toiselta lähettimeltä, joten Tiirismaan huoltotyötö eivät vaikuta Päijät-Vision lähetyksiin.

Syksyisin terveisin

PÄIJÄT-VISIO OY
Asiakaspalvelu
paijat-visio@paijat-visio.fi
.....
HUOM! Digi-tv-palveluita laajennettiin 28.8. Palauta digiboksisi tehdasasetukset tai poista entiset viritystiedot ja hae kanavat uudelleen. Saat digiboksilla maksutta näkyviin BBC Worldin, kaapelikortin kautta ilman katselumaksua lastenkanava Nickelodeonin. Urheilu+ lisättiin Tupla- ja Tripla-paketteihin 1.9. ja Big Brother 24/7 alkoi 28.8. BB:n tarjoamme kaikille maksu-tv-tilaajille lisäetuna! Tee maksuton BB-tilauksesi joko netin kautta tai asiakaspalvelustamme.

Lähde:
PÄIJÄT-VISIO OY
Asiakaspalvelu
paijat-visio@paijat-visio.fi

Timo Pokin virkaansiunaaminen

Sunnuntai 23.9. klo 10 messu Ristinkirkossa saarnaa piispa Juha Pihkala
Pauli Pietiläinen urut , Hannu-Heikki Hakulinen kanttori,
Vääksyn Kamarikuoro Cantus Aquae

Lahden Diakonialaitoksen johtajan Timo Pokin tehtävään siunaaminen.

Timo Pokki oli entinen Launeen seurakunnan kirkkoherra. Uudessa toimessaan hän on kirkkovaltuuston puheejohtajan ja varapuheenjohtajan esimies diakoniasäätiössä. Huomiota herättävää on valtuuston toimihenkilöiden tuovan hoivatyössä saatuja havaintoja ja näkemyksiä seurakuntayhtymän päätöksentekoon.

20.9.07

Trinitatis yökirkko - 11.syys. - JazzNight - live

Kööpenhaminan Trinitatis yökirkon videoleikkeitä internetissä.
Kirkko tavoittelee nuoria

Kirkon verkkosivut sekä nuorille http://www.myspace.com/trinitatisnatkirke
että http://www.trinitatisnatkirke.dk/

http://www.cybergifs.com/angels/


Tanskan kirkko elää toista elämää virtuaalitodellisuudessa

Arto Antturi kirjoitti blogissaan: Kokous päättyi aluevahtimestarin esittelemään pelastussuunnitelmaan. Nyt siis kirkostakin voi pelastua, jos tulee tiukka paikka. :-

Tanskan kirkko seuraa aikaansa ja on pannut paremmaksi: "uudestisyntyi" Second Life cyberspacessa (virtuaalitodellisuudessa)

'Second Life' for Danish church in cyberspace uutisoi ENI.

Tanskan evankelisluterilaisen kirkon Kööpenhaminan hiippakunta aseman verkkojen verkossa Web pohjaisessa virtuaalitodellisuudessa nimeltään "Second Life". Tässä sitessa löytyy Tanskaksi nimetty saari, ja sen pastori, "henkilöitymä" (online 3D esitys) nimeltään Pellegrina Shepherd , on pappi myös todellisuudessa hahmonimi Josephine Planer.

http://www.cybergifs.com/angels/


Verkko portaali http://www.kristendom.dk: Syyskuun 1. sunnuntaina oli uudessa kirkossa jumalanpalvelusdebyytti.

Liike-elämä on pitkään käyttänyt Second Lifea, hallinnon osastot, yritykset ja kehitysapujärkestöillä on omat henkilöitymät.


Ohjelman voi ladata http://www.secondlife.com/ - luo oma henkilöitymä ensin

Lähde: ENI Online - www.eni.ch
http://www.kristendom.dk

https://wiki.secondlife.com/wiki/Main_Page

19.9.07

Suuri kastekeskustelu

Kotimaa-lehti kirjoitti "Suuri kastekeskustelu etsi kirkkokuntien yhteisiä näkemyksiä" viime lauantaina Tampereen Metroauto-Areenalla Nokia-Mission järjestämästä keskustelutilaisuudesta.

Uudistaako Nokia-Herätys kirkon ettei se kuolisi? Ovatko uudet kirkot ja herätysliikkeet kuin roskaruokaketjuja jotka myyvät hengellisiä hampurilaisia soffa-setteineen? Tervettä karismaattisuutta on siedettävä, muuten ei ole oikea luterilainen kirkko.

Kotimaa- lehdessä Åbo Akademin Vanhan testamentin ja judaistiikan professori Antti Laato:


­ Seuraamme parhaillaan synnyinmaamme kirkon kuolemaa, mutta kirkko voi uudistua. Löydämmekö uuden herätyskristillisen julistuksen ja elämän? Laato kysyi.

Markku Koiviston kasvoille levisi hymy, kun Laato sanoi, että uusien herätysten johtajat ovat aina olleet piispojen hampaissa ja käräjillä.

Uskovien vuoropuhelu on auennut. Kaupungilla liikkuessa lapsuuden tuttavat kaipaavat ekumeenista yhteyttä. Naapurikirkkojen jäseniä halutaan tavata. ja niiden kadonneesta julistuksesta ollaan huolissa vaikkei haluttaisikaan uskoa samalla painotuksella.

Otteita artikkelista
– Väitämme usein toisten sanovan asioita, joita he eivät sano. Kun helluntailainen tulee kasteelle, ei hän tee mitään pelastuksen eteen, vaan hän hyväksyy Kristuksen teon, Helluntaikirkon johtaja Klaus Korhonen linjasi.

– Helluntaiherätyksen alkuaikoina emme olleet niin teologisesti orientoituneita. Käsitys siitä, että helluntailainen kaste olisi omavanhurskauden teko, syntyi huonon opetuksemme vuoksi, seurakuntaneuvos Valtter Luoto arvioi.

– Kun luterilaiset ja helluntailaiset ovat käyneet oppikeskusteluja keskenään, on voitu kirjoittaa pitkä luettelo asioista, joista olemme kasteasiassa yhtä mieltä, Luoto huomautti.

Suomalaisten kristillisen tiedon ohentuminen on aiheuttanut helluntailaisille uuden ongelman.

– Kuinka vähäisin tiedoin ihminen voidaan kastaa? Missä vaiheessa annamme kasteopetusta, ennen vai jälkeen kasteen? Klaus Korhonen kuvasi pastorin työnsä kysymyksiä.

Arto Anturi on kirjoittanut blokissaan että helluntailaisuus luo hyvän pohjan kirkossa toimintaan ja on hyvä koulu kirkon toimintaan. Uskoon tulemisen kokemus ei anna aluksi sijaa opillisille seikoille edes raamattupiirissäkään. Analyyttinen käsittely koetaan uskoa heikentävänä.

Vapaiden suuntien papit ja teologit ovat avanneet eksegeettisen keskustelublogin Eksegeettinen safari jossa voi keskustella vapaasti kerettiläiseksi joutumasta. Ope blogin esittelystä

On henkisesti terapeuttista ulvoa eetteriin tai virtuaalimaailmaan kirjallisuuden ja tutkimusongelmien kanssa painiessa muodostuneita ajatuksia. Tässä blogissa käsitellään teologisia kysymyksiä eksegeettisellä painotuksella.

http://eksegeesi.blogspot.com/
Toimittajan kommentti yleisöstä:

Keitä olivat 1000 ihmistä yleisössä?

Suuren kastekeskustelun yleisössä istuvista vain muutamat nostivat kätensä kun kysyttiin, kenen hengellinen koti on luterilainen seurakunta. Helluntailaisia ja Nokia Missioon kuuluvia oli paljon, mutta suurin osa osallistujista ei kokenut hengelliseksi kodikseen mitään näistä kolmesta. Keitä he olivat?

Monet osallistujat pläräsivät innokkaasti kuluneita Raamattujaan ja huutelivat hallelujaa ja aamenta, kun lavalla esitettiin oman ymmärryksen mukaisia ajatuksia. Innokkaimmat kättentaputukset kuultiin silloin, kun panelistit puhuivat Hengen yhteydestä Kristuksessa erilaisesta näkemyksistä huolimatta.

Lähde: www.kotimaa.fi
Verkottuminen on luonut paljon uusia kirkkoja ja kirkkokuntia joiden välillä surfaillaan tai ollaan laineilla liplattaen ja komediaa yleisön pyynnöstä. Kuitenkin kyse on varmuuden etsimisestä ehkä liian nopeasti. Helluntailaisten julistus on kadonnut ja nyt se hakee pohjaa teologisesti orientoitumalla.

Matalapainepäivän puuhia

Aamulenkki oli hieman raakaa hengitykselle. Väkisin tein pyörätuolilla mäkilenkin. Veresokeri on noussut korkealle, joten Imatran voimaa korvataan lihasvoimalla.

Aamulenkin jälkeen oli sairaanhoitajan vastaanotto. Kuukausittainen suojapistos, verenpaineen ja pulssin mittaus, paino sekäverensokeri tarkastettiin. Verensokeri oli korkealla, joten on aika tarjkentaa diabeetikon omaa hoitoa jossa fyysisestä ja henkisestä tasapainosta huolehtiminen on välttämätöntä

Sateisena aamuna on apteekissakin vähän ruuhkaa. Apteekissa käydessä farmaseutti Kirsi Pykälistö esitteli koululaisharjoittelijan. Padasjoella koulu aloittaa jo kahdeksan vuotiaan työharjoitteluun. Koulutyttö täytti hyllyjä. Työpäivän pituus on neljä tuntia. Asiakkaalle se oli raikas tuulahdus. Lapsena kävin isän työpaikalla ja siellä kääntelin vetureita kääntöpöydällä. Nykyisellä turvallisuustasolla se ei olisi mahdollista. Laitoksissa ja työpaikoill on turvallisuuden vuoksi rajoitettu vapaata kulkua. Veturin kääntömuistoja verestettiin Raitatiepäivillä kesällä.

Apteekkiostokset voi viedä kotiin markettien mallin mukaan apteekin kankaisessa ostoskassissa, jossa on iso apteekin logo. Tämä on kierrätysteko!
Kivimaan apteekki

Aamun emaileja luettaessa inbox.msf (Mozilla Thunderbird) valitti korruptoituneensa itäeurooppalaiseen malliin. Etsi toiminto löysi niitä kahdeksan kappaletta.

Kotimaan verkkolehdestä kuin artikkelia Nokia Mission kastekeskustelusta jonka parissa vierähti koko iltapäivä.

Ristin Voiton verkkolehdessä Joel Takala artikkeli "Uskova näkee työn osana kokonaisuutta" Annika Kuosmasen haastattelun poimintoja
  • arvopohja tuo kuitenkin erilaisen asenteen työhön
  • kristillinen arvopohja auttaa näkemään työn yhtenä osana suurta kokonaisuutta
  • pohditaan elämän peruskysymyksiä tai asenteita elämään, joihin myös työ tärkeänä osana liittyy
  • Kuosmasen henkilökohtainen toive onkin, että kristillisen arvopohjan omaavia ihmisiä saataisiin enemmän peräänkuuluttamaan perusarvojen merkitystä yhteiskuntaan sekä kaikenlaisiin työtehtäviin.
Lähde: Ristin Voitto... http://www.aikamedia.fi/cgi-bin/linnea.pl?document=00011020

18.9.07

Hengellisyys ja urheilu

Yorkin St John University, Englanti perusti Hengellisyyden ja urheilun tutkimuskeskuksen. Keskuksessa tutkitaan ja käydään akateemista debattia. Tutkimuksen mukaan on olemassa kiinnostusta projektin rahoittamiseen. Yliopisto satsaa pitkäkestoiseen tutkimukseen ja sen kehittämiseen. Keskus perää kulttuuria jossa on urheilu korostaa hengellisiä, moraalisia ja eettisiä päämääriä. Yli 70 edustajaa 11 maasta osallistui järjestettyyn konfrenssiin

http://www2.yorksj.ac.uk/Default.asp?Page_ID=2172&Parent_ID=1416 Bri

British university puts spirituality into sport
© 1994 - 2007 Ecumenical News International.

Kalle Könkkölä, Henkilökohtainen avustaja


Kalle Könkkölän puutarha

Syksyn musiikki Ristinkirkossa

Pauli on lähettänyt syksyn ohjelman.

Seuraavaksi Su 23.9. klo 18.00 Kiitoskonsertti! Matti Norjava, tenori, Mari Järvi, piano, Pauli Pietiläinen, urut, Ristinkirkon kuoro, joht. PP, Lahden Veteraanisoittokunta, joht. Jorma Alanne, Liisa Salo, lausunta, Veikko Saarnikoski, viulu, Anne Mäkinen, laulu. Sotaveteraanien hyväksi.

Lisää..

Ristinkirkon musiikki
Mukkulan kirkkomusiikki

Kirkko ohjaa ja saa sakkoja

Kotimaa-lehti kirjoittaa: Naispapin väistyminen jumalanpalveluksesta Hyvinkäällä viime maaliskuussa toi syrjintäsyytteet kolmelle. Syyttäjä syyttää ja saa oikeuden tukalaan tilanteeseen omantunnon kysymyksessä.


Tein kanttorin sijaisuuksia 20 vuotta. Havaitsin että naispapin puhe koettiin läheisemmäksi.

Kirkko on ottanut ohjaavan roolin epäoikeudenmukaisessa käännytyspäätöksissä. Helsingin sanomien tekemässä kyselyssä "Enemmistö kirkkoherroista valmis rikkomaan kohtuuttomalta tuntuvaa lakia"

Kirkko on ottanut konkreettisen askeleen Jeesuksen seuraamisessa.

16.9.07

Automaattista puppua

Testasin puppugeneraattoria
Kokemuksen mukaan yleisesti suositeltava toimintatapa avaa meille kaikille ovet kohti hyödyllisten yhteistyökumppaneiden suoritustasoa.

Mitä ilmeisimmin yleisesti suositeltava toimintatapa antaa syvemmän käsityksen sekä vähentää haittojen vakavuutta ja hyötyjen odotuksia.

Teko-ohjeet http://stud.hamk.fi:6461/tk2/docs/OJ_14230035_MAT/PUPPUDOKU.HTM