27.6.07

Marco Lo Muscio soittaa: K.Emerson: Fanfare for the common manVesa Anttosen kommentti:

Kännykkäkameravideo_ No juu, milloin Emersonia kiitellään modernin klassisen käsittelystä, milloin äijää itseään tuuletetaan tuohon tapaan. Taltiolla oleva, levästi rupinen soundi kuulosti varmaankin alkuperäisemmältä, eli putket sinisenä huudatetulta B-kolmoselta, kuin liveääni paikan päällä..

Hyvä tatsi sinänsä. Tuon tyyppisen tavaran esittäminen isoilla urvuilla ei kuulosta tänä päivänä epäuskottavalta, turhalta kikkailulta tai vain silkalta showlta. Virtanen syttyy yllättävän hyvin noihin kiivaampiin komppeihin, eikä aiheuta juurikaan sitä perinteistä puuromaisuutta, johon on totuttu esim. Widorissa ja vastaavissa urkuhurvitteluissa.

Valtion virassa?

Kahvisaaren kokko

Posted by Picasa
Kahvisaaren koko oli lähinnä. Mukkulan rockin sävelet kuuluivat vienosti.

Juhannus on kiireetöntä aikaa

On kuin kilpikonnat sanoisivat meille: Rauhoitu.
Posted by Picasa

Marco La Muscio

Italialainen urkuri säveltäjä Marco La Muscio soitti ohjelman joka on parhaiten vastannut kesäisenä illan musiikki tunnelmia. Ohjelma oli amerikkalais, anglosaksinen (ja norjalainen) jazzsäveltäjineen ja joiden teokset oli täysin uusia minulle. Konsertti oli myös ensimmäinen josta kukaan ei poistunut kesken kaiken. Urkuri oli sovittanut ja tehnyt kaikesta omat sovitukset ja transkriptiot kuin amerikkalais-anglosaksissa urkumaailmassa on tapana.

Rekisteröinnit olivat kovahkoja aika ei riittänyt ja urkua viritettiin viimeisiin minuutteihin asti. Laskeva lämpötila teki tepposensa vireeseen.

Yleisö piti illan iloisesta esityksestä ja nautti kuulemastaan.

Marco Lo Muscio soittaa: K.Emerson: Fanfare for the common manUrkurin levytyksistä on luettelo
ja muutamista urista on mp3 näytteitä. Curriculum

Säveltäjät Ravel, Garbarek, Emerson, Hovhaness, Jarret, La Muscio ja Copland.

26.6.07

Palvelutalopeli

1985 kävin ohjelmoija-suunnittelijakurssin. Yksi kurssilainen kehitti liikkeen johdolle tarkoitetun pelin jossa pystyi ennustamaan yrityksen oletetun tuloksen erilaisilla panostuksilla markkinointiin ja mainontaan.

Sosiaalipalveluita ajatellen voisi kehittää hoivayrittäjille pelin jossa vois tutkia minkälaisia panostuksia kannattanee laittaa asiakkaiden toimintakykyyn.

Jumppareilta aletaan periä vuokraa Heinäkadun kuntosalin käytöstä. Asukkaille salin käyttö on edelleen ilmasta. Seuraavassa pohditaan tilannetta jossa jumpat siirretään fysioterapeuttien tiloihin.

Kuntoutukset talon ulkopuolella -
Riittävätkö Lahden invataksit?

Invataksi ajaa päivässä 12 tunnin aikana 19 ajoa. Jumppa ajot olisivat klo 8 - 16 välillä huippu klo 9 - 12.

Jumppia 25 asiakasta 2 kertaa viikossa on yhteensä 50 jumppaa. Matkoja kertyy viikossa 100, Jumpat keskittyvät päiville keskimäärin 4 päivälle. Matkaa per päivä tulee keskimäärin 26
Takseja tarvitaan päivää kohti 2.5

Avustuksen lisätyöt
  • Taksin tilauspuhelut 5 kertaa jumppa 70, viikossa 300
  • Huolehdittava saattaja 13 asukkaalle
  • Asukkaita puettava ulos päivässä 13
  • Asukkaita riisuttava 13

Vaikutukset talon toimintaan

Talon säännölliseen toimintaan kuuluu puutarha kaksi kertaa viikossa ja keilaus kerran kuukaudessa. Torstaisin on ns. torstaitouhut ja kahvi-ilta sekä tiistaisin peli-ilta.

Kun asukas siirtää kuntoutuksensa talon ulkopuolelle niin asukkaan aika ei enää riittäne puutarhatoimintaan., aikaa tarvitaan fysioterapeutin luona käynteihin. Tuetun asumisen asiakkailla joudutaan järjestämään kulkemiset ja saattaja mukaan. Asiakas tuskin jaksaa käydä riittävästi jumpalla. Myöskään Lahden invataksit eivät tule riittämään. Toisaalta vapaa-ajan henkilöt vapautuisivat kuntoutusjärjestelyiden hoitamiseen

Ps.

Jumpparit alkanevat jumppaamaan asiakkaitaan asiakkaan kotona. Jumppari joutuisi maksamaan vuositasolla 150€ asiakasta kohti. Kesken sopimuskausien ei ole mahdollista siirtää kuluja Kelan maksettavaksi.

Jumpparit ovat kuntosalikäynneillä laittaneet asiakkaansa seisomatelineeseen. Palvelu jää pois kun jumpparit eivät käytä salia. Päivittäin tulisi 13 seisomaan laittoa lisää. Jumpparit ovat myös ohjanneet maksutta opiskelijoita seisomatelineiden ja muitten laitteiden käytössä. 1.7.07 AP