22.2.08

Pink Ribbon Cause Facebookissa

Pink Ribbon Cause Facebookissa hakee kannatusta rintasyöpätietoisuuden lisäämiseksi.
Liity http://ww3.komen.org/home/

Blogged with Flock

Hector Olivera - Concert Organist

Embedded Video

Hector on yksi amerikkalaisista Virgil Foxin jalanjälkiä seuraavien urkureiden joukosta. Erinomainen tekniikka mahdollistaa uusien tulkintojen luomisen samoinkuin kokeellisen keinoakustiikka efektien käytön.


Blogged with the Flock Browser

Kirkkokaveri

# Henkilöseurakunnat
# Pirkko Saision komedia saman katon alla asuvista k...
# Marin kammari - ystävättömien ystävä ja toimistott...
# TYÖ JA OSALLISUUS ILTA

Kirkkokaveri

Blogged with Flock

Kirkkokundi: Naiset pappina 20 vuotta!

WOW! Ladies as priest 20 years in Finland! about an hour ago
Kirkkokundi

Blogged with Flock

21.2.08

Blogissa kerrotaan raamatun sanoin internetin synnystä

Rick Rocks On... raamatun sanoin internetin synnystä

The True Origin of the Internet

I've been a bit unsettled ever since Al Gore told us that he
invented the Internet. Wow, was that really eight long years ago?
Sorry, I digress. Anyway, a friend sent me this story about the true origin of the Internet. I thought I'd share it.

In ancient Israel, it came to pass that a trader called Abraham of Com did take unto himself a young wife by the name of Dot. And Dot of Com was a comely woman, broad of shoulder and long of leg.

Lue lisää Rick Rocks On... The True Origin of the Internet


Blogged with Flock

20.2.08

Australian kaupungit pimenevät

Harbour Bridge

Sydney sammuttaa iltavalaistustaan ja Kaksi tusinaa muuta  kaupunkia osallistuu myös.

Lähde www-yle.fi


Blogged with Flock

Piano, Teatteriurut, Percussion Sarasotan BaptistikirkossaUrkuri Jelani Eddington ja pianisti David Harris soittavat Louis Moreau Gottschalk'in "Grand Tarantelle"

Jelani Eddington (piano), Chris Gorsuch (urut) soittavat Grieg'in pianokonserton A mollissa kirkkokonsertissa SanDiegossa Trinity Presbyterian kirkossa, (Kalifornia lokakuussa 2007).

Lisää uruista

Pirkko Saision komedia saman katon alla asuvista karjalais- ja hämäläisperheistä

Tiistai-iltana kävin työkaverin kanssa katsomasssa ennakkonäytöksenä Pirkko Saision kirjoittaman ja ohjaaman Omat koirat purivat. Ensimmäisellä jaksolla repliikit menivät puuroksi voimakkaiden sodan ääniefektien kanssa. Toinen jakso oli paremmin kuunneltavaa.

Ensijakso nukutti vaikka sodan meteli ole melkoinen. Toisella jaksolla esitys koheni. Esitystä vaivasi pääosan esittäjän kivut joista kerrottiin alussa että esitys voidaan jputua keskyttämään jos se käy liian raskaaksi sairaalle pääosan esittäjälle

Ilta sopi harvoin teatterissa käyvälle fossilille,

Lavastukseen oli saatu Sydämen asian mallin mukaan (Heartbreak) autenttisia autoja mm Mosse. Hämäläinen perhe asutti Ontrei Simbinin perheen Karjalasta. Perheet kipuilvat toistensa kanssa samalla tavalla kuin oma perheemme -- olimme vuokranneet toisen puolen talostamme. Elämäntapojen muutos kaupungistumisen, teollistumisen ja modernisoitumisen myötä tuli selvästi esiin.

Hämäläisyys ja Karjalaisuus olivat vastakkain. Nyt ihailemme Karjan kunnailla ohjelmaa. Yritystä löytyy yhteisen Suomen rakentamiseen Keski-Isolan talossa mutta sopimaton rakkaus tuo pilviä taivaalle johon olemme tottuneet nykyään.

Käsikirjoitus ja ohjaus: Pirkko Saisio. Lavastus: Antti Mattila. Puvut: Riitta Röpelinen
Musiikki- ja äänisuunnittelu: Jussi Tuurna. Valosuunnittelu: Harri Peltonen

Rooleissa: Teijo Eloranta (vier.), Marja Packalén (vier.), Taisto Reimaluoto (vier.), Tanjalotta Räikkä (vier.), Jorma Helminen, Tapani Kalliomäki, Marjatta Kangas, Leena Kokko-Saukkonen, Juhani Kouki, Lumikki Kouki, Lotta Lindroos, Mika Piispa, Jarmo Tulonen, Kirsti Wallasvaara, Satu Säävälä (vier.), Tuomas Nuotio ja Kalle Sulalampi

18.2.08

Avaisiko kirkon ovet wifin jakaminen?

Church Marketing Sucks Your Church, the Wifi Sharer (Filed under: Technology)

Guru maailma puhuu Ars Technica'n wifin varastamisen visioista. Church Marketing Sucks ei käsittele ajatusta moraalisesti vaan uudella tavalla:

Avaisiko kirkon ovet wifin jakaminen? Kirkon access pointiin voisi laittaa "Tervetuloa kirkkoon" joka olisi tehokkastakin kirkkoväärtien ohella ehkä vieläkin tehokkaampaa.
Jospa kirkolla olisi makein wifi kaupungissa, muutama hyviä pehmustettuja tuoleja ja ystävällisiä kasvoja. Olisiko mukavaa kuulla kirkolle vihaisten sanovan, "Aion roikkua kirkolla ja tehdä keskeneräisiä töitä!"

Olisin silmänräpäyksessä jossain missä on mukaat tuolit jyvän kahvin tai makean teen kera väljät tilat - kotona työskentelevän on hyvä päästä sieltä pois joksikin aikaa.

Joten - nostettaisiin Internet nopeuksia, hyvää kahvia, teetä, kahvileipää ja kutsuja pakanoillekin. Tämä olisi 2000 lukua.

Olisiko kirkko ystävättömien ystävä ja toimistottomien toimisto?

Päivän Salmi: Mistä tunnet sä ystävän?

Päivän Salmi: Mistä tunnet sä ystävän?: "Kolmenkympin jälkeen olen oppinut arvostamaan ystävässä yhtä piirrettä ylitse muiden: Selkärankaisuus. En toivo, että ystäväni oikeuttaa kaikki tempaukseni ystävyyden nimissä. Hyvä ystävä on väsymätön kuulija, mutta ankara kriitikko ja kyseenalaistaja."

Internet antaa mahdollifuuden tehdä Facebookkiin ystäväpyörän. Artikkeli pohtii yksityisen ja ja julkisen ystävyyden eroa. Graafinen kuvaaja näyttää kekää ovat aktiivisia ja ketkä ovat vähiten yhteydessä toisiinsa . Kuoron johtajalla on n. 110 ystävää joilla on yli 700 linkkiä toistensa kanssa. Itselläni n. 30 ystävää joista 7 ei ole keskenään yhteydessä.

Artikkelissa mainitaan että on helpompi havaita mitä ystävien ympyrässä tapahtuu. Sosiaalisten verkkojen liittyessa yhteen saa vasta kunnon kuvan tilanteesta. Nyt soveluus näyttää vain yhden sovelluksen osalta.

http://socialsim.wordpress.com/2007/07/11/my-facebook-friend-wheel-public-or-private/


18.2.2008 Aulis Parviainen ' kirjoitti:
Minhähän takia ystävän päivä oli pannassa?

Päivän Salmi: Raamattua pikakelauksella

Päivän Salmi: Raamattua pikakelauksella:

"Piispantarkastus päättyi kunnan järjestämään juhlaillalliseen. Kunnan johtaja kiitteli piispaa rohkaisevista sanoista ja onnistuneesta tarkastuksesta. Lopuksi hän sanoi:” Yksi asia minua on tämän tarkastuksen aikana jäänyt kuitenkin vielä harmittamaan. Kun kyselit koulussa Jerikon muurien murtajasta, niin tuossa juuri kirkkoherran kanssa sovittiin, että mursi ne sitten kuka tahansa, niin pannaan kunnan piikkiin!”"

Arto Antturi: Älä rukoile, jos et usko

Arto Antturi: Älä rukoile, jos et usko:

"Meidän tulee rukoilla uskossa. Ilman uskoa rukous on turhaa. Mutta uskoa ei voi teeskennellä. Usko ei ole otsan rypistämistä eikä johonkin tunnetilaan virittymistä. Uskoa ei voi näytellä omistavansa. Uskon tarkoitus ei ole tehdä meistä itsestämme vahvoja ja pystyviä. Päinvastoin, usko syntyy siellä, missä ymmärretään, kuinka paljon tarvitsemme Jeesusta. Siksi uskon rukous voi olla yhtä hyvin ahdistunut parahdus kuin rauhassa vuoteessa lausuttu tuttu iltarukous, johon ei liity mitään erityistä tunnetilaa. Vain ajatus: Jeesus, sinua minä tarvitsen. Ilman sinua en halua mennä nukkumaan. Ilman sinua en halua herätä. Ilman sinua en halua astua yhtäkään askelta."

17.2.08

Linkit podcastresursseihin

Henrik Anttonen antoi vinkkejä podcastehin tutustumiseen.

Pitännee aloittaa omista proggiksistani, eli sivuistani josta löytyy lähes kaikki mitä nykyisin teen:
http://koskisuomi.org/

Siellä on siis kaikki podcastini ja blogini joita ylläpidän, lukuunottamatta YLElle tekemisäini duuneja. Ne löytyvät täältä:
http://yle.fi/kansalaismediakatsaus
http://blogit.yle.fi/pop-talk

Lähes kaikki Suomalaiset podcastit löytyvät ainoasta kotimaisesta podcasthakemistostamme:
http://podcasthakemisto.net/

Se mainitsemani nimenomaan podcasteille tarkoitettu serverien ylläpitäjä on siis LibSyn. Nämä siis voivat toimia vain serveritilan tarjoajina, tai sitten palvelu tarjoaa myös automaattisen RSS-syötteen generoinnin ja blogimuotoisen nettisivun.
http://libsyn.com/

Niitä käyttämiäni äänitehostepankkeja on kaksi. Näissä olevat tehosteet ovat siis ainakin voittoa tavoittelemattomiin proggiksiin vapaasti käytettävissä:
http://freesound.iua.upf.edu/
http://soundsnap.com/

Pari ulkomaankielistä resurssia löytyy podcastin tekijöille joissa selitetään hyvinkin miten hommat saadaa usein käyntiin.
http://podcastingnews.com/
http://podcast411.com/

Se nimenomaan näitä asioita käsittelevä jo loppunut ohjelmani AudioCast ei ole tällä hetkellä missään, koska serverit ovat muuttuneet ja syöte on vähän sekaisin. Otan hommakseni lähiviikkoina saada sen taas saataville.

Toivottavasti näistä jotain iloa/hyötyä.

henrik