18.8.07

Skype palannut käyttöön

Skype on toiounut maineensa menettäneenä Aamulla sain yhteyden.

Testi puhelun voi tehdä komentoriviltä Echo 123

17.8.07

Olut kaventaa keskustan jalkakäytäviä

Pyörätuolin käyttäjänä koen Vapaudenkadulla varsin usein ruuhkaa jalkakäytävällä irlantilaistyylisen pubin kohdalla.

Tällä kertaa oli kylmäkonehuoltoyrityksen auto pubin asiakaspaikkojen kaventamalla jalkakäytävällä juuri kapeimmalla kohtaa. Kadun parkkipaikat eivät ole käytössä kun vastakkaisella puolella on menossa elokuvakeskuksen rakennustyö.

Muita jalkakäytävälle parkkeeraavia ovat mm. siivousliikkeen auto, olutkuljetuksen isot kuorma-autot.

Seuraavassa korttelissa italialaistyylisen ravintolan kohdalla jalkakäytävä katkeaa asiakaspöytien kohdalla.

Manuaalipyörätuolilla liikkuva joutuu palaamaan takaisin edelliseen risteykseen ellei päätä jäädä huurteiselle...

Leftlegless

16.8.07

Skype alhaallal 16.8.2007

Tänään Skype ei ole ottanut yhteyksiä. Ongelman ratkominen kestää 12 - 24 tuntiin. Ohjelman voi jättää päälle ja kytkeytyy kun vika saadaan korjattua.

Tarkemmin http://blog.tmcnet.com/blog/tom-keating/skype/skype-down.asp

Skype down?
September 16, 2004
Is it just me, or is Skype's website down today?

Skypen tiedote:

UPDATED 14:02 GMT: Some of you may be having problems logging into Skype. Our engineering team has determined that it’s a software issue. We expect this to be resolved within 12 to 24 hours. Meanwhile, you can simply leave your Skype client running and as soon as the issue is resolved, you will be logged in. We apologize for the inconvenience.

Additionally, downloads of Skype have been temporarily disabled. We will make downloads available again as quickly as possible.

http://heartbeat.skype.com/2007/08/problems_with_skype_login.html

15.8.07

Naurujogaa Takataskussa

Nauru on Jumalan käsi huolia täynnä olevan maailman olkapäällä - Nimetön

Takataskussa Naurujooga torstaisin alkaen 13.9.2007 klo 13 - 14.30 kuntosalissa.
Maksu 1 € / kerta. Ei tarvitse ilmoittautua. Infoa http://www.takatasku.net/

Viimeinen naurukkpgasessio on tällä kertaa 13.3.2008

Naurujoogassa on kehitteillä Online training. Lisätietoja www.laughteryoga.org

Linkkejä:

www.laughteryoga.org > discover > welcome to laughter yoga
http://www.takatasku.net/
Naurujooga
Katarian naurujoogavideot YuoTubessa
10 minuutin esitys naurujoogasta ja naurumeditaatiosta sekä naurujoogan luojan tohtori Madan Katarian haastattelu. Lisää infoa www.laughteryoga.org

Takataskussa on kehitetty myös HIIRIJOOGA

14.8.07

Patrick Hughes

Patrick Hughes on nuorukainen Louisvillen yliopistosta, syntyi sokeana ja vammaisena - soittaa pianoa sekä "marsseja" Louisvillen marssivassa puhallinorkesterissa. Video kuvattiin ESPN College pelipäivänä on 12/2/2006.

Perunamaa betonikaukalossa

Posted by Picasa

Invalidiliiton asumispalveluiden puutarharyhmä on laittanut perunat kasvamaan betonikaukaloihin. Kukat lisäävät perunapellon kauneutta. Suunnittelija Arja Nurminen

Estääkö kirkkokunnallinen rajoittuneisuus oppimasta?

Eilen illalla tapasin Olli Leivon kaupungilla. Ollin kanssa keskustelussa nousi toive kohdata muita uskovia kuin omaan kirkkoon kuuluvia jotta evankeliumi leviäisi ja kristityt kantaisivat sosiaalista vastuuta. Yhteisöllisyys ei löydy suuressa seurakunnassa.

Arto Antturi pohtii muilta oppimisen merkitytä blogissaan:
Leadership Summit siis joko vahvistaa epäilykseni tai vahvistaa uskoani, ihan miten itse haluan.

Kuunneltuani saman päivän aikana bisnesmaailman huippugurua Michael Porteria, Yhdysvaltain entistä ulkoministeriä Colin Powellia, rehellisyydessä riipaisevaa pastori John Ortbergia ja valloittavan avomielistä elokuvaohjaaja Richard Curtisia olisin idiootti, jos jäisin kriittisyyden poteroon.

Täällä puhutaan kristillisen kirkon merkityksestä tälle maailmalle sellaisella vakavuudella ja sellaisten asiantuntijoiden kanssa, että asia varmasti menee perille. Jos nämä evankelikaalit (kutsukaamme heitä suomeksi vaikka herätyskristityiksi, koska heille henkilökohtainen kääntymyskokemus on kristillisyyden kannalta ratkaisevampaa kuin kaste) ovat valmiita asettamaan kyseenalaiseksi omat luutuneet käsityksensä sosiaalisesta vastuusta näin raikkaasti ja railakkaasti, olisi häpeällistä, jos kirkkokunnallinen rajoittuneisuus estäisi minua oppimasta.

Lisää..

Mitä teet ohikiitävällä hetkellä

Arto Antturi pohtii saarnassaan:
Ihminen, joka tajuaa todellisuuden luonteen, ymmärtää, että ihmisen elämä on vain ohikiitävä hetki (Ps. 39:5). Mitä tällä hetkellä tulisi tehdä? Jeesus sanoo, mitä sillä EI pitäisi tehdä: "Älkää huolehtiko hengestänne, mitä söisitte, tai ruumiistanne, siitä millä sen vaatettaisitte. - - Kuka teistä voi murehtimalla lisätä elämänsä pituutta kyyneränkään vertaa" (Luuk. 12:22,25). Onkin oikeastaan aika erikoista, että meidän elämäntapamme on sellainen, että suuri osa meidän ajastamme kuluu juuri näiden asioiden miettimiseen. Jo aamiaisella voi alkaa suunnitella illallista. Ja väliin jäävän ajan voi kuluttaa shoppailemalla vaatteita. Kristityn on terveellistä silloin tällöin kysyä, onko hänen kristillisyytensä vain pelkkää lumetta ja valhetta vai onko Jeesuksen seuraaminen - myös näiden sanojen osalta - todella mahdollista.

12.8.07

Näennäisurut? Sibeliustalossa

Folke Forsman kirjoitti 1974 Huvudstadbledetissa "En festival utan orgel". 24 äänikertaisella kangaspuulla käynnistettiin lahtelainen urku-unelma. Ristinkirkko valmistui 1979 ja urut saatiin 1980. Mutta tämäkään ei riittänyt business henkiselle yleisölle.

Erkki Krohn keräsi varat urkuihin ja Sibelius talon myötä saatiin puitteet joissa yritykset voivat edustaa kunnolla. Ainoa haitta on se että kutsuvieraat haluavat olla mielummin mökeillä kuin hikisissä konserteissa.

Selvästi uruista saa paremman vaikutelman kuin kotona radoista kuin salissa. Kotona saa vertahyytävän äänenvoimakkuuden. Jopa 24 äänikertainen soi kovempaa puuakustiikassa. Sibeliustalo kielsi urkujen vihkiäiskonsertin äänittämisen. Herättäjäjuhlien maratonkonsertissa Pauli Pietiläinen lausui kesken körttivirsi-improvisaatiota "Voi surkeuksien surkeus". Akustiikka luukut olivat konsertissa kiinni mutta David Gooden konsertissa auki.

Keskusteluissa urkuviikoilla kiinnitettiin huomioita siihen että urkua mainostettiin ranskalaisromanttisena soittimena. Nyt puhutaan kompromissiuruista joissa on ranskalaisromanttisia piirteitä. Selvästi ei tiedetty mitä haluttiin. Puuakustiikassa barokkiurut soisivat paremmin muuta sen ajan musiikissa ei ole paljoakaan uruille ja orkesterille kirjoitettua materiaalia.

Veijo Murtomäen arvio vahvisti sen mitä olimme viime joulusta asti kuulleet ja arvioineet. Asiaa ei paranna Sibeliustalon asenne Sinfonia Lahtea ja urkuviikkoja kohti.

Parempaa yhteisyötä toivoen

Leftlegless

PS: HS:n verkkosivuilla nimimerkki Urkuäänittäjä totesi että radioista kuunneltuna ei uruissa ole vikaa.