30.12.06

Matlock Hour Of Power jumalanpalveluksessa

Abdy Griffit halvaantui kaksi vuotta avioliiton solmimisen jälkeen - Guillan-Barre syndrooma iski hermoihin ja lähetti vääriä singnaaleja aivoihin eikä voinut kävellä. Northridge Hospital opetti hänet kävelemään ja kestämään kivun.

Kolme vuotta sitten Griffitillä oli sydänongelmia. Haastattelussa sanoi luuluvansa Heart Disease järjestöön ja olevansa Zipper Club:in jäsen. Suomessa samaa tomintaa on Sydänliiton alueyhdistyksillä.

Andy Griffith haastattelun käsikirjoitus.

Video sivut Haastattelun pituus on noin 10 minuuttia ja musikkillisen kertomuksen pituus viitisen minuuttia.

Videot menevät kolmen viikon kuluttua arkistoon.

Richard Holloway (entinen Edinburghin piispa)

Radio oli auki - Merkkituotteen (Toimittajana J.P. Pulkkinen) oli haastateltavana Richard Holloway (entinen Edinburghin piispa) kirjastaan Kasvoja pilvissä.

Mikeleenjääneitä poimintoja (en tehnyt muistiinpanoja - saattavat olla liian summittaisia muistikuvia)

Haastattelussa piispa totesi että kirkkouskovaisille raamattu on enenmmänkin maapallon käyttöohje, kun taas muilla on myös hengellinen (spirituaalinen) kokemus. Sen vuoksi taitelijalla joka ei ole uskossa on parempi kyky havaita Jumalan suuruus ja kokea hengen suuruus.

Minulle jäi vaikutelma että Hollowayn mukaan "pakana" voisi kokea paremmin Jumalan hengen suuruuden. Kirja on luettava.

Holloway sanoi tehneensä virheen kun käytti uusia käännöksiä - vanhojen käännösten henki sopii paremmin kun kulttuuritausta on muuttunut.

Yhdessä koettu kiljaisuus, musiikki, taide on osa hengellistä kokemusta jumalan sanan ohella.

Ohjelma podcastina. Ohjelma oli uusintaesitys.

Pulkkinen viittasi Arto Antturin Voimalassa esittämiin ajatuksiin.

Ohjelman esittelystä:
Raamatun kertomuksia ajatellaan totuuksina ja moraalisina ohjenuorina, mutta myytteinä ja kirjallisuutena niiden arvo voi olla paljon suurempi.
Vaatteet ilman keisaria
Kesto 00:41:26

Kirkolliset 30.12.2006

Luin aamulla kirkolliset ilmoitukset. Tilaisuuksia on lehdessä mutta tarkemmat tiedot on mentävä katsomaan selaimella. Kirkonseudut kun ovat jo paperinkeräyksessä.

http://www.evl.fi/lahti/ --> Tapahtumat --> Messut --> Uudenvuodenaatto 31.12.

Keski-Lahti
* klo 10 messu Ristinkirkossa Terttu Hellman, Arja Etola, Kaisa Kautto, Pauli Pietiläinen.

Onkohan kirkkokahvit vai ei? Jonka yhteyttä Pauli Pietiläinen kuuluttaa. Kirkkokahvien tuotolla ja siitä nousevalla yhteishengellä on rakennettu kirkkoja (Chrystal Cathedral) Crystal Cathedral ja Hour Of Power

Saddam hirtettiin

Saddam hirtettiin aamulla

Ylen haaastattellussa Erkki Tuomioja esitti EU:n kantana ettei kuoleman tuomio ei ole hyväksyttävä missään olosuhteissa.

[Fwd: [Ristinkirkonmusiikki] Ajatuksia kristittyjen yhteydestä]

-------- Alkuperäinen viesti / Orig.Msg. --------
Aihe: [Ristinkirkonmusiikki] Ajatuksia kristittyjen yhteydestä
Päiväys: Fri, 29 Dec 2006 20:38:37 +0200 (EET)
Lähettäjä: Pauli Pietilainen <pauli.pietilainen@evl.fi>
Vastaanottaja: aulis.parviainen@pp.phnet.fi


Tänä aamuna past. Ari Tammi totesi Radio Dein haastattelussa, että kirkkomme suurin synti on yhteyden puuttuminen.

Me uskomme, että kirkko on "pyhien yhteisö". Me tunnustamme joka sunnuntai ääneen uskovamme "pyhien yhteyden". Mutta yhteys keskenämme puuttuu. Meidän Keski-Lahden seurakuntamme on suuri kaupunkiseurakunta, ja emme tietenkään voi tuntea kuin osan sen jäsenistä, saatikka kokea kristittyjen yhteyttä keskenämme. Isossa joukossa, esimerkiksi messussa Ristinkirkossa, yksinäisyydentunne päinvastoin korostuu. On surullista, jos ihminen tulee messuun ja käy kirkkokahvillakin, mutta joutuu olemaan yksin koko ajan. Messujemme ja muiden tilaisuuksiemme tulisi tukea yhteyden ja yhteishengen muodostumista. Tarvitsemme myös pienempiä ryhmiä ja ystäväpiirejä, joissa kokea yhteyttä, huolenpitoa ja rakkautta.

Liian paljon pelätään sitä, että jotkut ihmiset mahdollisesti haluavat olla omissa oloissaan messussa. Esim. rauhan toivotusta (kättelyä) lähelläistuville pelätään, koska jotkut ihmiset saattavat kokea sen liian tungettelevana. Hyvänen aika! Alkukristityillä oli omaisuuskin yhteistä, he olivat todella läheisissä tekemisissä keskenään, he hakivat turvaa ja yhteyttä toisistaan. Mutta me pelkäämme olevamme liian tungettelevia jos vain kättelemme messussa vieressäistujia! Sitäpaitsi, lähes koko messun ajan jokainen voi kuitenkin istua ihan rauhassa.

Onneksi Ristinkirkossa kirkkoväärtit kättelevät messuun tulijat ja papit messusta lähtijät.

Kellä on hyviä ideoita yhteyden luomiseen?

Pauli Pietiläinen

--
Posted By Pauli Pietilainen to Ristinkirkonmusiikki at 12/29/2006 08:19:00 PM

Palautetetta voisi kirjoittaa Ristinkirkonmusiikki blogin kommentteihin. Blogista viimeisimmät tiedot Risitnkirkon musiikkitoiminnan tiedot... AP

29.12.06

Taas Antturin blogiin

Kirkon sisäisiä erimielisyyksiä ratkottiin inkvisition aikana roviolla. Varsin karskia sisäistä laadunvalvontaa!?

Kun kolleega kuuntelee toista niin saa uusia ajajuksia, vaikka Pauli kertoo kommentissaan "ja osaa vieläkin soittaa urkuja, mikä seikka aiheuttaa kanttorille ylimääräisiä paineita...". Näiköhän Antturin kohdalla on myös kyse?

Ohjaisin Antturin blogiin Joulupukin (uudet) vaatteet.
Olen pahoillani, että joskus luterilaisen kirkon papit, naispapit erityisesti, kuulostavat samanlaisilta isojen ihmisten sadunkertojilta. (Miespappien perisynti on yrittää kuulostaa auktoriteeteilta).
Lue lisää ... Joulupukin (uudet) vaatteet. Ja kommentoikaa Antturin blogia! Jotta miespappejakin valmistuisi - kuulisimme bassoakin kirkoissa.... Ruuttunenkin on pappi....

Ps. Antturi on laulanut PAPASNOMAMAS yhtyeessä eivätkä ole mitään halvatun pappoja.

Lainaus pappojen sivuilta: "Isäksi voi tulla vahingossa mutta papaksi voi vain syntyä"

Jouluostoksilla II

Jouluostoksilla II

Inkvisition salaiset arkistot TV1 08:05 - 08:55 3/4 menossa. Mietin ohjelman esittämistä heti joulun ilosanoman jälkeen. Toinen teema olisi ollut 2 - maailmansota ja Hitler – yhtä synkkää. Kaipaisi positiivishenkisiä dokumentteja. Es ist genug.

Perjantaina oli huomattavasti hiljaisempaa kuin keskiviikkona kaupoissa. Viilit oli loppu hain Euromarketista joka oli olemassa ennen euron aikaa. Eurontulon jälkeen Markantalokin pitää imarkkaa hengissä nimellisesti nimessään MarkantaloMarket. Hinnat vaikuttavat kuin markan merkki olisi vain muutettu euroksi kuin kahvikupin hinnalle on tapahtunut.

Aleksanterin Tarjoustaloon piti etsiä uusi reitti kun toisen kerroksen kangaskauppa oli muuttanut Vapaudenkadulle torin viereen. Alakerran takanurkasta löytyi toinen hissi. Olisi toivonut että olisi merkitty reitti Aleksanterin toiseen kerrokseen. Entisen kangaskaupan tilat olivat remontissa eikä hissiä voinut käyttää. Hississä luki lukittu kun yritti mennä toiseen kerrokseen. Pienen hissin edessä oli taasen kuormakkoja niin ettei ollut mahtua mopoilla ulos hissistä. Mopo mahtui hissiin nippanappa.

Pienemmät tarjouspaidat olivat lähes loppu. Löysin kuitenkin kolme itselleni sopivaa. Onneksi kapelli Jokke S. tuli auttamaan ja asiat hoituivat nopeasti.


Keli oli pakkasesta huolimatta kurainen - hiekka ja suola tekivät siitä kuraisen.

Päivällä oli kuukausukahvit ruokalassa. Avustajalta saamani vihjeen perusteella tutkin ihon ja varasinkin tyngän alueen ohjeita ja löysin uudet Suomen Proteesipalvelun proteesin ja tyngän pesuohjeet. Ohjeet näyttää oleva tarpeellista tarkastaa vuosittain.

Ilta kului hyllyjä järjestäessä.

Jouluostoksilla I

Jouluostoksilla I

Torstaina Minnan ja Eijan kanssa kävin ostiksilla. Euromarket ei pidä valikoimissaan suurempia vaatteita joten XXXL koosta ei löydy. Ostin uudet lukulasit. Flunssan poikanen väsytti. Samoin edellisen päivän vesijumppa ja illan seurakuntaväen kaksi ja puolituntinen palaveri oli köynyt voimille

28.12.06

Seurakuntaväen valmistelukokous

Seurakuntaväen valmistelukokous 27.12.06.

Kello 16.35 soitin suntiolle tarkastaakseni KK5 alaoven aukiolon.

Valmistelukokouksen kesto 2t 15 min.

Oli fysiikkani ylärajoilla. Piti lepuuttaa ajatukset ajoittain. Päivän vesijumppa rasitti.

Edellinen kirkkovaltuuston puheenjohtaja oli valmistellut perusteellisesti tarvittavat johtokunnat ja niiden paikkaluvun.

Keski-Lahti improvisoi – joulun kiireet siirsivät valmistelua. Mieskiintiö henki tuli esiin Launeen seurakuntaa edustavien taholta.

Salpausselän edustajat halusi bonusta ”muita paremmasta” vaalituloksesta. Semeri totesi että olemme suurempi (Keski-Lahti). Salpausselkä on Lahden nuorin seurakunta. Ehdokkaita nimetessä jotka eivät olleet paikalla jäi epäilys resursseista hoitaa tehtävää, Varsinkaan kun ei oltu keritty yhteenkään kokoukseen.

Joutjärven edustajilla oli kova rutiini asioiden valmistelussa. Vesenterän selkeät puheenvuorot selvensivät valmistelun tarpeellisuutta ja vaalituloksen puitteissa pysymistä ja peräänkuulutti joustavampaa valintaatilannetta.


Aikaa kului kaikkiaan kotoa -> kokouksen ->kotiin kolme tuntia. HM-Taksipalvelut hoiti täsmällisesi kuljetukset.

Ylen 20.30 uutiset 27.12.06

Ylen 20.30 uutiset uutisoi Monet sähköyhtiöt perineet ylihintaa. Optiot ovat rahoitetettava?
Siirtohinnat ovat laskeneet paikoittain 5 - 10% Ylen taulukko

Pieneltä kotimaan palstalta SUOJALASEJA: Silmä- ja kudospankkisäätiö sekä If-vakuutusyhtiö jakavat tänään ilotulitusten varalta 16 000 paria SUOJALASEJA 17 paikkakunnalla.

27.12.06

BBC:n näkemyksiä 27.12.06
26.12.06

Joulukuun 28. päivänä Viattomien lasten päivä

Jouluaatto ja joulupäivä olivat ilonpäiviä
 • Tapaninpäivä muistuttaa marttyyri Stefanoksesta.
 • Herodeksen lastenmurhan uhrit
 • Joosefin, Marian ja Jeesus-lapsen pako Egyptiin.
 • Uskoon kuuluu valmius marttyyriuteen ja vaino Jeesuksen tähden voi kohdata myös sivullisia. Tapaninpäivä muistuttaa samasta.
 • Jeesus-lapsen ihmeellinen pelastus.
 • Jumalan Poika sai suoritettua Vapahtajan tehtävänsä.
Lasten kynttiläkirkko viattomien lasten päivänä to 28.12. klo 18 Ristinkirkossa
 • Lelukolehti
Kommenteja chatista [13:10:32] Seppo Apajalahti sanoo:

Seuraavat tiedot löysin.
Herodeksen julmuudesta on useita (?) esimerkkejä, mutta Beetlehemin lastenmurhasta ei ole mainintoja silloisissa aikakirjoissa. Muuten menettely tunnetaan historiassa kylläkin.

Lähteet
Lahden seurakuntayhtymä
Adventin ja Joulun jumalanpalvelusaineistoa

Joulunakin on teknisiä vaikeuksia

Jouluyön Vatikaanista lähetetty jumalapalvelus kärsi tekstityslaitteen ongelmista. Mutta joulun henki ja sanoma välittyi.

Tapaninpäivän radiointi Joensuun helluntaisseurakunnan palveluksesta jäi radiomatta.

Frans Emil Sillanpää totesi joulupakinassaan: "Tämä pakina on viisi kiertaa pidempi kuin jouluevankeliumi, mutta se on luettu miljoonia kertoja ja on tutumpi"

Tahvonpäivä

Tahvonpäivä alkoi iloisesti. Bloggerin stabiloiduttua sain varmuuskopiot sivuistani. (Beta.Blogger siirtyi tuotantovaihesseen). Bussit ajavat tänään.
Siis Tapanipäivänä illtapäiväksi tulee suojakeli +1C. Tahvonpäivän ajelu tulee kuraiseksi.

Wikipediasta: Karmea Tapani Tapani IV Suuri, Vlad Seivästäjän serkku

Tapaninpäivän klo 10 jumalanpalvelus saattaa jäädä pois ohjelmasta. Lahden seurakuntayhtymän teollisuusmainen konsulttttpappien suunnittelema toiminta laittaa lapun luukulle jumalanpalveluksien jälkeen vaikka jotkut kaupatkin ovat auki....

Kirkonkellot soittivat 11.15 ja kirkko vaikeni.

Mutta jossain kiven lailla vastuuntunteva kirkkomuusikko tuo esille joulun sanomaa ja tuntoja joulun musiikkitradition muodossa...

Nastolassa soi tapanina Saint-Saënsin Jouluoratorio!

Kirkkokonsertti klo 18, Hymnos ja Anastasia ensemble sekä orkesteri
Nastolan kirkossa soi tapaninpäivänä Camille Saint-Saënsin Jouluoratorio.
Solisteina
 • Sannamaria Salli
 • Virpi Väätäinen
 • Anne Kantola
 • Riitta Muikku
 • Erika Harjukoski
 • Satu Jaatinen
 • Anssi Hirvonen
 • Jani Kyllönen.
Anastasia Ensemble kuoroa ja orkesteria johtaa Markus Tikkanen.
Konsertissa esiintyy myös seurakunnan nuorisokuoro Hymnos.


Hyvä Pojat!

Sohvasanakreille traditio myöskin Näin syntyy sirkus TV2 14:55 - 15:45

 • Cirque du Soleilin esityksen luomisprosessi..
 • Ka Extreme -showsta Las Vegasissa ja kuullaan tekijöiden kommentteja.

Joulurauhan julistus

Tänä vuonna oli myös internet-lähetys, kymmenen sekunnin viiveellä.

Digitekniikka hidastaa! Nahtäväksi jää alkaako joulurauhan julistus 2007 kello 11.59.50?

Laitettua netti-tv äänen hiljaiselle vuoristomainen tai katedraalin omainen kaikuefekti oli kodissani.

Wikipedia
Yleisradion sivu joulurauhan julistuksesta

25.12.06

Joulupäivä klo 8 Ristinkirkko

25.12. Joulupäivä klo 8 Ristinkirkon kuoro, joht. Pauli Pietiläinen -joulumusiikkia

Kuoronjohtajana toimi Aarre Manninen Pietiläisen ollessa urkurina

Ristinkirkon kuoro lauloi, mm.

Maa on niin kaunis
Hiljaa, hiljaa joulun kellot kajahtaa
Kristus valo valkeuden
Joulupäivänpsalmi
J.S. Bach: Syntyi tänne Jumala
Erkki Näsi, tenori lauloi ”Ma kanssa enkelen”

Saarnaaja Miikka Hämäläinen yllätti kanttorin laulattamalla Enkelitaivaan virren 10:n säkeistön.

Ristinkirkon kuoro panosti joulujumalanpalvelukseen. Kuorossa on 30 - 40 vuotta laulaneita. Perinteet heijastuvat kuorossa. Maasalon jouvesperin musiikki toi hartauden jumalanpalvelukseen.

Matti Rauhalan loppusoitto virteen kolmekymmentä oli vaikuttava veisuukokemus - Pietiläinen rakensi ranskalaistyylisen mahtipontisen soinnin lopuksi laskun diminiuendoon --> saattoi kirkkokansan joulurauhan viettoon hiljentyen.

Entisen Launeen kanttori-urkurin Matti Rauhalan (81 v.) voi nyt kuulla yllättäen Ristinkirkossa.

Jouluaamun tv – jumalanpalvelus

Jouluaamun tv – jUmalanpalvelus

Kerkisin katsoa tv-kirkkoa Siuntioista poosta nelisin kymmentä minuuttia.


Jumalanpalvelus

TV1 07:00 - 08:00

Jouluaamun jumalanpalveluksessa Siuntion kirkossa on liturgina ja saarnaa kirkkoherra Ismo Turunen. Kanttorina ja urkurina toimii Pami Karvonen, Päivi Mäkinen luuttu. Tv-ohjaus Juha Grönroos. Nykyiset kirkon kolmannet urut ovat v. 1971 (Paul Ott, Göttingen).

Urkuri soitti aluksi pianolla Busonin sovituksen Bachin ”Nun Komm den Heiden Heiland” koraalista. Urkuversiolla ei tunnu saavan niin paljoa sävyjä kuin pianolla. Muutoin Karvosen laaja-alaisuus loi vaikutelman musiikin insinööristä muusikkouden sijaan.

Tv – kirkossa kuulijan en helpompi keskittyä kun akustiikan kaikuisuuden haitat ääniteknikko saa mikrofonien sijoituksella pienemmäksi tai pois kokonaan. Sanoman seuramiseen on helpompi keskittyä kun epäolennainen ei kiinnitä huomioita.

Jouluaaton yöhartaus klo 23

Jouluaaton yöhartaus klo 23


Jouluaaton yöhartaus kokosi 600 – 700 kirkkovierasta. Nuorten seurakuntalaisten osallistuminen vahvisti tuntua uskontunnustuksessa sanotusta ”uskoomme yhteiseen yhteiseen seurakuntaan seurakuntayhtymän sijaan.

Kahdeksan ehtoollisavustajaa mahdollisti nopean messun Tilaisuus kesti vartin yli tunnin.

Kaisa Kautto toimi tällä kertaa urkurina. Hänen rekisterinsä käytti urkuja sen luonteelle sopivalla tavalla. Virren veisuu oli nuorekkaan rytmistä ja erittäin laulettavaa, J.S. Bachin Es – duuri preludin olisi kuunnellet mielellään loppuun asti. Kuuntelisin Kaisaa enemmänkin urkurina.

Iloitsin Kaisan isän Taisto Häklin sairauden jälkeisestä toipumisesta. Bachin yksinlaulut olivat helmiä. Joulun ajan musiikissa heijastuu pakkasaamumainen selkeys.


Häklin toiminta oli kaksitasoinen. Tulkitseva muusikko näkyi yksinlauluissa. Liturgiassa ja virsissä kanttorius tuli esiin - uudehkot messusävelmät laulettiin kuin stemmaharjoittaja laulaa. Seurakunnan oli helpompi jäsentää ja oppia. Häkli on tuottanut erilaista materiaalia. Häkli on "kunnon kanttori"

Kirkkoväärtit toivottivat kirkkokansan tervetulleeksi. Avustajani kertoi olleen miellyttävä kokemus että kirkkoon toivotetaan tervetulleeksi.

Joulun ajan musiikissa heijastuu pakkasaamumainen selkeys. Aattoaamuna Adamin jouyö esitettiin trumpetilla, säestys uruilla.


Jouluvesper klo 17 Ristinkirkossa

Jouluvesper klo 17 Ristinkirkossa

GutZeit Singers & GutZeit Players, joht. Pauli Pietiläinen

Vincent Lübeckin (1654-1740) Joulukantaatti (Weihnachtskantate)

 • kahdelle sopraanolle ja soitinryhmälle.

GutZeit Players mausti virret ja joululaulut esityksellään.

Maa in niin kaunis laulun toteutus ja säestämisessä käytetty Anders Öhrwallin kuorosovituksen säestys lisättynä loppusoittona virteen 30 Matti Rauhalan loppusoitto virteen kolmekymmentä oli vaikuttava veisuukokemus - Pietiläinen rakensi ranskalaistyylisen mahtipontisen soinnin lopuksi diminiuendon --> saattoi kirkkokansan joulurauhaan.

Nuorten Jouluhartaus jouluaattona klo 15

Nuorten Jouluhartaus jouluaattona. Näytelmä "Joulun salaisuutta etsitään Ristinkirkossa"

Ennakkotiedoista poiketen Pauli Pietiläinen sai tarpeellisen lepohetken. Seurakuntanuoret toteuttivat jouluspektaakkelin käsikirjoittajana Typpi Jäppinen, Esitys oli vakuuttava näyte nuorten vastuunkannosta.

Tilaisuus oli suosittu. Korvin kuultuna se oli pitkään aikaan ensimmäinen äänikuvakokemus siitä että seurakunta on koolla, Äänikuvaa heikensi bändin miksauksen sotkuisuus.

Onnistunut tekninen ratkaisu oli laulun sanojen heijastaminen videotykillä - paras toteutus tähän saakka Ristinkirkossa.

Esitys oli Keski-Lahden nuorten voimainponnistus joka on merkittävä apu Typpi Jäppiselle ja Miikka Hämäläiselle.


Aattoaamun jumalanpalvelus

 • klo 10 sanajumalanpalvelus Ristinkirkossa Raimo Ylä-Soininmäki, Juha Pessi, Pauli Pietiläinen.

 • Maria - Herran äiti Neljäs adventti on omistettu Herran äidille Marialle.

Sanajumalanpalvelus oli suunniteltu lyhyeksi – kello 12 Turun joulurauhan julistus piti nähdä. Sekulaarisella taholle annettiin mahdollisuus vaatia yleistä rauhaa kovennetun rangaistuksen uhalla

Kiireellisyys näkyi virsilistassa.

Virret oli melkein peräkkäin – toisaalta helpotti kun ei ollut tarvetta selata. Kolehtivirsi oli kolme säkeistöä pitkä – urkurin piti improvisoida (musiikillisia liirumlaarumeita).

Kokonaisuus oli kuin kiireellisen konsultin lausunto. Kenelläkään ei ollut aikaa panostaa. Sanankuulijoiden määrä osoitti samaa suuntaa.

Kuitenkin tilanne on harvinainen sen voi kokea kaksi kertaa elämänsä aikana. Neljännen adventin sanomaa oli huitaisu.


Wurlitzer levyn matka

 • Kalevi lähetti cd:nsä allekirjoittaneelle Elinan kautta.
 • Emme tavanneet kolmeen kuukauteen.
 • Levy annettiin tutulle toimitettavaksi.
 • Tavatessamme levy oli muuttunut Alainin levytykseksi!


Levytyksessäkin oli ongelmia. Äänityslaitteisto oli rikki. SanFilippon urun miditekniikka taltioi Kalevin soiton ja toistettiin nauhoitusta varten.

Vuotta myöhemmin.

24.12.06

Sinibaretit hoitavat sankarihautoja

Aattoaamun jumalanpalveluksesta palatessa Sinibaretit olivat sankarihaudoilla. Sinibaretit vastaavat sankarihautojen joulun hoidosta. He puhdistavat ja sytyttävät kaupungin antamat kynttilät.

http://www.ess.fi/Article.jsp?article=124164

Lisäys jouluajan tilaisuuksiin

20.12.2006 Kirkonseudun ilmoituksessa ei ole mainittu Loppiaisen traditionaalista Kauneimmat joululaulut tilaisuutta.

* Kauneimmat joululaulut Ristinkirkossa loppiaisena 6.1. klo 18 Pauli Pietiläinen, Kaisa Kautto.

Musiikin suururakoitsija Pietiläinen

Ristinkirkon urkuri Pauli Pietiläinen on jouluajan suururakoitsija. Hän aloittaa sunnuntaiaamuna, soittaa aattona kolme tilaisuutta. Työpäivän mittaa tulee klo 9 - 18 välillä yhdeksän tuntia. Illan aikana hänen pitää valmistautua jouluaamun suurtehtävään jossa hän hoitaa vielä kanttorin ja kuoronjohtajan tehtävät urkurin työn ohella. Lisäksi urku pitää vielä virittää.

Tilaisuudet

Jouluaatto 24.12
* klo 10 sanajumalanpalvelus Ristinkirkossa Raimo Ylä-Soininmäki, Juha Pessi, Pauli Pietiläinen.
* klo 15 perhekirkko Ristinkirkossa Miika Hämäläinen, Pauli Pietiläinen.
* klo 17 jouluaaton hartaus Ristinkirkossa Jukka Immeli, Hannu Lehdeskoski, Kaisa Kautto, GutZeit Singers & Players, joht. Pauli Pietiläinen.

Joulupäivä 25.12.
* klo 8 sanajumalanpalvelus Ristinkirkossa Miika Hämäläinen, Johanna Rantanen, Pauli Pietiläinen, Ristinkirkon kuoro.

Uudenvuodenaatto 31.12.

Keski-Lahti
* klo 10 messu Ristinkirkossa Terttu Hellman, Arja Etola, Kaisa Kautto, Pauli Pietiläinen.
* klo 21 hartaus Ristinkirkossa Pekka Särkiö, Pauli Pietiläinen.

Loppiainen 6.1.

Keski-Lahti
* klo 10 messu Ristinkirkossa diakoniavihkimys, saarna ja liturgi piispa Juha Pihkala, Pekka Särkiö, Pauli Pietiläinen, Kaisa Kautto, Pro Canto –kuoro, joht. Sakari Korhonen.

* Kauneimmat joululaulut Ristinkirkossa loppiaisena 6.1. klo 18 Pauli Pietiläinen, Kaisa Kautto.