9.11.07

Kura-aika

Kura-aika on käsillä. Pyörätuolilla ja mopolla kulkeminen on likaista. Poikkesin päivällä Ristinkirkossa. Kirkon sankarihaudan puoleisella seinällä on ajettu karkeaa soraa tielle. Mennessäni kirkkoon sisälle suntio-siivooja sanoi että sinähän tulit takakautta sieltähän tulee hiekkaa ja kuraa juuri vahatulle lattialle..

Palasin etsien uutta reittiä. Käännytään sakastin ovesta oikelle, ikkunoita hipoen nurmikkoa pitkin kirkon eteen.

Marian kammarissa kävin kahvilla. Paikka on esteetön, rauhallinen ja savuton. Uutta oli asiakkaiden käyttöön asetettu tietokone. Marian kammarista on saatavilla uusi painettu esite.

Emailissa pyydettiin Starttis palvelua käyttäen: Sytytä kynttilä Jokelan koulusurmien uhreille

Luin Tim Sledgen blogimerkinän i-Church, Vurch, cybersquatters blogista Start the week (http://starttheweek.typepad.com/stw/2007/11/i-church-vurch-.html)
internet pohjaista kirkoista Oxfordin hiippakunnan -Church toimii vahvasti http://www.i-church.org, www.vurch.com on ärhäkämpi tarjous kirjoittajan mukaan.

Jorma Ollila: ei ole syytä pessimismiin

Nokian hallituksen puheenjohtaja Jorma Ollila sanoo Taloussanomissa 9.11.:
Suomessa ei ole syytä pessimismiin muutamista suurista irtisanomisuutisista huolimatta. Suomi on selvinnyt suuremmistakin murroksista.

7.11.07

Pyörätuolilla Second Lifessa

Blogi Wheelies Business Plan kirjoittaa Second Lifen vammaisten yökerhosta Wheelies Business Plan.Blogi WHEELIE CATHOLIC: Using a wheelchair in Second Life käsittelee vammaisten asioita, jakaa informaatiota, kokemuksia. rohkaisee rukoilemaan yhteislunnallisten oikeuksien puolesta katolisessa maailmassa.

Kirjoittaja liittyi Second Lifeen ja meni Wheelies osastoon. Se monitasoinen rakennus jossa oli vammaisten taidetta ja mediaa, Simon (Pietari?) antoi tervetulaispaketin jossa oli kaikista hienoin sininen alumiininen pyörätuoli...

Lahti piispakaupunki

Lukijan sanassa ehdotetaan Pekka Särkiöitä uudeksi Tampereen hiippakunnan piispaksi. Seurakuntaneuvos Esko Ojala tuki 7.11.07 Ess:n kujan sanassa ajatusta.

Lahdesta on tullut aikaisemminkin piispa. Arkkipiispa Jukka Paarma oli Keski.Lahden seurakunnan kappalaisena, Pertti Ranta siirtyi Tampereen tuomiorovastiksi.

Pekka Särkiö on ollut kehittämässä Lahtea seimikaupungiksi. Nikkarointi sujuu Pekalta (mm, cembalon rakennus). Pekan nikkarointia tarvittaisiin edelleen. Pekka olisi arvoiltaan "vihreä piispa", hän liikkuu katukuvassamme pyöräillen sopivana vastineena kehittyvän Intian kirkkojen moottoripyöräpiispalle.

Lahdessa voitaisiin tehdä aloite uuden hiippakunnan perustamisesta, jolloin Särkiö voisi jatkaa hengen puhaltamista kaupunkiin. Vapaudenkatu 6:n korjaus enteilee uuden Päijät-Hämeen hiippakunnan syntyä. Hiippakunta olisi luonnollisempi nimitys kuin seurakuntayhtymä, nimen tuodessa mieleen teollisen konsernin.

Uusi hiippakunta joka saataisi estää teologien vihreämmän oksan hakua muulta.