15.2.08

Kaikki rj-45 jatkojohdot eivät sovi verkkokaapeliksi

Tietokone johdot tuntui mukavalta laittaa kelalle ettei johdot olisi sekamelskasta. joten päätin hankkia rullattavan kaapelin. Virheellisen hankinnan jälkeen selvisi Fintekillä (johon mm. Markantalo ohjasi) että CAT5 kaapelit pitävät olla mahdollisimman lyhyitä eikä niitä saa pitää kelalla koska rullalla oleva johto kuumenee gigabitti tason liikenteessä. Fintek on ammattitaitoinen kauppa.

Ostamani tuote oli puhelintarvikkeiden puolelta. Opetus älä osta puhelinhyllyistä tietokoje tarvikkeita. Matknatalo suoritti vaihdon sujuvasti.

Lisääblogissa vistaava-aukku Kaikki rj-45 jatkojohdot eivät sovi verkkokaapeliksi

Obama moittii kirkon mainontaa

Ennekaikkea ei ole pahaa kuunnella totuutta Barack Obaman puheesta jossa hän lataa kirkon mainonnasta ja kertoo miksi kirkon mainostaminen on tarpeen sanoen mm. että Jeesus Kristus ei äänestäisi Barak Obamaa...

Tehosta wlaniasi!


How To Boost Your Wireless Signal - Watch more free videos

LIsää blogeja aiheesta Laurin blogi rojua kansalle jo vuodesta 2006

14.2.08

Varoppas: Portland Santacon ‘96

Christchurch kaupungintalon salin Rieger urut YouTubessa

Yksi maailman hausskimmista urkukappaleista, Sortie in Eb by Lefébure-Wély, Martin Setchellin soittamana Rieger uruilla Christchurch kaupungintalon salissa, Uudessa Seelanti. Urkujen pillistön sisäkuvia (paisitus- ja jalkio kaapeista) näkyy leikkauksena.

Rieger urkua ehdotti Sibeliustaloon mm. Olivier Latry. jonka mukaan Rieger on paras rakentamaan riittävän voimakasäänisiä instrumentteja konserttisaleihin. Sivelius talossa tarvottaisiin uudelleenäänitystä.
Concert organist Martin Setchell's website

Blogaavien luterilaisten webring

postings from prairie hill voitti parhaan uskovien blogin palkinnon.


13.2.08

KerroKirkosta-seminaari

KerroKirkosta-seminaari

Lutheran wonderland - todellinen luterilainen ihmemaa...

Latoin hakuun Lutheran wonderland Arto Antturin englanninkielisen blogin innoittamana. Arto Antturi - Reporting from the Lutheran Wonderland

Habemus autem thesaurum istum in vasis fictilibus, ut sublimitas sit virtutis Dei, et non ex nobis. - II Cor. 4,7 - But we have this treasure in clay jars, so that it may be made clear that this extraordinary power belongs to God and does not come from us. Tämä aarre on meillä saviastioissa, jotta nähtäisiin tuon valtavan voiman olevan peräisin Jumalasta eikä meistä itsestämme. - 2. Kor. 4:7

Antturi kirjoittaa nasevasti ja sivuston ulkoasu on pirteän marsilaisen värinen. Antturi on muodostunut Tuomasmessun kautta vireäksi kirkkumme reportteriksi Internettiin. Antturin kirjoituksilla on painoarvoa. Antturin blogit ovat aarreaitta kilvoittelevalle uskovalle.

Lutheran wonderland olisi hyvä "jenkkityylinen" nimi uudistuvalle kirkolle ja voisi saada iloisemman ilmeen meidän apealle arjelle.

Linkit google hausta tuovat näkyville luterilaisen luistelun ihmemaan First Lutheran Churchista - (niillä on intranet jäsenistönsä käyttöön. Keski-Lahden seurakunnnan nuorilla on myös oms. Tosin Facebook tai Orkut saattaisi vähentää intran tarvetta.

St. Lorenz Lutheran Church Ornament Bronner's Souvenirs – Bronner ..myy verkkokaupassaan matkamuistoja Puuhakas pastorin vaimo voisi vaudittaa esim. lähetyspiirejä.ja mieleen tuli ajatus Tuomasmessun verkkokaupasta...Se olisi hyvä varojen hankintatapa ja saattaisi napata koukkuun taivasosuutta etsiviä surffajia.

Nachfolge: WALKIN' In A Winter Wonderland! Pirteä pastorin blogi jossa naurusta sanotaan Laughter and music are two of the greatest gifts God has given to humankind; I pursue both with vigor and joy. Nauru ja musiikki ovat jumalan suurimpia lahjoja ihmiskunnalle. Kirjoittaja pursuaa täynnä innokkuutta ja iloa.


12.2.08

Seurakunnallista temokratiaa

Kirkolliskokousedustajien ja hiippakuntavaltuuston jäsenten vaali oli kaksiosainen. Pappisedustajien vaali toimitettiin maanantaina helmikuun 11 päivänä 2008 klo 12 kirkon ja maallikkoedustajien vaali toimitettiin maanantaina helmikuun 11 päivänä 2008 klo 18.

Olin äänioikeutettu varsin monimutkaisen järjestelmän ansiosta vaikka olen kolmannella varapaikalla. Eli sain armoitettujen kutsun.

Vaalitoimitus on varsin koruton. Juhlavan siitä teki että olimme kerrankin yhdessä kokemassa seurakuntayhteyttä, jumalanpalveluksissahan esikristittyjä ei näe.

Kirkolliskokousedustajien vaalissa oli huolestuttavaa että leimasinmuste sottasi äänestysippuja niin että seurakunnan leima oli tahriintunut. Joku epäili että näinköhän se aiheuttaisi lippujen hylkäämisen. Tiedusteluuni että olisiko sillä niin suurta merkitystä todettiin ”Eipä kai”.

Puoli tuntisen tilaisuuden jälkeen Ristinkirkossa oli TYÖ JA OSALLISUUS ILTA Professori, FT Juha Siltala luennoi aiheesta ”Huippuyksiköiden yhteiskunta ja sen luuserit” Tilaisuuden järjesti Lahden ammattikorkeakoulu ja Lahden seurakuntayhtymän diakoniatyö. Ilta olikin paljon kiinnostavampi kuin vaalitoimitus. Keskusteluosuudessa kysyttiin mm. Vartijoiden määrän kasvusta. Siltala vastasi että IT ammattilaisten lisäksi on kasvanut vartijoiden ja apuhoitajien ammattikunnat – ja että englannin yliopistoissa puolet opiskelevat tuottamattomia aloja jotka tuottavat yhteiskunnalle puolitehoisia näennäistarpeita, epäystävällisiä palveluita.. (tarkoittanee myös yksityisen sosiaalityön asumispalveluyhtiöitä.)