24.7.09

Mökkiläiset halutaan osaksi kylää netin kautta / Data / Digitoday

Mökkiläiset halutaan osaksi kylää netin kautta / Data / Digitoday: "24.7.2009 10:46
Tietoliikenneyhteyksien lisääntyminen syrjäseudulla on tuomassa myös mökit osallisiksi tietoyhteiskuntaa. Kuntia, kyliä ja yrityksiä patistetaankin kommunikoimaan mökkiläisten kanssa netin avulla.

....
Leppäsen mukaan mökkialueilla voitaisiin esimerkiksi luoda kontaktiverkostoja harrastustoiminnan ympärille."

Muistitikku voi pian korvata henkilökortin | Taloussanomat

Muistitikku voi pian korvata henkilökortin | Taloussanomat:
"Hankala ja harvojen käyttämä valtion sähköinen henkilökortti voitaisiin korvata vaikka usb-muistitikulla. Ideaa esittää valtion varmennetoiminnan uudelleenjärjestämistä miettinyt työryhmä väliraportissaan. Asiasta kertoo Helsingin Sanomat perjantaina."

23.7.09

Uskonto palaa Venäjän kouluihin | Nelosen uutiset

Uskonto palaa Venäjän kouluihin | Nelosen uutiset:
Päivitetty 21.7.2009 21:19
Venäjällä kokeillaan uskonnon opetusta kouluissa. Kokeilukoulujen oppilaat saavat opiskella halutessaan oman uskontonsa sijaan vertailevaa uskontotiedettä tai etiikkaa.

Ensi keväänä alkavasta kokeilusta kertoi presidentti Dmitri Medvedev tänään, kun hän tapasi uskontokuntien johtajat loma-asunnollaan Barvihassa. Kokeiluun osallistuu 250 000 koululaista.

Venäjän ortodoksinen kirkko on aiemmin vaatinut pakollista uskonnon opetusta, mitä moni maallistuneeseen kouluopetukseen tottunut kavahti. Patriarkka Kirill kiitteli heti kokeilua, jossa koululaisille jää valinnanvapaus."

22.7.09

villen blogi: Cohenia konfirmaatioon eli saarna 19.7.09

villen blogi: Cohenia konfirmaatioon eli saarna 19.7.09: "Särkynyt hallelujah

Tuokio ennen viimeisen illan iltahartautta oli itselleni eräs rippileirin koskettavimmista hetkistä. Nuoret olivat tehneet jo iltatoimensa. Odoteltiin hartauden alkamista. Käytävässä alkoi Arttu soittaa kitaraa. Hänen ympärilleen kerääntyi leiriläisiä, jotka lopulta täyttivät koko käytävän. Miltei kaikki olivat koolla. Laulu, joka nuorten seasta nousi silloin ja leirin aikana muulloinkin, oli Leonard Cohenin kirjoittama Hallelujah. Nuoret lauloivat, Arttu soitti, laulu jatkui ja jatkui. Hetki oli kaunis.

Hallelujah tarkoittaa suomeksi ”ylistäkää Jumalaa”. Cohenin Hallelujah ei ole kuitenkaan voittoisa ylistys. Sen sanat vievät kuulijansa Raamatun maailmaan, hämmentyneen kuningas Daavidin luo. Hallelujah on pikemminkin avunhuuto ja tunnustus. Se on särkynyt hallelujah. Herkkä ja hauras kuin viimeisen ripari-illan hetki."

Mikrosiru tulkkaa japanilaiskoiran puheen / Vimpaimet / Digitoday

Mikrosiru tulkkaa japanilaiskoiran puheen / Vimpaimet / Digitoday: "Toimii myös vastaajapalveluna
Mikrosiru tulkkaa japanilaiskoiran puheen"