21.6.08

Boellman: Toccata - Transkriptio

Embedded Video

Blogged with the Flock Browser

Helluntaikirkko Juhannuskonferenssin Kirkkokonsertti Keuraan vanhassa kirkossa

Kirkkokonsertti

Juhannuskonferenssin järjestäjät ovat halunneet huomioida Keuruun vanhan kirkon 250-vuotisjuhlavuoden järjestämällä juhannusaattoiltana pe 20.6. klo 22.00 kirkkokonsertin vanhaan kirkkoon.

Kirkkokonsertissa esiintyy tenori Lasse Riutamaa säestäjänään Matti Pesonen (urut, piano). Konsertissa on myös yhteislaulua. Tervetulotoivotus: kirkkoherra Ossi Poikonen. Konserttiin on vapaa pääsy.

http://www.isokirja.fi
Blogged with the Flock Browser

"Kielillä puhuminen on terapiaa"

"Kielillä puhuminen on terapiaa"

Saarnaaja Osmo Haavisto käsitteli Juhannuskonferenssin torstain jumalanpalveluksessa Pyhällä Hengellä täyttymistä. ja mainitsi mm.

-- Parasta terapiaa on kielilläpuhuminen, Haavisto sanoi.

Juhannuskonferenssi "Paras on edessä".Keuruulla on vuosittain nelipäiväiseen juhla johon osallistuu noin 30 000 osallistujaa.

Lahde; www.kotimaa.fi


Faktaa: Mikä on Juhannuskonferenssi?


Blogged with the Flock Browser

18.6.08

Hoitotarvikejakelu - nyhtämistä

18.6 hain lisää verensokerin mittaamiseen tarvittavia liuskoja ja pistoskynän neuloja.Edelliset tarvikkeet kuluivat tarvetta hitaammin, Tarve on lääkärin mukaan 3 – 5 viikossa.

Jakelua aikaisemmin hoitanut henkilö jäi eläkkeelle. Neulojen valmistaja Accu-Check ohjeistaa joka kerta vaihtamaan uuden neulan pistoskynään jotta vältettäisiin kiusalliset sormenpää tulehduksen aiheuttamat näytteenottotauot.

Uusi palvelun hoitaja tarjosi 2 luiskaa viikko ja yksi neula viittä näytteenottokertaa varten kun oli selvitty pienemmällä kulutuksella. Odotin että olisi tiedusteltu että pitäisikö näytteenottomäärää lisätä.

Erikoislupaa tiedusteltiin ja se oli mapitettuna tallessa. Hoitotarvikejakelussa on lupien vanhenemiskäytäntö palannut takaisin joten hankin uuden. Keskussairaala on eri atk-järjestelmässä kuin Paavolan terveyskeskus – joten paria pitää liikuttaa yksiköiden välillä ja atk:n tuoma tehokkuus katoaa....

Valaistuani sairauteni tilaa sain kuitenkin 100 liuskaa kuten tavallista mukaani loppuvuuden tarpeisiin 26 viikoksi. Tarve olisi 130 viidellä liuskalla/viikko..

Kiviniemen konsertissa 800 kuulijaa Ristikirkossa

Maanantain Kalevi Kiviniemen konsertissa lipunmyyntijono ulottui rappusia alas kirkkokadulle. Edellisen kerran sama ilmiö oli kun maanviljelijä Juvalta (Martti Talvela) lauloi -80 urkuviikolle rahaa.

Konsertin tuotto kaikkine ohjelmatuloineen ohjattiin Lastenklinikan K-10 osaston hyväksi.

Notre-Damen akustiikka oli toisen kerran Ristinkirkossa. Mika Koivusalo teki akustiikan myös aikaisemmin Espoon tuomikirkkoon. Mikan laatimassa selosteessa kehotettiin sulkemaan silmät koska arkkitehtoninen tila ei vastaa musiikkia ja akustiikkaa.

Musiikki virtasi aivan eri tavalla ja soinnut sulautuivat 14 sekunnin jälkikaiussa tavalla joka vahvisti sen että Notre Damen akustiikkaan sävelletty musiikki jää raakileeksi vaikka soittaja tekisi rubatot ja artikulaation oikeaoppisesti. Eli kuulija joutuu kuvittelemaan lopputuloksen. Toki teknisesti taitava artisti tulee esiin. Messianin Taivaalliset Pidot linnunlaulu ja solisevina vesineen hyötyi akustiikasta.

Diakonia-ammattikorkeakoulun rehtori Esa Konttinen kutsui illan artistia varsinaiseksi velhoksi.

Kiviniemin soitto oli vakavahenkistä musiikkia kun akustiikka antoi mahdollisuuden luottaa siihen että sävellys toimii akustiikassa.

Puoitoistatuntisen konserin ajan yleisö istui paikallaan maistelemassa akustiikkaa ja ranskalaista urkumusiikkia. Bombarde 32 (Koisusalon työkalupakista) jyrähti elektronisesti. Ääni soi 7 sekuntia jalökiokoskettimen vapautuksen jälkeen...

Konsettitauolla eläkekanttori (monitautoinen) Elias Asikainen kävi vetristämässä IV sormion äänikertalisteitä - kosteus jumitti listeen. Mainittakoon että urut rakentanut Veikko Virtanen oli kanttoriurkuri.

Ohjelmassa Marcel Dupre Olivier Messian, Cesar Franck, Pierre Cochereau, Leon Boellman ja Kivineimi improvisaatio. Cochereaun Suite symphonique oli levytä kirjoitettu improvisaatio ja Suomen kantaesitys.

Virtuaaliakustiikan linkkejä

KONSERTTISALIN AKUSTIIKKA JA TIETOKONE - Ark aikausilehti http://www.ark.fi/ark4_96/akustiikka.html

Arto Sakari Korpinen (edellisestä virtuaaliakustiikkakonsertista): Mestari omallaa maallaan http://www.saunalahti.fi/~korpinen/w-kv01/a-kv0128.htm

Second Life:Live Acoustic Show Planned for Teen-Oriented Virtual World http://blog.wired.com/music/2008/04/live-acoustic-s.html


Wikipedia English - The Free Encycl...


Léon Boëllmann (September 9, 1862, Ensisheim in the Alsace – October 11, 1897, Paris) was a French composer. His compositions include works for organ, piano, chamber music, songs, and church chorales.

Boëllmann oli jo varhain musikaalisesta lahjakas ja hänet hyväksyttiim 1871—9 vuotta vanhana —Pariisin Ecole Niedermeyer'iin. Häntä opettivat mm. Eugène Gigout and Gustave Lefèvre. Valmistuttuaan urkuriksi ja kanttoriksi , hänet palkattiin Pariisin
St Vincent de Paul kirkon kuorourkujen urkuriksi . Kuusi vuotta myhemmin hän tuli kanttoriksi ja ssaman kirkon pääurkujen "organiste titulaire" pääukuriksi. Hän työskenteli ennenaikaiseen kuolemaansa asti, joka oli luultavsti tuberkuloosin aiheuttama.