20.3.09

Helsingin pullakirkon hengellinen merkitys seurakuntalaisilleen

Toimin 1970 luvulla kanttorina ns. pullakirkoissa. Pullakirkko, matalan kynnyksen jumalanpalvelus. Diakonia-ammattikorkekoulu on julkaissut opinnäytetyön: Helsingin pullakirkon hengellinen merkitys seurakuntalaisilleen. Opinnäytetyö avasi silmäni siihen, että seurakunassa huomaamattaan tekee ja osallistuu asioihin ja toimintoihin ymmärtämättä niiden suurta merkitystä ja vaikutusta pyhien yhteisössä. Seuraavassa otteita lyhennelmästä.

Hartman, Anna-Sofia
Sippola, Kati
Pullakirkko, matalan kynnyksen jumalanpalvelus. Helsingin pullakirkon engellinen merkitys seurakuntalaisilleen.
Järvenpää 2000
64s. 3 liitettä

  • Opinnäytetyön tarkoituksena oli selvittää, mikä on Helsingin erityisdiakoniatoimiston järjestämän pullakirkon hengellinen merkitys siellä käyville ihmisille. Opinnäytetyö tehtiin kvalitatiivista menetelmää käyttäen.
  • Tutkimusaineistona oli kymmenen pullakirkon kävijän teemahaastattelukaksi naista ja kahdeksan miestä, jotka olivat iältään 41-65 vuotiaita.
  • Opinnäytetyömme päätuloksina oli, että pullakirkolla oli kävijöilleen spirituaalista eli hengellistä merkitystä. Vahvasti haastattelumateriaalissamme tuli esille Jumalan sanan sekä tarkemmin Raamatun tärkeys ja ensisijaisuus pullakirkossa. Lisäksi materiaalissa korostui vahvasti pullakirkon yhteisöllinen merkitys, pullakirkkoon tultiin tapaamaan ystäviä ja olemaan samankaltaisten ihmisten joukossa.
  • Myös työntekijät ja vapaaehtoiset koettiin oleellisiksi. Työntekijöitä kuvailtiin läsnäoleviksi ja heillä oli aikaa kohdata pullakirkkoon tulijat. Vapaaehtoisten merkitys pullakirkon järjestämisessä koettiin välttämättömäksi.
  • Pullakirkko oli siellä käyville ihmisille jumalanpalvelus, jonne heidän oli helppo tulla omana itsenään kaikkine puutteineen ja ongelmineen. Haastattelemamme ihmiset kokivat pullakirkossa hyväksyntää ja normaliutta pullakirkosta muodostuvan yhteisön sisällä, sekä saivat sieltä tukea ja voimia elämäänsä.

19.3.09

Pelkästään tuomitsemalla ei tavoiteta kirkon jäseniä!
 | Ministry Marketing Coach

Tutkijat: Amerikkalaiset ovat kaikki käyneet ainakin kerran kirkoissa. Jos kirkot olisivat tehneet paremmin pastoraattinsa työn, kurinsa ja kirkkoon tulleiden mobilisoinnin, ne olisivat kohdanneet maan ja se olisi muuttunut.

You Can Reach Your Community Just by Discipling Your Church Members. No, Really!
 | Ministry Marketing Coach: "You Can Reach Your Community Just by Discipling Your Church Members. No, Really!


By chris | March 19, 2009

Researchers tell us that the overwhelming majority of Americans have attended a church before. If only churches could have done a better job of ministering to, discipling, and mobilizing the people who came to their churches they could have already reached and changed the country. It is not the front door of the church that pastors should focus on, it is the back door!"

Sokoksen kahvila mallina käsihygieniassa


Posted by Picasa

Astianpalautuksen vasemmalla puolella saa kädet pestyä tarvitsematta mennä wc:hen.


|YLE| TV1 TUNNEMIES

|YLE| TV1: "TUNNEMIES

19.3. alkaen kahdeksan osaa torstaisin klo 21.50, uusinta perjantaisin klo 23.05 ja lauantaisin klo 11.05

TunneMies tutkii miehisyyden kipupisteitä, ja etsii myönteistä miesmallia."

17.3.09

Katusoittajat liikkeellä

Tiistaina loskan keskellä veljet ilahduttivat ohikulkijoita Sokoksen edessä. Akustinen musiikki kuului hyvin Lanun aukion ylitse.
Posted by Picasa

Theatrum Olga. Ahvenistonkatu 2

Theatrum Olga. Ahvenistonkatu 2

Pyörätuoliramppi takapihalla.

JUHLAN AIKA –EILEN, TÄNÄÄN, HUOMENNA
Maanantaina 16.3. Lahden diakonian instituutin omassa teatterissa, Theatrum Olgassa, saa ensi-iltansa Lealiisan Kantolan käsikirjoittama näytelmä Juhlan aika- eilen, tänään, huomenna. Näytelmä kertoo Lahden Diakonialaitoksen 140-vuotisesta historiasta ja on osa keväällä 2009 vietettävää 140-vuotisjuhlavuotta. Näytelmän kaikki näyttelijät ovat Lahden diakonian instituutin omia opiskelijoita. Ohjauksesta vastaavat Lasse Kantola ja Vilma Ruokolainen.

Lähde: http://update.econnection.fi/diakonialaitos/nestori/index.php?nav=559

Lumirallien yö

Kukahan koordinoisi tuntikaksikymmentäminuuttia kestävän lumenaurauksen, joka pitää hereillä kaksi ja puolituntia?
  • Yöllä lumisatella käynnistyy auraus. 17.3 yöllä Heinäkadulla n. klo 4.30 Mönkijä-lumiaura työnteli lunta (L&T) parikymmentä minuuttia.
  • 5.30 Tuli kauhakuormaaja puoleksi tunniksi.
  • 6.25 ajaa traktoriaura puoli tuntia

15.3.09

Urkukaupungin maine vaatii tekoja - ESS Pääkirjoitukset - ESS.fi

Urkukaupungin maine vaatii tekoja - ESS Pääkirjoitukset - ESS.fi: "ESS Pääkirjoitukset
Urkukaupungin maine vaatii tekoja
14. maaliskuuta 2009 - (Päivitetty 2:34 - 15.03.2009)
Lahden perinteinen maine vahvana urkukaupunkina tuli mieleen, kun lahtelainen urkutaiteilija Kalevi Kiviniemi palkittiin muutama päivä sitten säveltaiteen valtionpalkinnolla. Tunnustus tuli pitkäaikaisesta ja monipuolisesti uutta luovasta työstä urkutaiteen hyväksi. Lahden kansainvälisen urkuviikon johtajuus koko 1990-luvun oli yksi Kiviniemen meriiteistä."
Tekoihin kuuluu myös urusta huolehtimnnen. Ristinkirkon urut vaatisivat huoltoa. Urun koneiston sähkölaatikon syttyvät soimaan eri aikaan kuin mekaanisen laatikon äänikerrat. Käytännössä tama tarkoittaa että äänikerrat eivät ala soimaan samaa aikaa, jolloin soittaja on pulmien edessä ja joutuu soittamaan äänikerroilla jotka eivät ole kaikkein sopivampia. Säännöllistä huoltoa ei liene tehty kahteen vuoteen.

Samoin Ristinkirkon soittimet pianot ja flyygeli tarvitsevat huoltoa.

Kalevi Kiviniemi moottoritien avajaisissa

Allen urkujen vuokraaja: Vien Kaleville (Kiviniemi) isomman 3-sormioisen Lohjalle Turku-Hki moottiritien tunneliin, Suomen pisimpään. Maanantaina moottoritien virallisissa vihkiäisissä tiedossa ryminää rumpujen kanssa, Kalevilta tilattiin sävellys E18 juhlaa varten. Eastway hoitaa paikalle ison äänentoiston. Toivotaan että kallio kestää. Ehkä Niinistö tulee juhlan jälkeen tunnelista ulos ehjänä, kun selvisi tsunamistakin...

Maanantai-illan uutisissa klo 20.30 Kallevi Kiviniemi; urut ja Markku Krohn, patarummut musisoivat pyröteknisten efektien keskellä tuttuja pop- ja Sibeliuksen sävelmiä, sekä E18 sävellyksen.