27.12.07

Kitarakuorot peliin

Lahden seurakuntayhtymän keskustelupalstalla basisti etsii soittoseuraa ja olisi valmis keikkailemaan.

Isäni johti kitarakuoroja viisikymmentäluvulla. Laulajia jotka soittivat kitaraa, laulettiin unisonossa. Joissakin kokoonpanoissa oli viuluja, harmonikkoja ja jopa sitroja ja sahoja. Vaasan kaupunginorkesterin trumpetisti piti sitä erittäin harmoonisena. Reijo Korhonen pitää todennäköisenä kitarakuorojen soinnin olevan parempia kuin aikoinaan musiikkikasvatuksen tason noustua. Harrastus hyydytettiin a capella laulun tieltä kirkkokuorojen keskittyessä niihin.

Nyt voitaisiin herättää henkiin hyvä harrastys. Hanuria käytti jo Aimo Känkänen.....

Löysin Nokiamission verkkokaupasta http://www.nokiamissio.fi/kauppa/product_info.php?products_id=478&osCsid=535:

Tämän äänitteen tarkoituksena on nostaa esiin Pitkästä kirjasta lauluja, jotka mielestämme ansaitsevat tulla muistetuiksi. Nämä laulut herättävät meissä useimmissa paljon muistoja ja tunteita. Monet niistä ovat sanomaltaan ajankohtaisia ja koskettavia, koska ihmisen elämä on edelleen vaikeaa vaellusta, Jumalan etsimistä ja taivaskaipuuta. Makaan telttapussien päällä puhujapöntön takana. Tallattu ruoho tuoksuu nenässäni ja ilma on tiivis syrjäkylän koulun teltassa. Isä on juuri lopettanut palavan herätyssaarnansa ja pieni kitarakuoro virittäytyy pitkän laulukirjan ääreen. Väsymys alkaa painaa pientä miestä ja vaivun uneen tutun laulun säveliin: "Tuhlaajapoika vieraalla maalla..."

Lähetysrengas netissä

Peda.netissä toimii mm. Konneveden srk:n lähetysrengas. Säännöllinen tukeminen onnistuu parhaiten pankin kanssa tehtävän suoraveloitussopimuksen kautta ja maksaessa merkitääm lphden kohde jota halutaan tukea.

Ajatusta voi toteuttaa myös Lahdessa. Peda.netin paikkakuntaluettolssa on Lahti. Lähetysrengasta ei ole Lahdesta. Perustaisiinko ? Tarvittaisiiin pankkitili johon pankin kanssa tehtävän suoraveloitussopimuksen avulla voisi antaa tukensa. Sillin voisi osallistua myös ne joilla ole aikaa osallistua lähetyspiireihin.

Lähteitä ...
http://www.peda.net/veraja/konnevesi/srk/tyoalat/lahetystyo/lahetysrengas
http://www.peda.net/veraja/konnevesi/srk/tyoalat/lahetystyo/
http://www.evl.fi/srk/karttula/lahetys/rengas.html

25.12.07

100 seikkaa joulupukista

100 Things About Santa

Track Santa as he makes his deliveries all over the world! Google Maps will refresh Santa's position every 5 minutes.

Norad jäljittää joulukin liikkeitä. The NORAD Tracks Santa (NTS) ohjelma aloitti 1955! Ohjelma uskoo aitoon elävään ja kaikiwen maalman ihmisten sydämissä olevaan Santa Claus joulupukkiin

www.noradsanta.org aloittti seurannan 1. joulukuuta. Kello 2:00 MTN jouluaattona voi seurata pukin elämää ja katsella hänen historiallista matkaa ja katsella videoilta NORAD joulukin kameroista (poroineen)