19.2.10

Homouskeskustelu tv:ssä

Torstai-iltana A-talkissa keskustelttiin kirkkoa repivästä homoudesta.Torstai-iltana A-talkissa keskustelttiin kirkkoa repivästä homoudesta.

A-talk

Homous repii kirkkoa. Vieraina rovasti Liisa Tuovinen, Sanansaattaja-lehden päätoimittaja Hannu Kippo, tutkija Johan Brandt ja kirkkovaltuutettu Sonja Falk
Sonja Falck ja Hannu Kippo edustivat vanhaa käsitystä homoudesta. Johan Brandt oli vanhatestamilisen ryöpyn kohteena. Liisa Tuovinen on siunannut samaa sukupuolta olevien parisuhteita. Tuovisen mielestä Raamattua ei pidä lukea lakikirjana ja ihmettelee, miksi kodin ja ihmisen voi siunata mutta parisuhdetta ei.
Anja Kummila
sairaanhoitaja Helsingistä kirjoittaa Tuovisesta: Minua kiinnostaa tunteet, ihmissuhteet; miksi toimimme näin. Mikä painolasti meillä kaikilla on taakkanamme. Myös vanhustenhoito ja sen ilot ja ongelmat ovat minulle tuttuja. Olen kirjoittanut aina ja käynyt useita kirjoittajakursseja.
Uusimmat: "Hieno ihminen Liisa Tuovinen
6.1.2009 | Anja Kummila

Käteeni sattui eilen Kotilieden numero 23, jossa oli parikin vaikuttavaa reportaasia. Toinen kriisipsykologi Eija Palosaaresta ja toinen Liisa Tuovisesta. Jälkimmäistä olen joskus 70-luvulla kuunnellut Töölön seurakunnan perhetapahtumassa. Jo silloin jäi mieleeni: fiksu ihminen.

Liisa Tuovinen on rovasti, perheterapeutti ja kouluttaja. Hän seisoo vankasti maan pinnalla omana itsenään. Rohkeudesta ei ainakaan häntä voi moittia."

18.2.10

Sisäiset kuvat — Vantaan Lauri

Sisäiset kuvat — Vantaan Lauri: "Rukoilla voi vaikka maalaamalla tai laulamalla.

Rukouslaulu on pitkiä ääniä ja yksinkertaisia, levollisia melodioita, joita laulaessa koko ruumis tuntuu soivan. Entä miltä tuntuisi ja näyttäisi maalattu rukous? Miltä tahansa, mutta ainakin rukoilijalta itseltään, selviää kuvataiteilija Henrika Laxin kanssa keskustellessa

Hän ja Vox Silentii yhtyeessä rukouslauluja laulava musiikkipedagogi Hilkka-Liisa Vuori ovat yhdessä tehneet kirjan, jossa ohjataan hiljentymään ja lepäämään ääntä ja kuvaa tuottamalla. A ja O — luominen äänenä ja kuvina -kirja (Sahlgrenin kustannusliike 2009) syntyi Laxin mukaan käytännön myötä"

Väriä kirkon musiikkielämään

Aikoinaan kanttoreilla oli oppilaita. Nyt ne ovat sitten ammattikorkeakoululaisia... Jälki nähtiin oopperan lavoilla tai iskelmätaivaalla (J. Sillanpää)

Hyvä näinkin. Häviäjä on seurakunnan musiikkielämä. Kirkon parissa voisi kattorit tuoda sellaisia musiikillisa sävyjä, niin ettei pappien ja muiden musikkiilisesti rajoituneiden musikkimaku ottaisi yliotetta.

16.2.10

Juha Mieto 30 v. sitten


Suomalaisten itseruokinnalla ei ole loppua. Siitähän komekymmentä vuotta...

Hannu Niskanen Arkisto Parempia uutisia

Hannu Niskanen Arkisto Parempia uutisia: "Jokaisella on tietysti oma tiensä eikäkirkon jäsenyys ole mikään ihmisarvon mitta. Kaikissa uskonnoissa on toki paljon opittavaa. Mutta eikö todellakaan löydy kiinnostavia ihmisiä, joille luterilaisuuden sydänåånet ovat rakkaita? Tuntuu, ettemme näe oman kirkkomme hengellisiä rikkauksia"

14.2.10

Tuomasmessu : LATTARIMESSU JA LASKIAISTANSSIT!

Tuomasmessu : LATTARIMESSU JA LASKIAISTANSSIT!: "LATTARIMESSU JA LASKIAISTANSSIT!
Tuomasmessu ensi sunnuntaina 14.2. 2010 klo 18
Mikael Agricolan kirkko
Tehtaankatu 23, Helsinki

Lattarimusiikkia:
Petri Kangas ja orkesteri
Inna Vintturi ja Tuomaskuoro

Teejatkoilla salsatanssia!
Saarnaaja toiminnanjohtaja Aarne Kiviniemi
Liturgi Yrjö Ikonen

Juontaja Liisa Väätäinen
Esirukousjohtaja Riitta Kurvinen