6.3.08

Kuusi kuukautta naurettiin

Naurujogaa Takataskussa Nauru on Jumalan käsi huolia täynnä olevan maailman olkapäällä - Nimetön

OTE KARISMATISOIDAANKO MEIDÄT KUOLIAIKSI?

Teologiset opintopäivät, Suomen Raamattuopisto, seminaari 9.1.2000, Olavi Peltola

Mikä on se voima, joka antaa ilmestyksiä, puhuu unien kautta, antaa ns. viisauden ja tiedon sanoja, kaataa ihmisiä, synnyttää naurua ja huutoa ja panee laulamaan ylistyslauluja kädet koholla hyvän olon tunteen vallassa, usein jopa ilman opeteltuja sanoja jne.
SIIS NAURUJOOGAAN!!!!

Hymy oli hyytynyt ja muuttunut virnistelyksi arjen rutiineissä hapan hämäläiseksi. Päätin osallistua naurujoogaan (Toronton nauruherätyskin kiinnosti).

Naurujooga alkoi Takataskussa 13 syyskuuta. Kaksi päivää sen jälkeen on väsynyt olo. Edellisenä iltana tulee hymy huuleen kun valmistautuu seuraavaan päivään.

Olin ainoa mies (kukkona tunkioissa) nauravien tusinan naisen joukossa.

Olin tullut tosikoksi nauru oli muuttunut virnistelyksi ja hymähtelyksi. Lapset saattavat nauraa jopa 300-400 kertaa päivässä, mutta kun kasvamme aikuisiksi naurukertamme vähenevät vain 15:een. (www.naurujooga.com)

Puolen toista tunnin ohjelmassa mm. lämmittävä osion harjoitukset herkistävät naurua ja leikki mieltä,

Erilaisiet nauruharjoitukset erilaisilla naurutavoilla (mm. teepussi, leijona, sähköisku naurut). Lisäksi tulivat syvät hengitysharjoitukset kesken naurujen, vapaasti nauraminen välillä rentoutuen ja huudahtaen

Naurujooga on Ksl:n opintopiiri. Ohjaajana oli Siri Hirvonen (Cantores Nauratus)

Valmistautumiseen kuului vesipullon ottaminen mukaan - tosissaan nauraminen on hikistä puuhaa. Iloisena ei tarvitse välttämättä mennä. Tarkoitus on nauraa ilman syytää ei varsinkaan toista pilkaten. Nauraminen erittää elimistölle tarpeellisia hyvän olon hormooneja.

Sessio alkaa lunastamalla yhden euron hintainen lippu Takataskun tiskiltä. Hissillä alakertaan kuntosaliin, jossa on tusinan verran naurajia.

Lämmittelyosiossa kohotetaan käsiä positiivisten ajatusten tullessa mieleen.

Ohjatussa osoissa lyödään käsiä vasemmalla ylhäällä yhteen kaksi kertaa sanoen HOH-HOH ja siitten oikealla kolme kertaa sanoen HAH-HAH-HAA ja sitä toistetaan muutama kerta. Sitten seuraavat erilaiset naurut (teepussi, leijona, sähköisku, kutittelu jne.) ja uudelleen HOH-HOH-HAH-HAH HAA osuus. Veri alkaa virtaamaan, hikoilee ja korvissa kohisee - välillä on syytä huokaista. Huvittavaa sössötyspuhetta puhutaan laittamalla kieli etuhuulen alle improvisoiden.

Nauruosion jälkeen seuraa pitkä vapaan naurun jakso josta ei meinaa tulla loppua. Lopuksi jäähdytellään yhdessä.


Viimeinen naurujoogasessio on tällä kertaa 13.3.2008

Naurujoogassa on kehitteillä Online training. Lisätietoja www.laughteryoga.org

Linkkejä:

www.laughteryoga.org > discover > welcome to laughter yoga
http://www.takatasku.net/
Naurujooga
Katarian naurujoogavideot YuoTubessa
10 minuutin esitys naurujoogasta ja naurumeditaatiosta sekä naurujoogan luojan tohtori Madan Katarian haastattelu. Lisää infoa www.laughteryoga.org

Nauru kuluttaa kaloreita


Kunnon nauru kuluttaa paljon energiaa. Video USA: Celebrity Fit Club Rocks With Laughter Yoga, mukaan yksi nauru kuluttaa seuraavan taullkon mukaan

Nauruja Kaloria Kaloria/kk Kg /kk
1 3,5

100 350 10500 1,5
200 700 21000 3

Jos aikuinen nauraisi yhtä pajon kuin lapsi (400 krt päivässä) se kuluttaisi 1400 kaloria. Eri asia joutaisiko aikuinen nauramaan kolme tuntia päivässä.


Aulis Parviainen


Blogged with the Flock Bro

4.3.08

Ja rokki soi - Toivottavasti!

Vantaan Laurin artikkelissa kerrotaan K70 rokkikuorosta jossa bändi ja laulajat antavat palaa. Olen samaa mieltä Anneli Nurmisen kanssa rokkikuoro romuttaa kaavamaisia käsityksiä vanhoista ihmisistä.

Mekin haluamme rokata - olemmehan syntynyt gospelin ja rokin taapertaessa kanssamme.

Mekin vatkaamme lannetta hula-hula (hyla-hyla) tyyliin ja yhdymme Juicen sanoihin "Ei elämästä selviä hengissä"

Arvoisat liikunta- ja toiminterapeutit: Unohtakaamme kangasbuut ja virkkaukset hetkeksi ja pannaan puntit lepattamaan!

Me Vanhat tiedämme itse parhaiten, mitä haluamme tehdä.

On aika antaa arvoa ruohonjuuritason artisteille ja kutsua näitä nuoria antamaan potkua etei saattohoita ala turhan aikaisin

Joten Rokkikuoro Lahteen!!


Blogged with the Flock Browser

Gospelkuoro kutsuu konserttiin Facebookin avulla

Marjaana kutsui "Gospelkuoron Kauneimmat Laulut" tapahtumaan perjantaina maaliskuun 21 päivä kello 18:00

Event: Gospelkuoron Kauneimmat Laulut
What: Concert
Host: Lahden Gospelkuoro
When: Friday, March 21 at 6:00pm
Where: Ristinkirkko


Herättäjäjuhlien talkoot Facebookissa

Herättäjäjuhlien talkoot

Hyvä Espoon herättäjäjuhlien frendi!

Ja lämmin tervehdys talkootoimikunnasta. Tässä Sinulle kaksi asiaa:

1. Espoon Herättäjäjuhlien Facebook-ryhmän yhteyteen on luotu talkoo-event (löytyy sivun oikeasta reunasta). Tervetuloa mukaan ja välitä kutsua omille ystävillesi!

2. Alla infoa tulevasta tapahtumasta, jossa myös konkreettisesti kerromme tulevien juhlien talkookuvioista. Tervetuloa tännekin!

Herättäjäjuhlille talkoisiin -ilta Leppävaarassa

Espoon Herättäjäjuhlien talkootoimikunta esittelee tulevan kesän juhlia ja niiden talkoomahdollisuuksista Leppävaaran kirkolla tiistaina 11.3. klo 18.

Tule tutustumaan herättäjäjuhliin ja innostumaan talkoista. Rentoa herännäishenkistä musiikkia tarjoilee Siionin virsien veljet à la Sami. Tarjolla kahvia ja särvintä. Tervetuloa infoiltaan, ota mukaan naapurisikin.

Leppävaaran kirkko, Veräjäkallionkatu 2.
Topi Haarlaa sent a message to the members of Espoon herättäjäjuhlat.

3.3.08

Podcastaaminen ilmaispalveluilla

Morjens,

Kokoonnuimme Suomalaisten podcastaajien kera tänä viikonloppuna ja Ristaniemen Jarno esitteli videota jonka hän on tehnyt siitä kuinkatyystin ilmaiseksi tehdään ja julkaistaan podcasteja:

http://www.radioverso.org/2008/02/18/aani-verkossa-–-oma-podcast/

Tässä viikonlopun aikana kuvasimme myös videoita missä esittelen erilaisia teknisiä laitteita ja niiden käyttöä, joten opetusvideomateriaalia piisaa lähitulevaisuudessa. Heittelen sinulle sitten linkkejä kun julkaisut tapahtuvat.


Henrik Anttonen
Blogged with the Flock Browser