28.3.09

Pääkirjaston ovella liukasta

Pääkirjaston oven viereen kattoräystäästä tippuva vesi (aukko katossa) jäädyttää lumikasta luikkaan nokareen. Lastenvaunujen parkkipaikkaa kaventaa polkupyörä, jota ei jätetty pyörätelineeseen. Nokare aiheuttaa pahoja liukastumisia. Koneellinen lumenajo kasaa lumet tähän paikkaan - lapiotaq ei käytetä enää.

Posted by Picasa

27.3.09

Naurujoogaa Takataskussa

Naurujooga on alkanut lähes vuoden tauon jälkeen Takataskussa. Osallistuin aikaisempaan ryhmään ja liityn mukaan edelleen.


Kuusi kuukautta naurettiin

Naurujogaa Takataskussa

Nauru on Jumalan käsi huolia täynnä olevan maailman olkapäällä - Nimetön

OTE KARISMATISOIDAANKO MEIDÄT KUOLIAIKSI?

Teologiset opintopäivät, Suomen Raamattuopisto, seminaari 9.1.2000, Olavi Peltola

Mikä on se voima, joka antaa ilmestyksiä, puhuu unien kautta, antaa ns. viisauden ja tiedon sanoja, kaataa ihmisiä, synnyttää naurua ja huutoa ja panee laulamaan ylistyslauluja kädet koholla hyvän olon tunteen vallassa, usein jopa ilman opeteltuja sanoja jne.
SIIS NAURUJOOGAAN!!!!

Hymy oli hyytynyt ja muuttunut virnistelyksi arjen rutiineissä hapan hämäläiseksi. Päätin osallistua naurujoogaan (Toronton nauruherätyskin kiinnosti).

Naurujooga alkoi Takataskussa 13 syyskuuta. Kaksi päivää sen jälkeen on väsynyt olo. Edellisenä iltana tulee hymy huuleen kun valmistautuu seuraavaan päivään.

Olin ainoa mies (kukkona tunkioissa) nauravien tusinan naisen joukossa.

Olin tullut tosikoksi nauru oli muuttunut virnistelyksi ja hymähtelyksi. Lapset saattavat nauraa jopa 300-400 kertaa päivässä, mutta kun kasvamme aikuisiksi naurukertamme vähenevät vain 15:een. (www.naurujooga.com)

Puolen toista tunnin ohjelmassa mm. lämmittävä osion harjoitukset herkistävät naurua ja leikki mieltä,

Erilaisiet nauruharjoitukset erilaisilla naurutavoilla (mm. teepussi, leijona, sähköisku naurut). Lisäksi tulivat syvät hengitysharjoitukset kesken naurujen, vapaasti nauraminen välillä rentoutuen ja huudahtaen

Naurujooga on Ksl:n opintopiiri. Ohjaajana oli Siri Hirvonen (Cantores Nauratus)

Valmistautumiseen kuului vesipullon ottaminen mukaan - tosissaan nauraminen on hikistä puuhaa. Iloisena ei tarvitse välttämättä mennä. Tarkoitus on nauraa ilman syytää ei varsinkaan toista pilkaten. Nauraminen erittää elimistölle tarpeellisia hyvän olon hormooneja.

Sessio alkaa lunastamalla yhden euron hintainen lippu Takataskun tiskiltä. Hissillä alakertaan kuntosaliin, jossa on tusinan verran naurajia.

Lämmittelyosiossa kohotetaan käsiä positiivisten ajatusten tullessa mieleen.

Ohjatussa osoissa lyödään käsiä vasemmalla ylhäällä yhteen kaksi kertaa sanoen HOH-HOH ja siitten oikealla kolme kertaa sanoen HAH-HAH-HAA ja sitä toistetaan muutama kerta. Sitten seuraavat erilaiset naurut (teepussi, leijona, sähköisku, kutittelu jne.) ja uudelleen HOH-HOH-HAH-HAH HAA osuus. Veri alkaa virtaamaan, hikoilee ja korvissa kohisee - välillä on syytä huokaista. Huvittavaa sössötyspuhetta puhutaan laittamalla kieli etuhuulen alle improvisoiden.

Nauruosion jälkeen seuraa pitkä vapaan naurun jakso josta ei meinaa tulla loppua. Lopuksi jäähdytellään yhdessä.


Viimeinen naurujoogasessio on tällä kertaa 13.3.2008

Naurujoogassa on kehitteillä Online training. Lisätietoja www.laughteryoga.org

Linkkejä:

www.laughteryoga.org > discover > welcome to laughter yoga
http://www.takatasku.net/
Naurujooga
Katarian naurujoogavideot YuoTubessa
10 minuutin esitys naurujoogasta ja naurumeditaatiosta sekä naurujoogan luojan tohtori Madan Katarian haastattelu. Lisää infoa www.laughteryoga.org

Nauru kuluttaa kaloreita


Kunnon nauru kuluttaa paljon energiaa. Video USA: Celebrity Fit Club Rocks With Laughter Yoga, mukaan yksi nauru kuluttaa seuraavan taullkon mukaan

Nauruja Kaloria Kaloria/kk Kg /kk
1 3,5

100 350 10500 1,5
200 700 21000 3

Jos aikuinen nauraisi yhtä pajon kuin lapsi (400 krt päivässä) se kuluttaisi 1400 kaloria. Eri asia joutaisiko aikuinen nauramaan kolme tuntia päivässä.


Aulis Parviainen

26.3.09

Psalmien kirja 15 luku - Kuka saa tulla Herran temppeliin?

Psalmien kirja 15 luku: "Psalmi 15

Kuka saa tulla Herran temppeliin?

1 Daavidin psalmi. Herra, kuka saa tulla sinun temppeliisi? Kuka saa asua pyhällä vuorellasi?

2 Se, joka on rehellinen ja tekee oikein, jonka sydän on vilpitön ja puheet totta.

3 Se, joka ei panettele, joka ei tee lähimmäiselleen pahaa eikä saata naapuriaan huonoon huutoon.

4 Se, joka kaihtaa kunniattomia mutta pitää arvossa Herraa pelkääviä. Se, joka pysyy valassaan vaikka omaksi vahingokseen.

5 Se, joka ei vaadi lainasta korkoa eikä ota lahjusta viattoman vahingoksi.

Hyvin käy sen, joka näin elää."

Tietoturva sairaalan arjessa

Effica esti palvelinten siirtymisen XP SP3:een. Päivitystä odotellaan tulevaan versioon. PHKS:ssä n. 150 palvelinta ja n. 3000 työasemaan.

Pegasus - Linux palvelimet toimivat suorastaan viisi vuotta vanhoilla Redhatin kerneleillä.

SP3 asennus hidastaa työasemia kesken päivän.

Husissa löydetty lääkärien nimiä ja sotuja levyke roskalavalta.

25.3.09

Tietosuojavaltuutettu Aarnio huolissaan Husin hutiloinnista - HS.fi - Kaupunki

Kunnallisten palvelujen yhtiöittämisen aikana hämärtyy alkuperäiset moraaliset tavoitteet ja lain vaatima asiakkaiden tieto- ja yksityisyyden suoja. Tälläisen liikelaitoksen väki ei ole siinä määrin mukana sairaalan yhteisössä että varjelisi arkaa tietoa. Yletön tehon tavoittelu turruttaa hyvätkin käytännöt. Kunnat ovat ulkoistaneet sosiaalihuoltoaan yksityisille tahoille ja niiden ulkoistaessa unohtuu kilpailutusten yhteydessä arkaluontoisen asiakaspalautetiedon käsittelyssä tarvittavat suojatut protokollat verkkogangsterien käsille.

HS: Tietosuojavaltuutettu Aarnio huolissaan Husin hutiloinnista - HS.fi - Kaupunki: "Tietosuojavaltuutettu Aarnio huolissaan Husin hutiloinnista" STT
Tietosuojavaltuutettu pitää Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) lääkärien henkilötietojen päätymistä roskalavalle vakavana asiana. Reijo Aarnion mukaan mihinkään toimenpiteisiin ei kuitenkaan ole vielä ryhdytty"

Technologiaa Worship Magazine- Church Technology

Pyrotekniikkaa käytetään jumalanpalveluksissa ja se lisää seurakuntalaisten motivaatiota osallistua rukoushetkiin. Marsha Mueller pohtii
Technologies For Worship Magazine- Church Technology Resources: "Pyro 101- Basic Considerations
By Marsha Mueller

So you want to use pyro with your worship service?

The use of pyrotechnics during worship services and programs has been gaining in popularity in the last 10 years. Increasing the 'wow' factor of worship services and youth programs, and increasing attendance therefore continues to be a motivating factor when deciding to incorporate pyrotechnics."

Sakastista <-> teatteriin


Lentäjälle kymmenen vuotta vankeutta rukoilusta turmahetkellä - HS.fi - Ulkomaat

Lentäjälle kymmenen vuotta vankeutta rukoilusta turmahetkellä - HS.fi - Ulkomaat: "Lentokoneen pilotti meni paniikkiin huomatessaan polttoaineen olevan loppumassa. Hän alkoi rukoilla kovaäänisesti eikä noudattanut hätätilanteita varten annettuja ohjeita.

Tuomioistuimen mielestä lentäjä teki väärän päätöksen tehdessään pakkolaskun mereen. Ohjeiden mukaan hänen olisi pitänyt yrittää lentää lähimmälle lentokentälle."

Sähkölaitteiden turvallisuudessa vakaviakin puutteita - HS.fi - Kotimaa

Sähkölaitteiden turvallisuudessa vakaviakin puutteita - HS.fi - Kotimaa: "STT

Sähkölaitteissa on runsaasti puutteita. Turvatekniikan keskuksen Tukesin viime vuonna tekemissä testeissä 15 prosenttia laitteista oli turvallisuudeltaan vakavasti puutteellisia."

Sakastista teatteriin

Suntiot ovat lahjakkaita ja monipuolisia. Olin yhteydessä Jyrki Jussilaan, joka toimi aikaisemmin suntiona Hollolassa. Lahdessa asuva Jyrki on nykyään kiinteistöpalvelubisneksessä ja ajaa näinä paivinä tarpeelista aurauskalustoa muiden kiinteistöhuoltotehtävien ohella. Vapaa-ajallaan hän on näyttelijänä Taarastin kesäteatterissa ja Hollolan näyttämöllä jossa esiintyy Kuin tuhka tuuleen näytelmässä gangserina. Jussila on keikkaileva muusikko ja mixaaja.

Toni Rask toimi aikasemmin Ristinkirkon suntiona. Rask on kuvataitelija, taidemaalari. Toni on kaupunginteatterissa lavastepuuseppänä.

Kalevi Kiviniemi on laajentanut reviiriään urkuesityksissään ottamalla käyttöön pyrotekniikkaa kuten rockbändit. Kiviniemi toimi aikaisemmin Ristinkirkon urkurina. Alttarilla on palavia kynttilöitä ja värivaloja. Koskahan saamme pyrotekniikka kirkkoon vaikka Stuntmessussa palavine pensaineen?

Reijo Kontio oli Keski-Lahden seurakunnassa pappina. Kontio on tunnettu stuntman mm. palavana esiintymistä. Reijo on esittänyt Kristusta Lahdessa Ristin tei esityksissä.

24.3.09

Auraukset

Auraukset 24.3.09 Heinäkadun tienoilla

1:30 Raskas kalusto
2:45 Raskas kalusto
3:30 Vielä aurataan
4:15 useampi raskas aurauskalusto pakittaen ja piipittäen
4:35 Oman talon pihassa
4:50 Päättynyt

Lumirallien yö

23.3.09

Tall Skinny Kiwi: Blogaus tauko

Kristillinen blogaaja Andew Jones kysyy blogissaan: "Tarvitsemmeko sabattivuoden sosiaalisen median käytössä". Samoin Rhett Smith pitää sosiaalsien median käytön rajoittamista ja tauottamista hyvänä ajatuksena - istua omien ajatusten keskellä, ottaa vihko käteen ja kirjoittaa kynällä.

Tall Skinny Kiwi: Blogging: "Social Media Sabbaticals

Minne pyörätuolilla kirkossa?

Minne pyörätuolilla kirkossa?

Ristinkirkossa parhaat paikat ovat takarivin takana. Vasemman puolen sivualttari vie sopivat paikat siltä puolen pois. Oikelle puolelle on sijoitettu lapsille pöytä ja tuoli joten sopivia paikkoja on 2 – 3 isokokoiselle sähköpyörätuolille. Tuomasmessuissa sijoitetaan 6 -7 lisäalttaria palavine kynttilöineen vieden turvallliset esteettömät ptpaikat.

Ristinkirkossa ei ole automaatista ovenavausta kuten Joutjärven ja Launeen kirkoissa.

Varajäsenenä

Olin edellisellä kaudella Keski-Lahden srk:n Valoa Lahteen ryhmittymän Päivi Palorannan varajäsenenä. Valoa Lahteen rymittymässä pidettiin yhteyttä kokousten välillä ja raportoitiin toisille jäsenille kokousten kulusta.

Tällä kaudella ei rymittymä liittyi ns. seurakuntaväen listaan. Olen kolmas varajäsen Lista ei ole pitänyt istuntokauden alettua mitään erityisempää yhteyttä. Kutsut kokouksiin tulee 2 – 3 vurokautta ennen kokousta. Kokouskutsu 0 – 2 päivää kahta ennen kokouskutusua. Viimeksi sain kyselyn keskiviikonkokousta edeltävänä maanataina. Nopeuttaakseeni asioihin tutustumista hain esitylistan välittömästi. Avattaani listan kuomasin saaneeni edellisen kokouksen esityslistan., joten uudelleen hakemaan listaa.

Varavaltuutettu on epäkiitollisessa asemassa kun seurakuntaväki ei ole yhtä selkeästi organisoitu ja johdettu kuin listat joiden taustavoimana on poliittinen puolue.

Asiaa korjaisi kyselytunti, johon voisivat osallistua myös varaedustajat.Viestinnän johtokunnassa varajäsenent kutsutaan kokoukseen. Systeemi on toivonut joustavasti.