8.9.07

Hautaustoimisto-imago seurakunnille

Ess kirjoittaa 8.9.2007 "LUURANKOTALO KAUNISTUU VIELÄ" seurakuntien peruskorjauksesta olevasta Vapaudenkatu 6:sta.

Artikkeli oli huolella valmistettu ja julkaistiin uutisköyhänä päivänä.

Vapaudenkadun remontit

6.9.07

Lisää tietokonetapahtumia

Ostin Inkclubista kaksoispakkauksessa väriaineita Epson kirjoittimeen. Kun väriaineet loppuivat vaihdoin uudet tilalle. Epsonin huolto-ohjelman opastettu patruunan vaihto ei tunnistanut uusia patruunoita niiden väärän koodin vuoksi. Prosessi jumitti tietokoneen ja jouduin sammuttamaan sen. Operaatio kesti 20 minuuttia enemmän kuin olin odottanut.

Seuraavan kerran kannattaa varata tunti aikaa. Saatavilla ilmaisohjelma
SSC Service Utility for Epson Stylus Printers.

Käyttö omalla vastuulla.

Ohjeita http://www.ssclg.com/epsone.shtml

Potilastiedot hukassa

Pegasos pyllyllään

Lahden kaupungin terveyden huolto otti tiedostetun riskin Pegasoksen laitteistossa. Pitkän takuu ajan jälkeen (3 v.?) laitteistossa tulisi olla 24/7 huoltosopimus. Kustannus syistä otetaan suuria riskejä. Olen työ urani aikana kokenut kaksi kertaa huoltosopimuksella spekuloinnin.

Lahdessa on ennenkin lähetetty terveyskeskuksen laboratorion asiakkaita asiakkaita kotiin kun tarroja ei tulostu.
Toimialajohtaja Matti Liukko: tietotekniikan riskit on tiedostettu.

– Pelättävissä ja odotettavissa on, että tällaista sattuu. On analysoitava, mistä tämä johtui ja mitä pitää tehdä, että ainakin riski vastaisuuden varalle pienenee.
Edellinen kokemus on vuosituhannen vaihteesta. Olin vammautuneena sairaslomalla ja kuulin että 1997 hankkimani palvelimen levy-yksikkö hajosi eikä ammattikorkeakoulun Groupwise järjestelmä toiminut. Palvelimen takuu-aika oli kolme (3) vuotta. Palvelimen katsottiin olevan toisarvoisessa tehtävässä. Seurauksena oli useamman päivän katkos pääsyssä kalentereihin ja sähköpostiin. Ajanvaraus ei toiminut.

Vaikuttaa ettei laitteistoa varmisteta reaaliaikaisesti - levyjärjestelmä on ole vikasietoinen.

Poimintoja Jukka Kohtalan artikkelista Tiedot tallessa vai ovatko (http://tietosauma.fi/uutiset/uutinen.php?ID=215)

 • Kolmessa vuodessa ollaan siis jo 4,5 miljoonan kilometrin jälkeen menty maapallon ympäri 112 kertaa, mikäli laite näin pitkään on kestänyt.
 • Harva kovalevyvalmistaja tarjoaa enää kolmen tai viiden vuoden takuuta
 • Jos vikoihin ei ole varauduttu ja lopulta tulee se päivä jolloin palvelin, tai työasema hajoaa, mitä tapahtuu? Kassat joudutaan sulkemaan? laskutus ja tilaustenkäsittely keskeyttämään? Pysähtyykö varasto ja logistiikka tai loppuuko palkanmaksu? Tätä kestää juuri niin monta tuntia tai päivää kunnes laitteisto on jälleen kunnossa ja ohjelmistot uudelleen asennettuna ja jälleen toiminnassa

Kirkot eturintamassa

Piispa: Vakavaa keskustelua turvapakoista

Kantaaottava kirkko on antanut ohjeet turvapaikanhakijoiden turvapaikan antamisesta kirkoissa Torstain Huvufdtasbladetissa Porvoon piispa Gustav Björkstrand vaatii muutoksia karkoituslakiin ja vakavia keskustelua maahanmuuttajieen oikeuksista.


Euroopan kolmas ekumeeninen yleiskokous Sibiussa

Euroopan kolmas ekumeeninen yleiskokous alkoi eilen illalla Romaniassa, Transilvanian Sibiussa. Sibiu in kultturipääkäupunki 2007.

Turkkilaissyntyinen ortoksinen patriarkka (useiden ortodoksien hengellinen johtajan aseman saanut) Bartholomeos varoittaa EU:n taloudellis ja poliittishakusesta yhtenäisyydestä. Euoopan pitää olla yhteisö "jossa ihmisoikeudet ja rauhan, oikeuden, vapauden, suvaitsevuuden, osallistumiseen ja keskinäisen tuen perusarvot vallitsevat. Hän kantaa myös huolta ympäristöstä ja on vihreä patriarkka.

Kulttuuripääkaupunki Webissä...

4.9.07

TallSkinnyKiwi: WiFi myönteinen Kirkko

Etsivä löytää langattoman signaalin, sen kautta yhteyden jumalaan, uskovien yhteyteen, seurakuntaan kun signaalin etsijöille tarjotaan signaalin kautta uskoa ja pääsyä taivaaseen?

Pääpiirteinen suomennos blogista TallSkinnyKiwi: The WiFi Enabled Church
(blogin loppuosassa on tutustumisen arvoisia kriittisiäkin palautteita)
 1. Kirkko asentaa langattoman verkon Internet yhteyksiin useissa toimistohuoneissa työskentelevien käyttöön
 2. Se saattuu jäämään päälle. Langattoman signaalin löytäjät (nuoret ja atk-ammattilaiset) löytävät ja kytkeytyvät Kirkon langattoman verkkoon.
 3. Jumalanpalvelukseen osallistujat tulevat varhain kirkkoon saadakseen parhaat penkkipaikat lähelle sähköpistokkeita. Kirkkokansa luulee että he tekevät muistiinpanoja saarnasta. Muut tietävät paremmin.
 4. Pastori päättää että langatonta yhteyttä ei kielletä vaan hyödyntää uutta tekniikkaa.
 5. Hän lähettää tekstiin liittyviä tiedostoja, tekee verkkoon havainnollistavia matkoja kohteisiin opettaakseen teknisesti edistyneitä (ja estää teknillisten jäsenten jäkätyksiä tekstistä)
 6. Pastori luo jaetun kansion tietokoneeseensa jossa on lähteitä päivän viestiin (teksti)
 7. Jos langattomat soturit kiinnittävät liikaa huomioita erillinen tila tehdään taakse. Nörtit jakavat lepohuoneen tai eteishallin (joiden sähköpistokkeet loppuvat).
 8. Jos kirkkotiloissa ei sallita niin miksei tehdä omaa tilaa ... kahvin, mukavien tuolien ja pöytien kanssa. Pöydissä voidaan ryhmissä työskennellä – ettei elokuvia esikatsella ja haeta pelejä.
 9. Pastori huomaa koska monet seuraavaat puhetta, hän löytää väylän seurakunnan ehdotuksille ja palautteille, linkkejä, uusia raamatunkohtia, esirukouspyyntöjä, kaikki reaaliajassa. Jos dia esitys on liian jäykkä puhe vietynä internettiin ja kommentoituna palautteilla saattaa toimia paremmin.
Ihmiset palaavat kirkkoon. He voivat kuunnella sanomaa ja tehdä tarpeellisia tehtäviään langattomalla linjalla - sisältäen muistioita, kalenteria etsien lähteitä Webistä. Tätä tehdään kirkoissa vanhoilla medioilla – lehdet, muistiot, aikakausijulkaisut jne. - miksei uusilla medioilla? Kirkon voivat osallistua videokonfrensseilla toisiensa tilausuuksiin Viereiset kirkot voivat tehdä yhteistyötä samalla signaalilla

Kaiken kaikkiaan kirkoista tulee interaktiivisempia, ihmiset palaavat ja ne tunnistetaan WiFi (langaton) myonteisinä tai vastakkaisena, Minkä valitset?

Guardian Unlimited | Kirkon tornit mobiili ja Wi-Fi mastoiksi

Guardian unlimited kertoo otsikolla Surfaten vapaana kuin pilvi. Isä Greenillä on pulma. Kirkko Englannissa on rahapulassa. Kirkontorneja aiotaan vuokrata mobiiliyhteyksien toimittajille ettei niiden tarvitse rakentaa uusia mastoja lisää

/http://www.guardian.co.uk/)

Surfing as free as a cloud


Like many priests, Father Green faces a dilemma. The church is broke. Earlier this year, the Archbishop's Council announced a plan to offer the use of Church of England steeples to mobile phone companies wanting to erect new masts. It would bring in much needed cash, but Father Green is a progressive priest, and he thinks there may be another way to connect the church to the wireless age.

Guardian Unlimited | Archive Search