14.9.07

Liikuttaja

SuomiMies seikkailee tapahtumassa huomasin esiteltävän liikuttajatutkintoa. Tiedustelin että liittyykö se itkuvirsiperinteeseen ja sain vastaukseksi hymähtelyä. Terveys ja liikuntatapahtumaan liittyen kyse on aikuisliikunnan ohjaajasta jonka koulutus on 50 tuntia joista itsenäinen osa on 20 tuntia.

Pavarotti - Nessun Dorma , Torino 200613.9.07

Cantores Nauratus - nauramalla laihaksi

Torstaina alkoi naurujooga Takataskussa ryhmä kokoontuu torstaisin klo 12.00 - 13.30 ja maksaa yhden euron kerta.

Kunnon nauru kuluttaa paljon energiaa. Video USA: Celebrity Fit Club Rocks With Laughter Yoga, mukaan yksi nauru kuluttaa seuraavan taullkon mukaan

Nauruja Kaloria Kaloria/kk Kg /kk
1 3,5

100 350 10500 1,5
200 700 21000 3

Jos aikuinen nauraisi yhtä pajon kuin lapsi (400 krt päivässä) se kuluttaisi 1400 kaloria. Eri asia joutaisiko aikuinen nauramaan kolme tuntia päivässä.


Olin ainoa mies (kukkona tunkioissa) nauravien tusinan naisen joukossa.

Olin tullut tosikoksi nauru oli muuttunut virnistelyksi ja hymähtelyksi. Lapset saattavat nauraa jopa 300-400 kertaa päivässä, mutta kun kasvamme aikuisiksi naurukertamme vähenevät vain 15:een. (www.naurujooga.com)

Puolen toista tunnin ohjelmassa mm. lämmittävä osion harjoitukset herkistävät naurua ja leikki mieltä,

Erilaisiet nauruharjoitukset erilaisilla naurutavoilla (mm. teepussi, leijona, sähköisku naurut). Lisäksi tulivat syvät hengitysharjoitukset kesken naurujen, vapaasti nauraminen välillä rentoutuen ja huudahtaen

Naurujooga on Ksl:n opintopiiri. Ohjaajana oli Siri Hirvonen (Cantores Nauratus)

Aikaisemmat blogaukset naurujoogasta
http://www.hyvaamielta.fi/1

11.9.07

Sosiaalinen pääoma kasvaa yksilökeskeisyyden kautta

Lainaus Pro Hunanum: Seppo Niemelän atrikkelista Sosiaalinen pääoma

Jos olisi hegeliläis-snellmanilainen filosofi, voisi sanoa, että olemme tarvinneet vahvan yksilökeskeisen vaiheen irtautuaksemme sitovasta sosiaalisesta pääomasta ja löytääksemme tien silloittavaan sosiaaliseen pääomaan, joka kykenee yhdistämään veljeyden vapauteen ja tasa-arvoisuuteen. Se on yhteiskuntakehityksen dialektiikkaa, se.

Robert D. Putnam:
Bowling Alone. The Collapse and Revival of American Community.
Simon&Schuster, 1999.

Lähde:
http://www.prohumanum.fi/artikkelit/niemela.html

10.9.07

Laserkirjoitin vastaa tupakointia?

Elokuun alussa BBC välitti Queenslandin yliopiston tutkimuksen Study reveals the dangers of printer pollution. Ess uutisoi sen 10.9 Lasertulostimen pienhiukkaspäästöä voi verrata sisällä tupakointiin

ProfessoriLidia Morawska , QUT's International Laboratory for Air Quality and Health, havaitsi että 62 laser printeriä 17 testatusta päästi ilmaan korkeita pitoisuuksia pienhiukkasia.

Lisääntyyköhän muiden kirjoitintyyppien suosio? Harvalla on kotonaan laserkirjoittimia. Pitkään keskitettiin suuriin laserkirjoittimiin mutta henkilökohtaiset laserit osoittivat tarpeensa. Tutkimuksesta ei ole tarkempaa tietoa mutta se koskee varmaan myös laserfaxeja.

Useat ovat ostaneet koteihinsa värilasereita.

9.9.07

Musiikkia Ristinkirkossa

Torstai-iltana Manna Ry järjesti lämminhenkisen musiikki-illan Ristinkirkossa. Pääesiintyjä laulaja-evankelista Eija Merilä. Eija on ollut hengellisessä musiikkibusineksessä yli 40 vuotta. Lämminhenkinen esitys oli pitkä - tilaisuuden kesto oli tunti kaksikymmentä minuuttia ja jatkui teen ääressä kirkon kahvioissa.

Sunnuntaina klo 18 Tuomasmessu Ristinkirkossa
  • puhe Sirkku Laitinen,
  • liturgia Miika Hämäläinen,
  • musiikki Matti Laitinen ja bändi
  • avustajina Salpausselän, Launeen ja Keski-Lahden seurakuntien nuoret ja nuorisotyöntekijät.
Sunnuntain Tuomasmessu oli ensimmäinen jossa jaksoin kuunnella bandiä koko ajan. Rumpali oli ensimmäinen joka osasi huomioida hankalan akustiikan kaupunginorkesterien lyömäsoittajien lisäksi. Miellyttävä kokemus. Menojalkaa vibatti. Kappelelistasta puuttui Girl form Ipanema.

Kirkkokansa (puoli kirkollista) nautti kanssani kuulemastaan.

Liturgin artikulaatio ei sopinut tyylillisesti musiikin linjaan joka svengasi kuin tauti.