15.12.06

Positiivinen hetki - opettele uusi laulu

Roskapostia tulvii. Aamulla saattaa olla n.300. Jos odotaa viestiä niin teen kansio Toivotut viestit ja asetan suodattimen toivotulle viestille.Ohjelmassa saaatta olla Tutut viestit suodatin.

Päivittäin toivottu viesti tulee Robert H. Schüleriltä.. Hän järjestää positiivisen hetken. Tulleessa viestissä ehdotetaan uuden laulun oppimista. Vanha laulu on kuin loppuunsoitettu levy - kitisee ja paukkuu.


Tilaa positiivinen ajatus

Korvissa kohisee

Eilen alkoi korvissa kohina – eli alkoi tinnittää voimakkaammin. Työkaverini oli ollut keväällä kuukauden sairaslomalla - syytä tinnitukseen ei varmasti tiedetä. Korvan nipukoita pitäisi painaa viitisen sekuntia kerralla vuorotellen. Terävä nyökytysliike alas muutaman kerran.

Hiljaisuus on arvokas. Ylen uutistaustojen mukaan se on ylellisyyttä. Ylen Artikkeli kertoo taustoja. Siellä missä äänet sekoittuvat on pinnistettävä kuuloaan. Vuoron odottaminen puhuttaessa ilman puheenjohtajaa auttaa MS-sairaita kuulemaan viestiä,,e. Kuunnellaan toisia eikä puhuta koko aikaa.

Keskitytään radion kuuntelemiseen kuin lehden lukuun. Taustamusiikki muodostuu liukkaiksi matoksi. Laita radiot kiinni ja korvalappustereot kiinni. Pakkokuuleminen on ”ylensyömistä” - siitä tulee ähky korville. Hiljaisuuden retriitin voi aloittaa omatoimisesti.

14.12.06

Nigel Ogden joulutunnelmissa

Nigelin viikottainen urkuri viihdyttää lähetys sisältää mm:
 • THE PIPES OF CHRISTMAS
 • I WISH MY MUM WOULD MARRY SANTA CLAUS” - Toivonpa että äiti naisi joulukin
 • “SONG OF THE FIR TREE” - kaksi vanhaa tukkijätkää
 • THE LITTLE BOY THAT SANTA CLAUS FORGOT/WHEN SANTA GOT STUCK UP THE CHIMNEY” - pikkupoika jonka pukki unohti kun juuttui piippuun
 • “RUDOLPH THE RED NOSED REINDEER/SNOWCOACH/WHITE CHRISTMAS” petteri punakuono/lumivalmentaja/valkoinen joulu
 • “INTERLUDE ON GOD REST YOU MERRY GENTLEMEN”
 • “TOCCATA IN F” All Souls orkesteri ryydittää tuttua Widorin toccataa
Kuuntele!

Seimiretkellä

Lahdessa on tehty huomattava kulttuuriteko. Liikkeiden ikkunaan on ympäri keskustaa laitettu seiminäyttely. Seimet ovat keskitetysti Hämeenkadun ja Vapaudenkadun välillä. Postilaatikkoon torilla voi tiputtaa leimattavaksi joulukortin seimikaupungin erikoisleimalla. Punaista kuorta ei voine laittaa varmaankaan postilaatikkoon.

Kävin pari viikkoa sitten aamupäivällä kiertämässä aloittaen Hämeenkadun loppupäästä. Kaikki liikkeitä en edes löytänyt. Seimistä on runsauden pula. Tunnin päästä olin havainnut kolmasosan seimistä.

Oli pysähdyttävä miettimään. Suunnitelman pohjaksi piti tehdä laskelma. Kolmisenkymmentä kohdetta, jokaisessa kymmenen minuuttia. Näyteikkunasta ei heti suoraan havaitse seimeä nopeasti. Poikkeuksena Forsiuksen selkeä ikkuna jossa ei ole muuta esillä.

Seimiretki


Kohteita 22
Aika 00:10
Kokonaisaika 03:40

Aikaa saisi kulumaan tähän vuodenaikaan melkein valoisan ajan (alle kuusi tuntia). Välillä on hyvä poiketa syömässä ja kahvilla. Joulun aikana on hyvä ottaa omat eväät mukaan. Jouluna on aikaa kiertää.

Lahdessa on järjestetty opastettuja kierroksi turisteille. Voisiko seurakunta järjestää seimiretkiä kaupungilla esim. viiden euron hintaan kahvitarjoilulla?

Aikaisempi kirjoitus Seimiretki Lahdessa

Kotimaisten kielten tutkimuskeskus Seimestä

Aamunaloitus torstaina 14.12 klo 4.20

Aamu torstaina 14.12 klo 4.20

Päätin kirjoittaa blogiini seimiretkestä.

Mutta kello 4.26 XP halusi päivittää tietojaan, Seuravan kuuden minuutinaikana palomuuri pyysi vahvistusta neljä kertaa. Tietokone piti käynnistää uudelleen ja kirjoittaminen alkoi sujua klo 4.42. Kahvit kerkisi laittaa tippumaan päivityksen aikana.


Taustalle laitoin soimaan puoli vuotta sitten saamani Ahmas & Pasquet Lahti Brass Quintetin CD:n. Levyn volyymitaso tuntui hiljaiselta joten laitoin kotiteteatterin kolmeenkymppiin. Parin minuutin päästä alemmas kymppiin.

Materiaalin keräys seimiretkestä alkoi kello 4.52. Sitä ennen käsittelin 141 roskapostia. Välimuistista ei löytynyt vedosta joten kello 5.00 siirryin seuraavaan asiaan. Kello 5.05 adsl putosi ja boottasi.

Kolmen vartin kohdalla en ollut saanut aikaan mitään erikoista. Pasquetin sävelet tuntuivat maukkailta.

Kello 4.54 selain näytti ilmoituksen


Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, asiakaspalvelu@credo.fi and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.

Apache Server at lahtisrky.ekirkko.fi Port 80


Siirryin aamutoimiin. Jutun runko oli valmis klo 7.10 koko aamupäivä oli ohjelmoitu.

Alan kuunnella Organist entertains

13.12.06

Seurakuntavaalien vilkkaus Lahdessa

Lahdessa seurakuntavaalien äänestysvilkkaus laski 1,1 prosenttiyksikköä. Äänimäärä pieneni noin 12%. Vuoden 2002 tarkkoja lukemia ei ole käytössäni. Vaikuttaa että Lahdessa on noin 500 äänestäjää jättänyt äänestämättä. Määrä on mahdollisesti johtanut siihen että joulujumalanpalveluksia on Ristinkirkossa vain yksi jouluaamuna kello 8.
Äänestäneitä
Äänet 2006 6,71% 4228
Äänet 2002 7,60% 4723 Arvio
Lasku 0,89% 11,71%

 

12.12.06

Virret kokonaan

Arto Antturi kirjoittaa blogissaan

"Kysyin häneltä, mitä ajatuksia hänellä on psalmien laulamisesta. Yhteisön rukoushetkissä psalmit lauletaan aina kokonaisina katolisen kirkon tapaan, eikä lyhennettyinä ja sensuroituina versioina kuten meidän jumalanpalveluksissa.

Uutiskommentteja - Lahden radio


Topeliuspalkinto blogikirjailijalle !!

Onnittelen kirjailija Tuija Lehtistä Topeliuspalkinnosta!

Teos: www.liisanblogi.net.
 

Joululauluhetki Heinäkadulla 12.12.06 klo 14.

Joululauluhetki Heinäkadulla 12.12.06 klo 14.

Hannu-Heikki Hakulinen, baritoni
Heidi Minkovitsch, sopraano
Olli Anttila, piano

Lahden asumispalveluiden ruokasaliin oli kokoontunut täyteen ruokalaan noin neljäkymmentä asukasta, henkilökuntaa lapsineen sekä asukkaiden omaisia ja tuttavia. Sali on kauniisti katettu ja sisustettu.

Joululauluhetket alkoivat 1999. Ensimmäisille kerroilla esiintyivät tenori Pertti Lehtinen ja Jouko Saari. Hakulinen ja Anttila on toinen esiintyjäpari perinteisessä traditiossa. Hakulinen oli ensimmäistä kertaa, Heidi Minkovitsch ja Olli Anttila toista kertaa sarjassa.

Laulusolistit esittivät duettona Konsta Jylhän ja Cassu Halosen tutut joululaulut. Minkovitsch esiintyi Hakulisen toivomuksesta ex-tempore.

Yleisön oli lupa laulaa soolojen aikana, mikäli korkea sävellaji ei estäisi. Yhteislauluissa sävellajit olivat sopivan matalia.

Hakulinen juonsi tilaisuuden. Laulajana, kanttorina ja musiikinopettajana tietämys lauluista ja niiden analysoinnista antoi vahvan pohjan kansakoulunopettajan peruskoulutuksen saaneelle baritonin esitykseen.

Musiikinopettaja, kanttori Olli Anttila .toimitti säestyksen kuin apteekkari (kun Hakulinen oli toimittanut ”reseptin”.) Anttila teki vaihtelevan maukkaan mikstuuran säestyksistä.

Jo on tullut kesä talven keskelle?

[11:27:31] Aulis Parviainen sanoo: Täytyyköhän laulun sanoja muuttaa kasvihuoneilmiön vuoksi?

[11:27:51] Eino Mäkitalo sanoo: :) Ei kun tätä mantraa on hoettu jouluna niin kauan että nyt se vihdoin toteutuu. Pyyntöömme on siis vastattu.


11.12.06

Franckia haitarilla

Videopelimusiikkia uruilla
Kaljapullo-urut: urku pysyy vireessä eikä tarvitse virittää
http://www.petersontuners.com/news/bbo/index.cfm

terv. Petri

Veisuupakki

Veisuupakki

Virren veisaaminen ei ole enää kovinkaan yksinkertaista. Ikänäkö ja diabetes vaatii enemmän valoa kuin kuin hämyisä joulutunnelma tarjoaa. Valoja saatetaan puolittaakin Virsitaulun kauniisti muotoillut numerot eivät erotu. Muutaman vuoden olen veisannut vain tuttuja virsiä.

Muutama vuosi siiten matkapuhelemineni kärysi. Hankin tilalle uuden jossa oli taskulamppu. Virsitauluun asti se ei pysty valaisemaan. Joten otan välillä kiikarin mukaan.

Vielä on kehittämättä koottava riittävän tukeva nuottiteline.

Veisuupakin varusteet:

 1. Valaisin

 2. Kiikari

 3. Virsikirja

Veisuupakille olisi vaihtoehto virsimerkin suorittaminen.

 

10.12.06

Joululauluiltä

Joululauluilta Ristinkirkossa sunnuntaina 10.12.06 klo 18

Kuntoutusvälineitä vuokran

Suomeen rantautui mahdollisuus vuokrata vaikka kuntopyöriä. kuitenkaan Kela ei anna avustusta laitevuokraan. Tukea myönnetään vain pitkäkestoiseen kuntoutukseen esimerkiksi fysioterapiaan.

Lahden radion uutisoinnin mukaan kuntopyörän vuokra on sata euroa kuukaudessa. Kuntosalin kuukausikortti saattaa maksaa 40 euroa kuukaudessa (Solana Fitness)

Fysioterapia maksaa maksusitoumuksen saaneelle 6 euroa kerta (kahdesti viikossa 48 Euroa kuukaudessa).