15.6.07

Makkaranpaisto menetelmä juhliin

Riemastuttavia lauluyhtyeitä

Veljeni laulaa Los Dementos nimessä Allan Hautalan manageroimassa vanhojen pappojen kvartetissa.

Gospelia laulaa The Fossils (VOSSIILIT). Samoin Papas no Mamas.

RRR Rocky Road Rockers esiintyi 1977 Liipolassa hengellisen musiikkiin festivaaleilla ja joutui heti esityksen jälkeen seurakunnissa esityskieltoon. Yhtyessä soittivat Matti Kärppä (kitara), Hannu Huovilainen (basso), blogaaja laulu ja rumpali Tapio Leppänen (Teurastamo 5), Yhtyeen akustinen versio esiintyi nimellä Viipurin pamaus kokoonpanolla vuilu, harmooni, kontrabasso ja kantele (jota rumpali opetteli soittamaan päivässä). RRR pääsi jälleen ääneen kaksi vuotta myöhemmin nuorison painostuksen jälkeen, josta kiitos kuuluu Jakke Naulapäälle.

Käyttämättömiä yhtye ajatuksia oli SSS (Sinned Souls Silencers). Acricolan 450 vuotisjuhlan kunniaksi kirkkoherrat Pekka Särkiö ja Timo Pokki yhdessä urkuri Pauki Pietiläisen kanssa esiintyivät acricolan ajan alboissa. Yhtye sai suosioita ja nimeäisin sen nimellä The Acricola Boys.

Talossamme toimii ex tempore pohjalla The Kolina Girls (ovet) ja rouvien ja neitien muodostama Pälpätiän girls.

Onko kahvilakulttuuria?

Hannu Huovilainen kirjoittaa blogissaan:

autot torilla

Kahvihetki torilla lauantaina kauniissa auringonpaisteessa vaikuttaa ensi alkuun mukavalta ajatukselta. Käytännössä kyse ei ole mistään torielämästä nauttimisesta, vaan enemmänkin kuin istumisesta pysäköintipaikalla. Tämän päivän torinäkymää eivät hallitse myyntipöydät ja vilkas torielämä, vaan torimyyjien autot ja niistä kantautuva musiikki. Miten tori saataisiin takaisin kaupungin asukkaille?

Olin talvella menossa kahville tuttavani kanssa. Ehdotin kahvipaikaksi viehättävää Marian Kammaria. Ystäväni toivoi että menisimme muualle, kun hänen esimiehensä pitää siellä työmaapalaveria (kiinteistöpalvelu).

Samoin asumuspalveluyksikössämme asiakas (=asukas) toteaa olevansa kahden fysioterapeutin työmaakokouksessa jossa keskustellaan henkilökunnan pukukaappien paikasta tai lomamatka suunnitelmista työajalla. Talon torstaikahvilla kahvi maksaa euron ja kirjaston kirjojen poistomyynnissä vanha raamattu puoli euroa.

Kahviloiden kahviosaaminen on jäämässä asiakkaiden osaamisesta jälkeen. Asiakkaina ajattelemme likaa kahvin edullisuutta emmekä huomaa saavamme arkkitehtuurin, kulttuurin tai historian vaikutelmaa - istumme vaikka parkkipaikalla olevassa kahvilassa.

Lue Missä viipyy kahvilakulttuuri (Viisi tähteä arrow Kahviklinikka arrow Missä viipyy kahvilakulttuuri?)

Rauha hiippakunnassa?

Tampereen tuomiokapituli palautti pappisoikeudet Markku Koivistolle. Toivottavasti rauha palautuu - tarvittaisiinkohan naispiispa rauhoittamaan kiivaita tunteita?

Puistokonsertti Hennalassa

Keskiviikkona jaksoin mopoilla Hennalan puistokonserttiin jossa esiintyi Laivaston Soittokunta, johtajana musiikkikomentajakapteeni Timo Kotilainen Kuulijoita oli runsaasti. Malmstenin orkesteri (20 luvulla) Laivaston soittokunta oli "kunnon" big band. Yleisöä oli runsaasti. Ilta oli ehdottomasti kesän paras ja miellyttävin musiikkikokemus. Kova tuuli teki tepposensa okesterille joka painiskeli viritysongelmien kanssa kovassa tuulessa. Orkesterin linja-autoa käytettiin tuulensuojana!.Posted by Picasa

Kulttuuritarjontaa on runsaasti.

Lauantaina oli Arvo-Rock pikkuvesijärvellä. Paikalla oli runsaasti kuulijoita kaikkiaan 9000. Miellyttävä äänentoisto (87 dB) yllätti. Yleisö oli siististi, suurempia ongelmia ei ollut. Akaisempi blogaus Rock-konsertin valmistelu

Maanantaina oli kesäillan urkumusiikki Ristinkirkossa.

Ristinkirkon tyhjentäminen jatkuu uruilla... Edellisellä kerralla myin ohjemalehtisiä nyt sain istua kuulijana. Olli Pyylampi soitti "akatemian" tyylisen ohjelman (osoitettu urkutieteen nörteille) säveltäjinä Bach, Pachelbel, Lübeck, Franck. Bachin Preludi ja fuuga 2-molli BWV 548 alkoi järkälemaisesti Plenolla ja jatkui samalla rekisteerauksella korvia kyllästyttävästi. Uruissa on neljä sormioita - urkuri on kuin lapsi karkkikaupassa joka ei osaa valita eri makuja.

Kolmen jumalaa huutavaa koraalia (Ich ruf zu dir) kyllästytti. Lübeckin versio ei ollut säveltäjän parhaasta päästä.

Franckin h-molli koraalissa oli asiat kohdallaan. Ohjelmassa oli kiinnostava tieto - Franck ei kyennyt kiipeämään enää urkuparvelle säveltäessään kolmea koraalia eikä päässyt itse soittamaan niitä.

Koskahan urkurit huomaavat yleisönsä ohjelmavalinnoissa. Asian harrastajakaan ei jaksa olla aina korrektin kohtelias (ymmärrän että nuoriakin soittajia pitää kuunnella). Onneksi voisi aurinkoisena iltana mennä pihalle... Yleisöä oli vielä paikalla kuutisenkymmentä... Pariisissa Basbastre sai kirkon pullistelemaan 1700 luvulla soittamalla oppera-alkusoiton tyylistä musiikkia. Pietiläinen soitti Straussin Trits träts polkan edellisellä kerralla. Viini paranee lielissä niin varmaankin tämä kiinnostava soittaja kunhan alkaa luottamaan korviinsa.

Urut soivat Ristinkirkossa riittävän voimakkaasti eikä ole 400 akustista luukkua vaatimassa akustista nörttineroa ohjaamaan niitä.

10.6.07

Savage Club Finlandin vierailu Heinäkadulla

Savage Club Finland
vieraili sunnuntaina iltapäivällä Heinäkadun asumispalveluyksikössä tutustumassa talon asukkaisiin ja heidän päivärutiineihinsa. Heinäkadulle parkkeerasi 30 moottoripyörää jotka sopivat juuri ja juuri Heinäkadulle.

Clubissa oli runsaasti naisjäseniä. Savegehenkeen kuuluu se että ei olla ilkeitä toisille.

Savage Club Finland Didi (presidentti):

Savagistin syvintä olemusta hakiessani olen löytänyt yhteisen nimittäjän pyyteettömästä avuliaisuudesta ja hurtista huumorista. Savagistilla on sydän paikallaan ja positiivinen asenne. Siitä löytyy se Savagehenki!
Posted by Picasa