30.1.09

Yksinkertaisia, seurakuntalaisten teologisestikin hyvin perusteltuja toiveita

Lainaus Juha Pessin Vierailijan kolumnista Myötähäpeää ja mahdollisuuksia Etelä-Suomen Sanomista 30.1.09.
Jo vuosikymmenten ajan seurakuntalaiset ovat kertoneet syynsä kirkkoon kuulumiseen. Kaste, avioliittoon vihkiminen, hautaan siunaaminen, hautausmaiden ylläpito, kummina oleminen, kirkollisten juhlapyhien perinne, lasten ja nuorten arvokasvatus sekä erityisesti vammaisista ja vanhuksista huolehtiminen ovat pitäneet kiinni seurakunnassa.

Näiden syiden merkitys jäsenyydelle on vain kasvanut koko 2000-luvun ajan.

Pelkään kuitenkin, ettei seurakunnille riitä noin yksinkertainen, seurakuntalaisten teologisestikin hyvin perustelluista toiveista ja perustoiminnoista lähtevä strategia, vaan sorrutaan erilaisiin imagoa ja tuotetta kirkastaviin markkinatoimiin Helsingin seurakuntien tyyliin. Siitähän sitten seuraa lähinnä vain säälin ja myötähäpeän tunteita – ja lisää kirkosta eroavia.

29.1.09

Mainosmusiikin festivaali

Euroviisut ovat saaneet tarpeettoman suuren suosion. Se täytyy ottaa kuitenkin vakavasti ja niinhän se otetaankin. Rakkaudesta ulvomaan ja kotkotetaan eri lailla. Sen sijaan siitä puuttuu aiheena esim. sopraanon tekemä omatoiminen elämän lopettaminen raukkausdraaman seurauksena. Lordi on yrittänyt ratsastaa Euroviisuvoiton seurauksena - viimeinen vuosi oli Lordi firmalle tappiollinen.

Mitä uutta voisimme kehittää?

Jo kauan ennen Lahden Yöt festaria meillä oli mielessä MAINOSMUSIIKIN FESTIVAALI. Siinä soitettaisiin tunnareita, radiomainoksia karaokemaisesti. Puitteet: Teltta torilla ravintoloineen, esim. Radio Voima päivän ohjelmalla vahvistettuna ja sen miehistö siirrettynä sisätilosta bensankatkuiseen torin kulttuuriympäristöön.

Festarin kulut oliviat varsin pienet koska teokset olisivat jo valmiiksi kirjoitettuja ja maksettuja. Sponsorina voisi toimia radiokauppiaat...

27.1.09

Kanttoria kaivataan edelleen Ristinkirkkoon

Peter Maroshvaryn piti ensi sunnuntaina ottaa vastaan Ristinkirkon kanttorin tehtävät. Peter lähetti sähköpostin jossa ilmoitti asian.

Urkuri Pauli viesti: Peter M. ei siis tule töihin meille; hän sai työpaikan Budapestistä. Srk-neuvosto päättänee tänään, että Aurora Ikävalko jatkaa sijaisena, ja Ristinkirkon kanttorin virka laitetaan uudelleen hakuun kevään myötä.

Ristinkirkon A-kanttoria hoidettu pitkään virassa sijaisilla jotka ovat äänellisesti mikrofiinia tarvitsevia. Seurakuntalaulu tarvitsee kanttoriksi kunnon luonnollisella, koulutetulla äänellä varustetun laulajan joka kuuluu ilman sähköä.

Tilannetta vaikeuttaa se että A-kanttoreita ei paljoa valmistu. Sopivia musiikinjohtajia on Lahdessa saatavilla.

Kunnon katttorit ilmoittaukoot.....