15.1.07

Sunnuntain myräkässä

Jumalanpalvelus

Aamulla vitkuttelin kirkkoon menoa sen verran että näin tv-jumalanpalveluksesta alun ja sunnuntain teeman. Ristinkirkkoon kerkisin saarnan alkaessa. Ehtoollisen aikana soitti nuorten miesten sellotrio Porterin Reqieumin. Leena Kukkosen saarna oli hyvin jäsennelty ja toi tietoa viinin ihmeen synnystä seikkaperäisesti. Jukka Immeli oli liturgina kimmoisa ja teki lauluossudet puhuen joustavasti.

Kyoko Matsukawan piano-resitaali

Kävin musiikinlaitoksella kuuntelemassa Kyoko Matsukawan piano-resitaalia ko 14. Mozarteihin vain mielenkiinto riittänyt. Bartokin musiikki herättää aina mielenkiinnon – 15 maalaislaulua talonpojille. Loppuosa Selim Palmgrenin, T. Takemitsun ja Chopin myötä urkujen oli kiinnostavaa. Resitaali kesti 1,5 tuntui. Pianisti kertoi että muusikot pitävät yleensä Bartokin musiikista.

Umpihangessa

Paluumatkalla satoi ja jäin jumiin mopolla Paavolan Citymarketin takana. Ohikulkija auttoi liikkeelle. Kiitokset ohikulkevalle rouvalle. Turussa vesi nousi 116 cm. Seuraavana aamuna oli olo rasittava.

Ei aurausta

Illalla piti mennä Ristinkirkkoon musiikki-iltaan muttei siellä ollut suntion mukaan aurattu ja kotiin, Ohjelma olisi ollut hyvä. Onneksi Pauli soitti Hannes Meyerin sävellyksen jumalanpalveluksen loppusoittona. Sain aikaa muistella Lahden seurakunnan nuorisokuoron vaiheita Känkäsen Aimon kanssa.

Ei kommentteja: