24.2.07

Heavy metal – 21. Pohjoismainen Kellokonferenssi, ensimmäistä kertaa Suomessa

Ajatuksisissamme on ollut perustaa Lahteen kellopeliyhtye. Sain seuraavan kutsun Sanna Helasterältä:


Hyvät kellojen ystävät!


Nordisk Selskab for Campanologi og Klokkespil (NSCK) toivottaa teidät kaikki tervetulleiksi osallistumaan Helsingissä toukokuun 11.–16. päivä järjestettävään 21. Pohjoismaiseen Kellokonferenssiin. Tuona aikana konferenssiin osallistujilla on mahdollisuus tutustua pohjoismaiseen ja erityisesti suomalaiseen kellokulttuuriin. Konferenssin ohjelmaan kuuluvat mm. mielenkiintoiset luennot ja kiertokäynnit. Osallistujat pääsevät myös itse soittamaan kelloja käsikello- ja carillonkursseilla.


Kellot kaikuvat Myyrmäessä


Äitienpäivänä 13.5. konferenssin ohjelmaan kuuluu Myyrmäen kirkossa, Vantaalla järjestettävä suuri käsikellokonsertti. Konsertissa musisoivat suomalaisten käsikelloyhtyeiden ja virolaisen Käsikelloyhtye Arsiksen lisäksi konferenssin käsikellokurssilaiset. Konsertti alkaa klo 18.15


Kellot soivat jo ennen konferenssin alkua


Suomeen saapuu 7.5. konserttipaikasta toiseen ajettava kuorma-auto, jonka lavalla kulkee konserttikellopeli. Näin mekin pääsemme kokemaan Keski-Euroopassa, etenkin Belgiassa ja Hollannissa, jo yli 400 vuotta elänyttä traditiota, jossa kellokonsertit kaikuvat raatihuoneiden ja kirkkojen torneista toreille ja turuille.


















(Kuva: Travelling carillon)

Tanskan Løgumklosterissa sijaitsevan kirkkomusiikkikoulun joulukuussa 2006 valmistunut konserttikellopeli tehtiin Hollannissa. Kelloja on 50 ja ne ovat painoltaan kevyempiä ja läpimitaltaan pienempiä kuin perinteisessä konserttikellopelissä. Erikoisinta tässä konserttikellopelissä on, että se voidaan jakaa neljään osaan ja tuoda auton lavalta sisätiloihin. Näin on mahdollista kanssa.

Maanantai-iltana 14.5. konserttikellopeliä pääsee kuulemaan Temppeliaukion kirkossa. Konserttiajoista ilmoittelemme tarkemmin, kunhan kaikki aikataulut ja konserttipaikat ovat varmistuneet.


Vielä ehdit mukaan


Konferenssiin ilmoittautuminen on käynnissä ja kirjeen liitteenä saatkin ilmoittaumislomakkeen, jossa yksityiskohtaisempaa tietoa tapahtumasta.


Kelloterveisin,

Sanna Helasterä

Laulu- ja käsikelloyhtye Sonus ry


Lisätietoja

Sanna Helasterä

+358 44 531 2867

sanna.helastera(at)welho.com

Sinikka Honkanen

+358 50 565 1435

sinikka.honkanen(at)evl.fi

Korvaa (at) merkillä @


Ei kommentteja: