17.6.07

Rautatiepäivälla historian havinaa

Isäni oli aikoinaan veturitalleilla tallimiehenä. Lapsena veimme äidin kanssa isälle eväitä 500 metrin päässä olleeseen työpaikkaan. Vajaan kolometrin päässä keskustasta oli mukava mopoilla kauniina lauantaipäivänä

Rautatiepäivillä 1007 Ukko Pekka 1009 saapui museoraiteelle, junassa oli 400 matkustajaa.
Kaikenikäisille riitti toimintaa päivillä . Osa kiipeili veturiin ja jotkut tunnelmoivat nostalgisesti. Lapset saivat ajeluttaa vanhempiaan resiinalla. Entisöidyt vaunut olivat suosiossa.

Lahtelaisten Risto ei ole ajokunnossa mutta höyrysi kuitenkin hengessä mukana. Waskiveljet ottivat vastaan junan vaskisoittimilla. Vaikkei vesitorni ja veturivarikko kaatunut Jerikon muurien tavoin (Waskiveljien koreografia ei ollut kohdallaan). Entinen vesitorni on Topparoikan käytössä joten Harjunalustan VPK vesitti Ukko-Pekan - höyryveturi tarvitsi vettä. Vesitys tehtiin samalla kun veturi käännettiin kääntöpöydällä jota sain ajella lapsena.

Tapahtimassa kävi tuhatkunta kiinnostunutta lahtelaista. Väkimäärä yllätti Topparoikka r.y:n ja makkaraa piti käydä ostamassa vähän väliä.

Muut Yhteistyökumppaneiden tarjonta kootui: Maamoottoreista, mopoja, moottoripyöriä, automobiileja, palokalustoa, Wiima-linja-auto, traktoreja . Useat lahtelaisyhdistykset esittelivät toimintaansa mm. Lahti-seura ry.





Posted by Picasa

Rautatiepäivä2007