9.9.07

Musiikkia Ristinkirkossa

Torstai-iltana Manna Ry järjesti lämminhenkisen musiikki-illan Ristinkirkossa. Pääesiintyjä laulaja-evankelista Eija Merilä. Eija on ollut hengellisessä musiikkibusineksessä yli 40 vuotta. Lämminhenkinen esitys oli pitkä - tilaisuuden kesto oli tunti kaksikymmentä minuuttia ja jatkui teen ääressä kirkon kahvioissa.

Sunnuntaina klo 18 Tuomasmessu Ristinkirkossa
  • puhe Sirkku Laitinen,
  • liturgia Miika Hämäläinen,
  • musiikki Matti Laitinen ja bändi
  • avustajina Salpausselän, Launeen ja Keski-Lahden seurakuntien nuoret ja nuorisotyöntekijät.
Sunnuntain Tuomasmessu oli ensimmäinen jossa jaksoin kuunnella bandiä koko ajan. Rumpali oli ensimmäinen joka osasi huomioida hankalan akustiikan kaupunginorkesterien lyömäsoittajien lisäksi. Miellyttävä kokemus. Menojalkaa vibatti. Kappelelistasta puuttui Girl form Ipanema.

Kirkkokansa (puoli kirkollista) nautti kanssani kuulemastaan.

Liturgin artikulaatio ei sopinut tyylillisesti musiikin linjaan joka svengasi kuin tauti.


2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Varmaan ensimmäinen kuulija ikinä, joka osaa ottaa huomioon ja vieläpä arvostaa soittajan hankalan tilan akustiikan mukaan soittamisen. Tila on osa instrumenttia, oltiin sitten kirkossa tahi Torven nurkassa. Ikävän moni kannutaiteilija ei ikinä sisäistä moista. Kiitoksia positiivisesta palautteesta :)
- Lari Hermanni Lius (Messun rumpali)-

Aulis Parviainen kirjoitti...

Opin alkuviikolla 1980 Ristinkirkon tiikerimäisen akustiikan ongelmallisuuden. Itävaltalainen urkuri Hans Haselböck istui kaikki konsertit eteisessä. Kehotin häntä salin puolelle. Hans vastasi että eteisessä on parempi sointi.