Nettialttarin tila Arton blogissa Sunday, October 28, 2007 Miltä nyt tuntuu?
Sain esittää rukousjakson aluksi vetoomuksen nettialttarin puolesta ja messun jälkeen vetoomukseen vastattiin. Meillä on nyt kolmen hengen nettialttaritiimi! Pientä viilausta vielä niin homma saadaan toimimaan pienellä vaivalla joka viikko. Tänään saimme rukousjakson aikana 82 tekstiviestiä ja 12 nettirukouspyyntöä. Kun niitä lukee, tulee viisammaksi. Paljon on ahdistusta, sairautta, päihteitä, mielen järkkymistä, solmuisia suhteita, rahahuolia.
Kiireinen voi lähettää rukous-pyyntönsä teksti-viestillä tai sähköpostilla. Toteuttaja oli Arto Antturi. Acricola-kirkossa Nettirukousalttari tavoitti paikalla olleen seurakunnan lisäksi uuden tekniikan käyttäjiä - todennäköisesti niitä joilla ei ole kovinkaan usein mahdollista osallistua Tuomasmessuun. Radioidussa tilaisuudessa lähetti 71 rukouspyyntönsä tekstaamalla tai emaililla.
Mielenkiintoista olisi tietää milloin rukouspyyntöjä on lähetetty. Tulivatko radion kautta vai nettisivujen välityksellä?
Tuomasyhteisön Tuomas-messu sivut
Tuomasmessun rukousalttari
Arto Antturi: Nettirukousalttari käynnistyy:
"Nettirukousalttari käynnistyy Sunnuntain Tuomasmessussa oli ekaa kertaa käytössä nettialttari. Se tarkoittaa yksinkertaisesti sitä, että radiokuuntelija voi lähettää oman rukouspyyntönsä messun rukousjakson aikana joko nettisivun www.tuomasmessu.fi kautta tai tekstiviestillä. Ensimmäinen koekäyttö osoitti, että radion äärellä istuu paljon rukoustukea kaipaavia. Noin 12 minuutin rukousjakson aikana netin kautta saapui 20 ja tekstiviestillä 51 rukouspyyntöä."Ote blogista Arto Antturi: Kuopijossa:
"Tänään illalla saamme toivon mukaan toimintaan Tuomasmessun nettialttarin, mikä on yksi pieni ja onneksi hyvin yksinkertaiseksi osoittautunut projekti. Jos et pääse messuun, voit siis kuunnella messua radiosta ja lähettää rukouspyynnön tuomasmessu.fi-sivulle, mistä se luetaan reaaliaikaisesti messun rukoushetken aikana. Tekniikkana on yksinkertaisesti Nokian N95 kännykkä datayhteydellä ja bluetooth-printterillä. Nettialttariprojektin yhteydessä lähdettiin myös selvittämään mahdollisuutta tehdä Agricolan kirkosta wlan-hotspot. Kuulin, että Oulun tuomiokirkossa on jo tällainen palvelu"
Ajankohdan perusteella on helppo nähdä, että rukouspyynnöt tulivat radion välityksellä. Esirukousjohtaja nimittäin mainitsi tästä mahdollisuudesta rukoushetken aluksi ja antoi sekä nettiosoitteen että tekstiviestinumeron. Mainintaa seuraavien 15 minuutin aikana saapui 51 tekstiviestiä ja parikymmentä nettipyyntöä. Nettialttari on itse asiassa sikäli vanha keksintö, että sinne on ollut mahdollista jättää rukouspyyntönsä aikaisemminkin. Nyt vain palvelu ekaa kertaa yhdistettiin realliaikaisesti messuun ja sen rukouspalveluun. Aiemmin nettirukouspyynnöt välitettiin muutamien päivien viiveellä rukousryhmille. Toivotaan, että löydämme pari vastuunkantajaa tälle palvelulle.