14.12.07

Lucia trauma

13.12.+7 Lucian päivän konsertissa Ristinkirkossa oli Lucia kulkue joka vältti saman päivän Toivon iltapäivän lähetyksessä Mikko Salmen ruotimaa Lucia Traumaa
Mikäli jossain koulussa ja päiväkodissa vielä vietetään Lucia-juhlaa, pitää valintakriteereitä muuttaa rankasti. Tässä mielenterveydellisesti kestävän Lucia-juhlan ohjeet opettajille:

1. Ohjaaja valitsee itsevaltaisesti Lucian ja ”perintöprinsessat”
2. Lucia-neidon valintakriteerinä ei saa olla pelkästään ulkonäkö
3. Luokan auttavaisin tyttö pitäisi valita Luciaksi
4. Lucia-neitoa esittävä tyttö tulee vaihtaa vuosittain

Lue lisää
Lucia-traumaa purkamaan!'

Vaikka Mikolla on Luciatrauma niin en kärsi siitä eikä traditiota tulisi lopettaa.
Odotan vuosittain 13. päivää.

Joululauluhetki Heinäkadulla

11.12 Yhteisössämme Heinäkadulla kaivattiin Luciakulkuetta jouluisessa kahvikonsertissa- Kuin Lucian päivän kunniaksi tiistain Organist entertains lähetyksessä soitti Lyn Larsen teatteriuruilla uran Kuului laulu enkelten (VARIATIONS ON ANGELS WE HAVE HEARD ON HIGH” Artist: LYN LARSEN, CD: PIPES OF CHRISTMAS, Label: PRO ARTE ,Cat No: CDD 282").

Joulukonserimme oli kahdeksas konsertti. Ensimmäinen järjestettiin 1999. Esiintyjinä olivat Pertti Lehtinen, tenori ja Jouko Saari, piano. Kolmen vuoden ajan meitä ovat palvelleet baritoni Hannu-Heikki Hakulinen ja pianisti Olavi Anttila.

Tilaisuudessa vuorotteluvat solistit ja yleisön toivomukset. A. Adamin joululaulu Oi Jouluyö toivottiin ja se esitettiin. Ainoa joilla taisi olla kiire henkilökuntamme lisäksi olivat esiintyjät. Pianistille esitys oli neljäs samana päivänä, ja juhlamme jälkeen odotti häntä viides tilaisuus Joutjärven kirkolla, jossa oli kolmetuntinen naistoimikunnan joulujuhla.

Kaarisillan joulukonsertti

Kaarisillan tiivistunnelmaisessa joulukonsertissa kirkko oli täynnä (1070 kuulijaa). Vaihtelua toi pianosäestksen käyttö.

Esa Ruuttusen soolo yhdessä Kaarisillan nuorten taustakuoron kanssa mudosti vahvan tunnekokemuksen joka nosti kyyneleet silmiin.

Vaikuttavaa loppua täydensi Esa Ruuttusen loppuliturgia (ilman äänentoistoa), Kari Tikan Pyhän hengen kirkkorukous ja Richard Faltinin Herran siunaus.


Ei kommentteja: