24.1.08

Kommentoin Arto Antturin blogausta aiheesta Miksi te ette ole vihaisia kirkolle
Kirkkokundi kirjoitti...

> jHs

En tiedä mitä tarkoitat lyhenteellä mutta löysin Sisällöltään JHS voi olla julkishallinnossa käytettäväksi tarkoitettu yhtenäinen menettelytapa, määrittely tai ohje.

Edelleen: Palvelujen kehittämistä tukevat hyvät käytännöt: paikallisesti kehitettyjen hyvien käytäntöjen levittäminen kansallisesti (oma huomautus: paikallisseurakunnassa)

Yhteistalouksien seurakuntajako sotkee pienryhmien toimintaa sen jäsenten muuttaessa kaupungin laidalta toiseen - eurakuntakohtaiset johtokunnat hajoavat kun muutetaan kadun toiselle puolelle eri seurakuntaan. Yhteistyö virallisesti päättyy. Onneksi Tuomasyhteisön ei tarvitse noudattaa vrk rajoja. Lienee osasyy suurimmissa kaupungeissa kirkon ongelmiin.

Maallikkojohtokunnat kärsivät harvoista kokoontumiskerroistä - kerran kolmessa kuukaudessa - siitäkin muodostuu yhteistalouden asiantuntijaelin eikä toimivan paikallisseurakunnan pyhien yhteys - unelma tason yhteinen haaveksiminen jää pois tarkan määrittelyn tieltä kun on pakko mennä syvälle nelivuotissuunnitelmassa tai 2015 asti (ei toimisi esirukouksessa...). Miten sovittaa eri hengellisten piirien taivashaaveksinta päivän tarpeisiin ja hätään?

Ei kommentteja: