3.2.08

Eroakirkosta.fi – saatanan työtä vai kirkon onni?

Arto Antturi: Jukka puhui suurin piirtein siihen tapaan, että jos kaikki keskustelussa esiintyneet toiveet, ideat ja unelmat kirkosta toteutuisivat, tarvittaisiin itse asiassa juuri sellainen kirkko kuin meillä nyt on!

Eroakirkosta.fi – saatanan työtä vai kirkon onni?. Teekkarit ovat iloisia idearikkaita velikultia jotka osaavat hyvin insinöörimäisen tehokkaasti juhlia ja vääntää vitsiä. Nyt lehden artikkelissa he kehuivat aiheuttaneensa 40 miljoonan euron tulojen menetyksen kirkolle.

Pohdin mitä kaikkea tällä rahalla jää tekemättä.

Jokelan kriisiapu: Kuntien työntekijät eivät kyenneet irrottautumaan - kirkon perheneuvoja sai kirkkoherran luvan luvan mennä ensimmäisenä päivänä auttamaan henkistä apua tarvitsevia. Väsynyt Punaisen Ristin henkilökunta jaksoi vain opastaa kirkon työntekijän puheille. Kriisiavun käynnisti seurakunnan erityisnuorisotyöntekijä.

Olisiko sivuston nimi voinut olla vaikkapa vaihdakirkkoa,fi, vaihdavakaumusta,fi tai changechurch.net kun kirkot kantavat huolta yhteiskunnan puuttuvista palveluista.

Tuomasmessu voisi kohdistaa huomiota jämeräpartaisten insinöörien rukouselämän luomiseen ennen kuin jämerä kirkosta eroamisen haittaohlemisto (eroakirkosta.fi) iskee kirkon jäsenten == uskovien mieltä myrkyttämään. Vain rukoileva kirkko kestää tämän webmadon.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kirkon avustustyö on poikkeuksellisen tehotonta. Jos haluaa oikeasti avustaa hädänalaisia, kannattaa lahjoittaa rahaa yhteisöille, jotka osaavat käyttää rahat hädänalaisten hyväksi mahdollisimman hyvin.

Aukku kirjoitti...

Kauppalehden blogaus avustustyön tehokkuudesta
http://uutisblogi.blogit.kauppalehti.fi/2007/02/20/keisarin-veroissakin-on-tarpeeksi/

Vantaan Lauri lähetyskäärinä olemisesta.

http://www.vantaanlauri.fi/arkisto/2000/2000-05-24/ajankohtaista/uutlaakarina

Anonyymi kirjoitti...

Luterilaisten kirkko jakaa eu:n ruoka-apua omissa nimissään, sijoittaa reilun miljardin €uron kirkollisverotulosta 10% diakoniaan (ts 900 miljoonaa €uroa menee jonnekin muualle,kuin "avuntarvitsijoille"), yhteisöverolla (jota kirkkoon kuulumattomatkin) maksavat, katetaan hautaustoimi, kirkkoon kuuluvien "väestökirjanpito", tosin vrk:han tästä nykyään huolehtii, lisäksi tuolla summalla kansalaiset tukevat myös kirkkorakennusten ylläpitoa. Loput (se reilu 900 miljoonaa €uroa) menevätkin leipäpappien ym palkkoihin, sekä, mikä tietysti tärkeintä, kirkon varsin suuren maallisen omaisuuden kasvattamiseen (miljardiluokkaa, jo maat ja mannut, osakkeet,kiinteistöt 500 mil-joonaa €uroa (tässä ei mukana siis kirkko-, seurakunta- ym rakennukset). Eli ei ole ollenkaan perätön "1 €uroa SPR:lle tmv erilaista apua ja tukea tarjoavalle järjestölle on sama kuin 10€uroa luterilaisten kirkolle". Tosin SPR ei harrasta piilokäännytystä avustusten varjolla..

Dataa lainattu mm sivustolta evl.fi/talous