12.2.08

Seurakunnallista temokratiaa

Kirkolliskokousedustajien ja hiippakuntavaltuuston jäsenten vaali oli kaksiosainen. Pappisedustajien vaali toimitettiin maanantaina helmikuun 11 päivänä 2008 klo 12 kirkon ja maallikkoedustajien vaali toimitettiin maanantaina helmikuun 11 päivänä 2008 klo 18.

Olin äänioikeutettu varsin monimutkaisen järjestelmän ansiosta vaikka olen kolmannella varapaikalla. Eli sain armoitettujen kutsun.

Vaalitoimitus on varsin koruton. Juhlavan siitä teki että olimme kerrankin yhdessä kokemassa seurakuntayhteyttä, jumalanpalveluksissahan esikristittyjä ei näe.

Kirkolliskokousedustajien vaalissa oli huolestuttavaa että leimasinmuste sottasi äänestysippuja niin että seurakunnan leima oli tahriintunut. Joku epäili että näinköhän se aiheuttaisi lippujen hylkäämisen. Tiedusteluuni että olisiko sillä niin suurta merkitystä todettiin ”Eipä kai”.

Puoli tuntisen tilaisuuden jälkeen Ristinkirkossa oli TYÖ JA OSALLISUUS ILTA Professori, FT Juha Siltala luennoi aiheesta ”Huippuyksiköiden yhteiskunta ja sen luuserit” Tilaisuuden järjesti Lahden ammattikorkeakoulu ja Lahden seurakuntayhtymän diakoniatyö. Ilta olikin paljon kiinnostavampi kuin vaalitoimitus. Keskusteluosuudessa kysyttiin mm. Vartijoiden määrän kasvusta. Siltala vastasi että IT ammattilaisten lisäksi on kasvanut vartijoiden ja apuhoitajien ammattikunnat – ja että englannin yliopistoissa puolet opiskelevat tuottamattomia aloja jotka tuottavat yhteiskunnalle puolitehoisia näennäistarpeita, epäystävällisiä palveluita.. (tarkoittanee myös yksityisen sosiaalityön asumispalveluyhtiöitä.)

Ei kommentteja: