21.3.08

Tuomasmessun järjestysmiehet Turussa

Turun Tuomasmessut ovat osa Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän toimintaa, jota järjestää tuomasvanhemmisto yhteistyössä Suomen Liikemiesten Lähetysliiton kanssa. Messu vaikuttaa hyvin organisoidulta ja ei ole ihme että järjestysmiehet ovat mukana vaikka olemme luottaneet suntioihin joita ei ole riittävästi. Kirkkoväärtikoulutukseen tulisi otaan aineksia elävästä elämästä.

Ess:n artikkelin mukaan ministeri Kanerva on ristinkantajana. Kanervan testiviestikohun johdosta on uhattu messua järjestyshäiriöllä. Kanerva tuo messuun paljon utelista väkeä, Kanerva on osallustut aiemminkin tekstin lukijana Tuomasmessussa.

Kanerva kantaa vastuutaan seurakunnan jäsenenä osallisuessaan näkyvällä tavalla (ristinkantajana) olemalla syntisen epäilevä tuomas julkisesti.

Jumalanpalveluksissamme on kirkkoväärtit joiden arvoa järjestysmieskoulutus tuskin vähentäisi. Lahden messuissa on muutenkin ahdasta seitsemän alttarin ahtauttaessa käytäviä joten professionaalisen otteen lisääntyminen tilaisuudenjärjestämiseen on tervetullutta.

Liikemiesten Lähetysliitto on ottanut ammattimaisen otteen messun ohjaamisessa. Seuraava askel olisi ensiapumiehistö paikalle.

HS:n verkkolehden mukaan Kanerva luki tekstin ristin kantamisen sijaan, Kirkon ulkopuolella oli mielenosoittajia kyltteineen.
Blogged with the Flock Brows

2 kommenttia:

Aukku kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Aukku kirjoitti...

Iltasanomien äänestyksessä 70% oli sitä mieltä että Kanerva ei ole sopiva kantamaan ristiä. (22.3.08)