15.4.08

Voisiko kirkko auttaa tietoliikennehäiriössä?

Perjantaina keskustassa oli tietoliikennekatkos Trion Forumissa. Korjausmiehet katkaisivat 400 johtoisen tietoliikennekaapelin molemmista päistä. Seurauksena putosi ainakin kaupungin yhteyksiä mm. kaupungin atk ja Paavolan terveysasema, jossa potilaita lähetettiin kotia. Varareitit ovat kalliita joten niitä ei ollut.

Sinänsä harmillinen tapaus johtikin kuitenkin positiivisiin tapahtumiin. Tuttavani jolla on kielenkääntötoimisto kutsuttiin kahville sekä lukemaan sähköposteja tiedottajan luokse parin kilometrin päähän. Kotona leivottu maukas pulla ja kahvi loi ilmapiirin jota ei voi verrata kommunikaattorien ja kännyköiden muodostamaan keinoyhteyteen. Samaa olisi voitu tarjota kirkoissamme joissa on ovet muutekin auki.

Samoin Sampo pankin tietokoneongelmat olisi käännettävissä voitoksi jos miellä olisi kirkoääa valmiutta järjestää ”hätää” kärsiville tietoyheteiskunnan jäsenille pika-apua avaamalla kirkon tilat jossa vosi työskennellä rauhassa ja nauttia soittoa, soppaa, sanaa ja pikainternet yhteyksiä, joissa lukisi

Tervetuloa Kirkon kriisiapuverkkoon.......


Ei kommentteja: