7.2.09

Kotimaa :: eKotimaa-verkkolehti - Arkkipiispa Leo patistaa papistoa osallistumaan jumalanpalveluksiin

Kotimaa :: eKotimaa-verkkolehti - Arkkipiispa Leo patistaa papistoa osallistumaan jumalanpalveluksiin: "Arkkipiispa Leo patistaa papistoa osallistumaan jumalanpalveluksiin

Heikki Rusama
05.02.2009

Suomen ortodoksisen kirkon arkkipiispa Leo on lähettänyt hiippakuntansa papistolle paimenkirjeen papiston velvollisuudesta osallistua viikoittain jumalanpalveluksiin.

Arkkipiispan mukaan jokainen papiksi ja diakoniksi vihitty henkilö on, riippumatta siitä saako hän työstään korvauksen, aina kirkon palvelija ja oltava näin ollen käytettävissä pyhiin toimituksiin asuinseurakuntansa alueella. Arkkipiispan viesti koskee myös eläkkeellä olevia pappeja ja diakoneja.

Arkkipiispan teologisen sihteerin Jyrki Härkösen mukaan arkkipiispan paimenkirjeen kärki on suunnattu erityisesti papeille ja diakoneille, jotka tekevät papin töitä oman toimensa ohella. Sen sijaan vakinaisen papiston määrä on Suomen ortodoksisessa kirkossa niin pieni, että käytännössä papit ovat useimmiten sunnuntaisin toimittamassa jumalanpalvelusta.

Petti Ranta toimi Lahdessa kirkkoherrana ennen siirtymistään Tampereelle tuomiorovastiksi. Ranta velvoitti papit osallistumaan jumalanpalveluksiin vapaapäivänikin.

Ei kommentteja: