16.4.09

Pääsiäinen 2009 Tilaisuudet

Pitkänperjantai

Pitkänperjantain jumalanpalvelus käytännön mukaan ilman urkuja. Seurakunta lauloi ilman urkuja ja otti vastuun veisuusta. Tiirismaan lukion kamarikuoro lauloi Jukka Sairasen johdolla. Tutut virret herätti veisaavan seurakunnan.

Antero Mäkelän tekstinluku loi puitteet saarnalle. Olisi toivottavaa että sananjulistuksen puheilmaisu nousisi Mäkelän tasolle.

Olemme saaneet iloita tänä keväänä mikrofoonittoman laulun palaamisena.

Jumalanpalveluksen ääniakustiikka on löytynyt uudelleen. Liturgin laulu oli ajoittain liikaa vahvistettu. Pitkänperjantain kirkko oli selkeämpi kun urut eivät päästäneet pihaustakaan. Jumalanpalveluksien elementtien määrä oli pienempi.

Gospel kuoron konsertti jäi kustannussyistä väliin. Pääsiäisajan musiikkitilaisuuksiin osallistumista rajoittaa ohjelmien/lippjen kulut (noin 50€).

Pääsiäinen

Pääsiäispäivän jumalanpalveluksessa liturgi ilmoitti hienovaraisesti sielunhoitajan tavoin kirkkokansan joukossa tapahtuneesta sairauskohtauksesta rukoillen. Loppusoittona kuultu "Kritus nousi kuolleista" ei saavuttanut samaa tunnetta kuin ortodoksien laulamana.

Pääsiäispäivän Illan tuomasmessussa kävi ilmi kanttori Aurora Ikävalon (joka tuntui olevan tulessa koko pääsiäisen) laaja-alaisuus muusikkona sekä Kaija Jyrkän organisaatiokyky. Musiikkiryhmä oli yksi toimivimmista mitä olen kuullut.

Toinen pääsiäispäivä

Toisen pääsiäispäivän kirkkoon kerääntyi satakunta kuulujaa harmaasta aamusta huolimatta. Helpot ja tutut virret. Liturgi oli hienovarainen.

Toisen pääsiäispäivän GospelStomp jaksoi vielä vetää väkeä. Paikalla oli noin viisi kuulijaa laulajaa kohti. Illan kohokohta oli Martti Peipon klarinetti. Peippo on yleismuusikko jolta onnistuu barokin esittäminen aina teatterimusiikkin asti. Vaikutelmaksi jäi että gospel tarvitsee suursiivousta.

Ei kommentteja: