Kunnat tarjoavat 440 miljoonaa ruoka-annosta vuodessa. Vuonna 2008 jokainen suomalainen söi keskimäärin 153 ammattikeittiöiden eli kahviloiden, ravintoloiden, henkilöstöravintoloiden ja julkisten keittiöiden valmistamaa ateriaa. Kuntien luottamushenkilöt päättävät, mistä raaka-aineista julkisin varoin kunnissa tarjottava ruoka on valmistettu.
– Taloudellisen taantuman kohdatessa tuntuu helpolta ryhtyä säästämään ensimmäiseksi koululaisten ja henkilöstön lautasilta. Kannattaa kuitenkin pitää mielessä, että lähiruoan suosiminen on investointi kunnan ja seudun elinvoimaisuuteen, ruokapalveluiden laatuun ja asukkaiden hyvinvointiin, Kuntaliiton erityisasiantuntija Tytti Seppänen sanoo."
2.7.09
Kunta voi suosia lähiruokaa
Kunta voi suosia lähiruokaa: (Lähde: www.lahti.fi)
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti