19.2.10

Homouskeskustelu tv:ssä

Torstai-iltana A-talkissa keskustelttiin kirkkoa repivästä homoudesta.Torstai-iltana A-talkissa keskustelttiin kirkkoa repivästä homoudesta.

A-talk

Homous repii kirkkoa. Vieraina rovasti Liisa Tuovinen, Sanansaattaja-lehden päätoimittaja Hannu Kippo, tutkija Johan Brandt ja kirkkovaltuutettu Sonja Falk
Sonja Falck ja Hannu Kippo edustivat vanhaa käsitystä homoudesta. Johan Brandt oli vanhatestamilisen ryöpyn kohteena. Liisa Tuovinen on siunannut samaa sukupuolta olevien parisuhteita. Tuovisen mielestä Raamattua ei pidä lukea lakikirjana ja ihmettelee, miksi kodin ja ihmisen voi siunata mutta parisuhdetta ei.
Anja Kummila
sairaanhoitaja Helsingistä kirjoittaa Tuovisesta: Minua kiinnostaa tunteet, ihmissuhteet; miksi toimimme näin. Mikä painolasti meillä kaikilla on taakkanamme. Myös vanhustenhoito ja sen ilot ja ongelmat ovat minulle tuttuja. Olen kirjoittanut aina ja käynyt useita kirjoittajakursseja.
Uusimmat: "Hieno ihminen Liisa Tuovinen
6.1.2009 | Anja Kummila

Käteeni sattui eilen Kotilieden numero 23, jossa oli parikin vaikuttavaa reportaasia. Toinen kriisipsykologi Eija Palosaaresta ja toinen Liisa Tuovisesta. Jälkimmäistä olen joskus 70-luvulla kuunnellut Töölön seurakunnan perhetapahtumassa. Jo silloin jäi mieleeni: fiksu ihminen.

Liisa Tuovinen on rovasti, perheterapeutti ja kouluttaja. Hän seisoo vankasti maan pinnalla omana itsenään. Rohkeudesta ei ainakaan häntä voi moittia."

Ei kommentteja: