31.12.06

Lomalla chatin käyttö

Chattailen kahden lapsen kiireellisen äidin kanssa. Kolleegani kymmenen vuoden takaa.


Kolleegojeni kanssa on kehittynyt tapa jossa keskustelemme Skypellä ja lähetämme toisillemme tekstillä (chat) havaintomme. Puhetta tuetaan kirjallisesti. Web-kamerasta ei ole paljoa apua.

Iltachatteja I

Rouva S. Lomalla lastensa ja isänsä kanssa Kuusamossa

Minkälainen ilma?

-10 puolipilvinen ok hiihtokeli - kävin isän kanssa 15km tänään. Eihän lahteen ole tullut lunta?

Täällä on sivistys kaukana - sellainen erähenki...
paitsi tämä itse virittelemä langaton verkko muutamaksi päiväksi...
256mb taloon langaton ja sitten 100m talon sisällä...
niin pääsen tuosta normaalipöydästä irti...
mutta eihän siellä sisäisellä niin väliä ole...
tämä 256 riittää tähän mitä teen.

Opintohuolet painavat...

Yritän tehdä moodlesta jotan oppimateriaalia....ahaa ...en ennätä kurkkia tuota nyt...yritän taistella portfolion ja moodlen kanssa.

Iltachatteja II

Löysin keskustelualueilta: Onpa olemassa yksi pilasäveltäjäkin, amerikkalaisen musiikkitieteilijän Peter Schickelen luoma P. D. Q. Bach (puhekielen ilmaus P. D. Q. — pretty damned quick — merkitsee ’niinkuin olisit jo!’), muka J. S. Bachin unohdettu nuorin poika.

Hänen teoksensa ovat korkeatasoisia (George On My Mind — Chorale Prelude On A Russian Folk Song) klassisen musiikin sävellyksistä ja tyyleistä, ja hän tekee pilaa mm. kiihkoisänmaallisuudesta ja minimalismista Monty Pythonin tyyliin. — Suomesta musiikillisen leikinlaskun perinne osin puuttuu (vrt. Tarasti 1986: 43–44).


Iltachatteja III

Rouva S. Tässä pohdin opettajan roolia ryhmän vetäjänä.

[8.4.2006 22:58:57] S.sanoo:

On jäänyt 1 vkon oppinnot rästiin! huh, mikä työ. vielä ½ tuntia ja sitten olisi ohi tältä yötä – toivottavasti. Huomenna on virpomissunnuntai, onkos siellä teillä käynyt ketään virpojia yleensä?

AP> Aulis Parviainen sanoo: Ei ole. Vieressä olevan Elokadun talot ova tmyös vanhoja. Vieressä on dementikkojen talo askon nurkassa - päiväkoti on, joskus sen lapset käyvät ohjelmaa tekemässä - kutsuvat yleensä arkena.

Ote Kumppanuutta voimistettava

Humanistisen paradigman kehittely edellyttää opiskelun ja opiskelutilanteiden uudenlaista mieltämistä. Oppijakeskeisyys on toistaiseksi rajoittunut terminologian muuttumiseen. Opiskelijan ja opettajan rooli tulisi määritellä uudestaan tasavertaisemmalle pohjalle. Edellytyksenä on uudenlaisten yli tieteenalarajojen ulottuvien kokonaisuuksien samanaikainen käsittely.

Oppimisprosessi tulisi rakentaa suuntautumaan tulevaisuuteen ja luomaan uutta, ei välittämään päteväksi todettua tietoa. Opettajan ja opiskelijoiden tulisi olla pikemminkin yhteistyökumppaneita kuin pari, jossa toinen kontrolloi ja alistaa toista. Laajojen kokonaisuuksien hallinnasta lähtevä yhteistoiminnallisuus edellyttää Verbitskijn mukaan opetuksen menetelmien perusteellista uudelleen arviointia. Vanhat didaktiset periaatteet eivät sovellu uuteen humanistiseen paradigmaan.

[8.4.2006 23:19:37] Aulis Parviainen sanoo: Ote on vanha Peda-forumin tiedotuslehti 1/1995

S sanoo: Aivan tuota on jo pohdittu, mutta nyt on kyseessä dialogi ja ryhmän ohjaaminen. Miten muodostan ryhmän oikeudenmukaisesti...niin että se olisi kaikkein toimivin. Jotain tällaista...ja avoin, ennakkoluuloton, tilannekohtainen suhtautuminen asioihin...

[8.4.2006 23:21:10] S sanoo: Etkös sinä käy nukkumaan?

Aulis Parviainen sanoo: Nukuin jo klo 19 - heräsin puoli tuntia sitten - keitän kahvia ja mietiskelen.

S. sanoo: ahaa. eikös kahvi vie yö unet. oletkos kipeä kun niin aikaisin nukahdit?

[8.4.2006 23:24:55] Aulis Parviainen sanoo: Nukuin pitkän päiväunen löhösin klo 13 – 16 .

Hierarkiat

- hierarkisen ja yhden päätöksenteon kautta toimiva itseriittoinen kokonaisuus


[8.4.2006 23:28:02] Aulis Parviainen sanoo: Liittyy verkostoitumiseen - meneekö oikeaan suuntaan? http://www.lut.fi/tuta/lahti/julkaisut/tyopapereita1_02.pdf

Aulis Parviainen sanoo: Ajatuksia netistä Lappeenrannan teknillinen korkeakoulu Lahden yksikkö LIITU : Jonkinlainen muodollinen sopiminen on välttämätöntä, jotta voidaan pienentää keskinäisestä riippuvuudesta johtuvia riskejä, mutta liian yksityiskohtaiset sopimukset voivat olla kalliita ja mahdottomia toteuttaa käytännöllisesti. Yksityiskohtaisten ja monimutkaisten sopimusten myötä verkosto menettää sille tyypillistä joustavuutta ja lähestyy suuryrityksen jäykempää toimintatapaa.

S. : no, vähän menee ohi. Siis opiskelen opettajaksi... ja siltä kannalta näitä yritän pohtia.

Ei kommentteja: