14.8.07

Estääkö kirkkokunnallinen rajoittuneisuus oppimasta?

Eilen illalla tapasin Olli Leivon kaupungilla. Ollin kanssa keskustelussa nousi toive kohdata muita uskovia kuin omaan kirkkoon kuuluvia jotta evankeliumi leviäisi ja kristityt kantaisivat sosiaalista vastuuta. Yhteisöllisyys ei löydy suuressa seurakunnassa.

Arto Antturi pohtii muilta oppimisen merkitytä blogissaan:
Leadership Summit siis joko vahvistaa epäilykseni tai vahvistaa uskoani, ihan miten itse haluan.

Kuunneltuani saman päivän aikana bisnesmaailman huippugurua Michael Porteria, Yhdysvaltain entistä ulkoministeriä Colin Powellia, rehellisyydessä riipaisevaa pastori John Ortbergia ja valloittavan avomielistä elokuvaohjaaja Richard Curtisia olisin idiootti, jos jäisin kriittisyyden poteroon.

Täällä puhutaan kristillisen kirkon merkityksestä tälle maailmalle sellaisella vakavuudella ja sellaisten asiantuntijoiden kanssa, että asia varmasti menee perille. Jos nämä evankelikaalit (kutsukaamme heitä suomeksi vaikka herätyskristityiksi, koska heille henkilökohtainen kääntymyskokemus on kristillisyyden kannalta ratkaisevampaa kuin kaste) ovat valmiita asettamaan kyseenalaiseksi omat luutuneet käsityksensä sosiaalisesta vastuusta näin raikkaasti ja railakkaasti, olisi häpeällistä, jos kirkkokunnallinen rajoittuneisuus estäisi minua oppimasta.

Lisää..

Ei kommentteja: