30.8.08

Äidit alkoholin käyttöä vastaan

>Madd liikkeen (Mothers against drunken driving) jäsenet ovat ottaneet yhteen ääneen tehtäväkseen estää päihtyneenä ajaminen ja alaikäisten juominen. Heidän joukossa on kaikista elämän piireistä ja roduista isiä ja tyttäriä, poikia ja setiä, ystäviä ja naapureita sekä äitejä.

On aika aktivoitua raittiusliikkeessä ja palauttaa se sotien jälkeiseen laajuuteen. Perhe-elämän arvojen korostaminen edistäisi vastuullisen juomisen arvoja humalahakuisen ihannoinnin ja kokemuspiirin vastineeksi.

Raittiita pienryhmiä tarvitaan edelleen. Muistan 50 - 60 lukua jolloin Pentti Sormunen ja Toivo Laine pitivät yllä paikallisia raittiusjärjestöjä (Joka Pojan Raittiusliitto ja Jokkerit r.y). 20 vuotta sitten poliitikot siirtävät resurssit rappioalkoholistityöhön ja niitäkin rajoitettu.

Seurakuntien nuorisotyö voisi keskittyä50 luvun malliin raittiiden arvojen korostamiseen.
Nykypäivä: "Helsingin Sanomat kirjoitti viime viikonloppuna (HS 7.1.), että Bromiarvin rattijuopoilla on puskaradio. Kun poliisiauto nähdään Bromarvintiellä, tulee paikallispubiin varoitussoitto, että rattiin ei kannata mennä.
Raakel Lignell on asiasta tolaltaan.Kyllä pulssi nousi sitä lukiessa. Voiko se todella olla näin, hän kyselee. Samanlainen varoitusjärjestelmä on monilla Suomen syrjäseuduilla, joilla ei ole jatkuvaa poliisivalvontaa. HS mainitsi Loviisan, Nykypäivän tiedossa on esimerkiksi Oulun edustalla sijaitseva Hailuoto, jossa puhelimet pirisevät baareissa jo poliisiauton ilmestyessä vastarannalle lauttaa odottamaan."

Ei kommentteja: